Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 971
  • 416
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Home raider, тези здравно-профилактични карти се носят всяка година доколкото знам. Вътре  май освен, че детето е здраво и колко му е ръстта и килограмите друго важно не пише. Но трябва да се мине през ЛЛ за него. Нашата РС е утре вечер. Ще ни сменят класната. Казах на Мартина, а тя не даде вид да я тревожи този факт Thinking Попита само дали всяка година ще им я сменят и дали децата в класа щели да са същите. След два дни в съвсем друг разговор каза: "Обаче на мен госпожата ще си ми липсва. И госпожата от занималнята също. Нали няма да ми се смеят ако ги поздравявам като ги видя в училище, мамо?" Явно все пак й тежи тази раздяла (ръцете й са пламнали от АД Cry)
Не знам как са вашите деца, но моето напоследък ме изумява с въпроси като: "Мамо, ако някога разбереш, че съм много глупава, ще те бъде ли срам от мен?" Все едно ме удари с чук! После дълго си говорихме и ми стана ясно, че се притеснява да не я мислят за глупава и дали всъщност не е такава... Оказа се, че повод за тези притеснения е била една случка, в която приятелките й са се присмели. Събирали морски камъчета и двете започнали да си обсъждат какво ще нарисуват на тях като се приберат, а като питали Марта какво ще рисува, тя казала, че няма да рисува, а ще ги изследва. И приятелките се присмели, че това е "страшно тъпа идея". Така и не им обяснила как ще ги изследва тез камъни. Сега си имаме един камък натопен в калгон, един в омекотител и един в кока-кола... Обяснявах, че това е просто различна идея и че не всичко различно е "глупаво", а напротив, понякога най-умните идеи са нестандартните, но колко й влезе в главата не знам... Приятелчетата й са все свестни дечица, сигурна съм, че не са искали да я обидят, но тя го е приела така и въпреки, че това не я спира да си играе с тях, понякога я виждам как се колебае дали да каже нещо, за да не й се смеят...
Дълго не се включвах в темата, а сега се оплаквам, за което се извинявам! Но наистина в момента това ме вълнува повече от новата учебна година Sad

# 271
Профилактичните прегледи в училище са всяка година, за разлика от ДГ където са на 6 месеца.
Бележника не се ли продава в комплект с картата?

# 272
  • София
Да, профилактичната карта се дава всяка година. Нашата личната лекарка я попълни още юли месец с дата септември, за да си спестим наплива пред лекарския кабинет около първия учебен ден.  Wink
И нашата родителска среща е утре вечер.

# 273
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имаме списък! В него има здравно-профилактична карта и преглед. Чудя се обаче, не давахме ли такава карта миналата година?  newsm78 Освен бележник и ученическа карта и снимки. Взех бележник само, сега и карта  трябва пак да ходя да взимам. Crossing Arms

ние се местим и трябваше да вземем здравната карта от едното училище и да я представим във второто. ако не се местите, значи си е там. Peace
преглед от личния лекар се прави всяка година.

ученическа карта трябва задължително, за бележник още не са ни казали  Blush но си имаме от миналата година. тогава ги даваха в комплект и си остана неизползван.

Скрит текст:
Скрит текст:
бащицата ходил с детето до новото училище, а нищо от"важните" ми въпроси не е попитал. не знаем даже от колко часа ще е откриването на новата учебна година  ooooh!

новата класна казала да следим на сайта на училището, а там новините са от 3 юли  Blush

# 274
Всяка година се прави нов тираж на бележници. Примерно тази година са без ЕГН и със стикер.  За нашето училище държат да е такъв от новите, но не мога да твърдя как ще е за другите училища.

# 275
При нас още нищо не се знае, но пък взех здравно-профилактичната карта.
Девойката тръгна на баскетбол, засега е ентусиазирана, ама като се включи пиано, английски и балет, плюс училище, дано не й дойде нагорно.
В тази връзка да питам, тъй като досега не съм й вадила карта за градски транспорт, но покрай тренировките ще пътуваме, дали мога да й извадя сега преди 15-ти септември и какво трябваше да се носи?

# 276
  • София
В тази връзка да питам, тъй като досега не съм й вадила карта за градски транспорт, но покрай тренировките ще пътуваме, дали мога да й извадя сега преди 15-ти септември и какво трябваше да се носи?
Ако искаш сега преди 15 септември и никога не е имала карта до сега - удостоверение от училище (може да пробваш обаче и с ученическата и карта от първи клас), а ако изчакаш 15-ти ще ти трябва само бележник за ваденето плюс една снимка за картата. На място се попълва една бланка за ГТ.

# 277
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!

Бях ви изпуснала през лятото, но днес наваксах с четенето! Благородно завиждам на всички родители, на които децата им четат с удоволствие. При Александър - това е мисия невъзможна. Прочете малко приказки, половината от Писмата на един дакел и сега е на последните страници на Пипи. Но винаги с напомняне. А за писането - не ми се говори. Направо е забравил. Още е при баба си и ще си го вземем в неделя. Дано има време да се аклиматизира, че госпожата ни е много взискателна. За читателския дневник - не ми се мисли. Но трябва да понапишем нещо....
Родителска среща при нас - след 15-ти.

# 278
  • София
Ако ти имаш карта за цялата градска мрежа може да вземеш семеен пакет - където картата струва 10 лв - нужно е акт за раждане да се носи и се издава само с карта за възрастен.

