Сполучливи имитации на маркови парфюми - 9

• 125 951
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря,ще прочета!  bouquet

# 661
Въпреки че съм голям почитател на Bargello, в този парфюм (424) намирам доста разлики от оригинала, но пък е с голяма трайност. На кожа по 8 часа ми издържа, а дрехите миришат с дни.

Да ви споделя, че съм леко разочарована от Сан Сиро. Може би очаквах повече от тях, предвид положителните коментари, но като изключим хипнотичната отрова, всичко друго ми е нетрайно. Максимум 2 часа да изкара и то върху дреха. Поръчах 7-8 писалки за проба. Ами освен отровата, за която споменах вече, нищо друго не ми е трайно, а пък нея не я харесвам. Мирише ми на мухозол, или по-точно RAID MAX  Blush

Пробвах  K-1 Burberry, Angel ou demon le secret, Miracle- Lancôme, Dior Addict 2, Manifesto YSL, Éclat d'arpege Lanvin, Hypnotic poison - като цяло не ме спечелиха. Поръчвах онлайн, защото нямам в близост реален магазин.

Също съм разочарована от MOOD-четата. Заринах се вече с тях, защото живея до мол, в който има щанд на голдън роуз и ми е много удобно, имам около 10-12 вече. Е както и да ги редя фирмите за имитации в моята класация, тях няма кой да ги мръдне от последното място.
А на първо място?

# 662
  • Бургас
Ето тук http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-12258.html  може да прочетеш повече за този парфюм, но без проба е рисковано да го взимаш, защото медът в него върху някои кожи (вкл. и моята  Simple Smile) се развива по особено неприятен начин  Sick
И за мен е труден парфюм, въпреки че много хора го обожават. Вече се е превърнал в класика. Аз обичам мед в ароматите и въпреки това този не мога да го нося нито в оригинал, нито като имитация. Много е траен и наистина идващата есен ще е подходяща за него. Иначе върху други хора го харесвам.  Peace
Относно Сан Сиро - при мен повечето са с много добра трайност, но повечето аромати не ме впечатлиха достатъчно. Имат доста остри нотки, които често ги правят различни от оригиналите.
При Баргело открих повече добри попадения, но трябва да ги поръчвам на сляпо. Може би Ди енд Пи води моята класация, въпреки че и там има издънки, а и цената не ми харесва.  Laughing
За MOOD-четата при мен положението е същото - живея до един от МОЛ-овете и тъй като често влизам там, съответно често си тръгвам с MOOD-че, което после установявам, че не ми харесва достатъчно и изобщо не е трайно, след което подарявам на някого.  Laughing

# 663
Mimeto74, аз не съм от хората, които долавят точно какви нотки има в парфюм, но на мен лично имитацията на този парфюм във вариант Bargello много, ама много ми наподобява POEME на Lancôme във версията на Рефан. Не знам дали на друг толкова му прилича, но на мен много. Иначе и аз като момичетата мисля, че за есента ще ти е супер.

ulyuly, ето моята класация, ако водещото е близостта до оригинала:

1. D&P
2. Jodex
3. Bargello
4. Refan - Parfen
5. Zag Zodiak - тук не ми е много реален вота, защото съм пробвала само 5-6 неща от тях
6.Eyfel
7. San Siro
8. Roxane

Ако трябва да направя моята класация по съотношение цена - качество (близост до оригинала) и трайност:

1. Bargello (тук се има предвид, че ги взимам по 14лв, а не по 19 като в онлайн магазина)
2. Jodex
3. D&P
4. Refan
5. Parfen (от парфен купувам само промоционални парфюми)
6. Eyfel
7. Zag Zodiak
8. San Siro
9. Roxane

Други фирми не съм сложила, защото не съм пробвала, или съм пробвала по 1-2 неща и няма как да имам твърдо мнение, но всичко е относително, защото всички имат и добри, и не чак толкова добри попадения. Аз за себе си така съм ги подредила.

# 664
Особено Еуфорията, както съм писала и преди версията на Рефан ми харесва повече от оригинала.
Напълно подкрепям!  Peace

# 665
  • Варна
Днес ходих да пробвам парфюма на Баргело Alien. Не ми хареса много, сравнявам го с вчера тестван "От друг свят" на Сангадо. На Сангадо е мнооого по добър и интересен.
Пръснах си Хипноз на Ланком и чак се изненадах от трайността му. Не се наемам да говоря доколко е сполучлив, защото познавам само лимитираната версия Хипроз елексир /имам я оригинална/.
Отново ми се прииска да си я купя Хипнозата и затова ще попитам кой версия е най близка до оригинала и изобщо най- добра според вас.

# 666
  • Бургас
Категорична съм,че на Лорис е най-добра версията,тва ми е любимия парфюм,имам оригинала и съм ги сравнявала многократно Peace

# 667
  • BG-DE
Днес пробвах Адикт на Роксан и честно казано съм разочарована, сам по себе си ароматът е чудесен но близостта с оригинала е много относителна, чак се зачудих дали пък аз не съм забравила вече как миришеше този парфюм (все пак минаха години откакто за последно съм го ползвала) и направих паралелен тест с оригинала, ами далеч, много далеч  Sad Най-накрая намерих за проба и Манифесто на Роксан, той много ми допадна, но никога не съм ползвала оригинала и дали е добре изимитиран не мога да преценя обаче наистина е хубав и зве-е-е-рски траен, жалко само, че го нямаха наличен и така и не успях да се сдобия с него  Grinning

# 668
  • Бургас
Всеобщото мнение е,че Адикта в МООД вариант е най-добър,както бях прочела назад в темите и затова ти препоръчах него,явно не става обаче,щом казваш,че е много далечен.Aз лично както ти казах не харесвам и самия оригинал и никога не съм ги сравнявала.Радвам се,че Манифесто ти е  харесал Simple Smile  bouquet

# 669
  • BG-DE
Леле, Bright Crystal,  аз ти благодаря, че ме насочи към този Роксан (BTW аз си го взех, защото си е много хубав сам по себе си), извинявам се много, че не съм се изразила добре  Embarassed нямам предвид, че ти по някакъв начин си ме подвела  Embarassed ама нали затова е темата да си споделяме усещания и емоции свързани с уханията и аз просто споделих моите   bouquet

# 670
Въпреки че съм голям почитател на Bargello, в този парфюм (424) намирам доста разлики от оригинала, но пък е с голяма трайност. На кожа по 8 часа ми издържа, а дрехите миришат с дни.

Да ви споделя, че съм леко разочарована от Сан Сиро. Може би очаквах повече от тях, предвид положителните коментари, но като изключим хипнотичната отрова, всичко друго ми е нетрайно. Максимум 2 часа да изкара и то върху дреха. Поръчах 7-8 писалки за проба. Ами освен отровата, за която споменах вече, нищо друго не ми е трайно, а пък нея не я харесвам. Мирише ми на мухозол, или по-точно RAID MAX  Blush

Пробвах  K-1 Burberry, Angel ou demon le secret, Miracle- Lancôme, Dior Addict 2, Manifesto YSL, Éclat d'arpege Lanvin, Hypnotic poison - като цяло не ме спечелиха. Поръчвах онлайн, защото нямам в близост реален магазин.

Също съм разочарована от MOOD-четата. Заринах се вече с тях, защото живея до мол, в който има щанд на голдън роуз и ми е много удобно, имам около 10-12 вече. Е както и да ги редя фирмите за имитации в моята класация, тях няма кой да ги мръдне от последното място.

Интересна класация.
Преди няколко теми имаше гласуване за марки, резултатите бяха интересни.
Моето мнение е, че всички турски парфюми, (доколкото сме сигурни че са турски) – ДП, Роксан, може би и Сан Сиро имат нещо специфично тежко ориенталско, аз предпочитам по-леки и ефирни. Някъде бях чела, че това се дължи на спиртните основи, зависи колко са пречистени.

# 671
  • Бургас
Точно,затова сме тук много ясно,всеки има различни усещания за ароматите и точно това ми е най-интересното на мен и благодарение на теб разбрах,че Адикта на Роксан е далечен и щом си го ползвала преди и имаш наблюдения за аромата не само от разни пръскания по блотери аз ти се доверявам  bouquet

# 672
  • BG-DE
И според мен в турските парфюми има някаква специфична нотка, така както някои потребителки говорят за специфичната рефанска нотка, които може би не избиват върху всеки. Конкретно аз категорично избягвам парфюмите на D&P точно заради това, каквото и да пробвам от тях все ми носи някаква ориенталска нотка, но не в добрия смисъл Simple Smile Честно казано предпочитам да усещам върху себе си рефанска отколкото турска нотка Simple Smile

P.S.  Bright Crystal, така го възприемам аз (и още две приятелки  Simple Smile) но възприятията  и кожите ни са различни. Далеч съм от мисълта, че другите хора грешат  Grinning просто на вкус и цвет товарищи нет  Grinning Радвам се, че не си ми обидена   bouquet

# 673
  • Бургас
А то няма и за какво,напротив с радост чета менията ти  bouquet

# 674
  • Бургас
Колкото до Ди енд Пи и мен не ме радват,най-вече цените им,не си заслужава според мен.До тях бих опряла ако парфюма е от 150-200лв в оригинал,иначе има и по евтини варианти от другите имитационни марки.

Общи условия

Активация на акаунт