# 279
  • Перник
Да, профилактичната карта се дава всяка година. Нашата личната лекарка я попълни още юли месец с дата септември, за да си спестим наплива пред лекарския кабинет около първия учебен ден.  Wink
И нашата родителска среща е утре вечер.

И ние си взехме здравно-профилактичната карта през юли (покрай едно леко боледуване) с дата 15.09.  Wink

Не знаем за родителска среща, не знаем в колко часа откриват учебната година. Последната новина в сайта на училището е от 01.07.2015 г.  Mr. Green

Калоян снощи ме пита дали ще са в същата стая. И аз се надявам да останат в нея, защото е ремонтирана и чиста, а не всички стаи в училището са такива.

# 280
  • София
Ами на мен за семейния пакет миналата година ми искаха удостоверение, че тя е ученичка. Мисля, че защото беше вече на 7 и и беше първа карта за ГТ. В смисъл, че ако един ден реша да не е в семеен пакет може да си я ползва като ученическа иначе сигурно трябва да и издадат като на възрастен.
Нашето тържество ще е на 15.09 от 11 часа.
Вики днес е била на репетиция с една нейна съученичка и други деца от вокалната група. Щели да пеят песен за първокласниците. В петък отново ги викат на репетиция.

# 281
  • София
През почивните дни напазарувахме обувки и дрешки за ученика. Хареса си някаква глупава раница от реклама, дето има подаръци - мобилно зарядно, пръчка за селфи и слушалки, защото и друго дете я харесвало, но му казах в прав текст, че няма да го огрее и че неговата раница от миналата година си е хубава и още здрава. Попита ме дали ако тази се скъса, няма да му купя другата, та ми влизат едни идеи в главата... Освен това събира някакви карти от Кауфланд, а вече ме врънка и за новите стикита от Лидл.  ooooh!

# 282
  • София
Днес минахме през личната лекарка за здравно- проилактична карта. Та от дума на дума, да минем и на очен лекар.

И класната ми звънна да мина през училище да подпиша декларация, че няма да ходи на занималня.
Попитах я, А нещо друго. Ами другото в движение. Ето това ме дразни най- много. Аз трябва да съм им на повикване, а те грам предваритална сметка да не правят.

Написали са в колко откриват учебната година на сайта, какво повече да искам.

Та точно свършихме с важните задачи и мислех само да си почиваме остатъка от ваканцията. Но не, измислиха ми нови задачки. Wink

# 283
Здравейте, момичета! Завръщам се и аз в редиците ви. До миналата седмица бях отпуска и гледах да посвърша нещата за подготовката на новата учебна година, но сега виждам, че съм забравила за здравната карта  ooooh! А ходих до личната в петък за такава карта, но за малкото дете за ДГ, тя пък как не ми припомни за второкласника, сега пак ще трябва да ходя  ooooh!Иначе напълно съм готова за новия старт - купих тетрадки, подвързии, материали, нов екип и маратонки. Униформата си става, раницата е здрава. Дори надписах бележника и ученическата карта, и снимките залепих Blush Повечето книжки от списъка се прочетени, някои, които сметнах, че не се съвсем подходящи, ги заменихме с други. Сега чете за удоволствие каквото прецени, но детето ми определено е от четящите  Heart Eyes Днес беше и на репетиции в училище, продължава да тренира и така. Аз вече си го имам за голям човек, сигурно защото го сравнявам със сестра му.
Да припомня на тези, които получават детски, че до края на месеца трябва да вземете бележка от училището, че детето е редовен ученик, иначе ги спират.

# 284
  • София
Не знам как са вашите деца, но моето напоследък ме изумява с въпроси като: "Мамо, ако някога разбереш, че съм много глупава, ще те бъде ли срам от мен?" Все едно ме удари с чук! После дълго си говорихме и ми стана ясно, че се притеснява да не я мислят за глупава и дали всъщност не е такава... Оказа се, че повод за тези притеснения е била една случка, в която приятелките й са се присмели. Събирали морски камъчета и двете започнали да си обсъждат какво ще нарисуват на тях като се приберат, а като питали Марта какво ще рисува, тя казала, че няма да рисува, а ще ги изследва. И приятелките се присмели, че това е "страшно тъпа идея". Така и не им обяснила как ще ги изследва тез камъни. Сега си имаме един камък натопен в калгон, един в омекотител и един в кока-кола... Обяснявах, че това е просто различна идея и че не всичко различно е "глупаво", а напротив, понякога най-умните идеи са нестандартните, но колко й влезе в главата не знам... Приятелчетата й са все свестни дечица, сигурна съм, че не са искали да я обидят, но тя го е приела така и въпреки, че това не я спира да си играе с тях, понякога я виждам как се колебае дали да каже нещо, за да не й се смеят...
Дълго не се включвах в темата, а сега се оплаквам, за което се извинявам! Но наистина в момента това ме вълнува повече от новата учебна година Sad

Ха сега де, до там ли го докарахме - изследователският дух да се приема за признак на глупавост!?

Впрочем, за да й е по-интересно, помогни й да си намери варовикови камъчета и пробвайте да ги топнете не в омекотител, а примерно, едното парче - в оцет, а другото - в белина.
Ако сте събирали мидени черупки също си струва да се изследват.

Общи условия

Активация на акаунт