Моята сватба през 2016 г.

• 84 069
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
kalfola,моята сватба щеше да е на 10.06.2016, че 10  ми е любимото число, но един поп ми каза, че не било ок петък да се жениш и затова стана неделя.

Вече сме го решили, не знам каква е причината да каже така, но толкова много неща чух, че ако спазваме всички никога няма да се оженим Simple Smile Важното е хората да се обичат, уважават и подкрепят, а дали ще има брак или не, дали ще е петък или събота няма значение поне ние сме на това мнение. Дано 2016 да е слънчева и топла и да няма толкова много дъждове като 2014. Някой може ли да препоръча добра гримьорка в София, също и фризьорка и имате ли представа как вървят цените?
Аз имам уникален гримьор в София, той работи за телевизията и за много певици и сватбени агенции. Това му е фейса Simple Smile
https://m.facebook.com/ivaylo.andreeff?fref=ts

# 601
kalfola,моята сватба щеше да е на 10.06.2016, че 10  ми е любимото число, но един поп ми каза, че не било ок петък да се жениш и затова стана неделя.

Вече сме го решили, не знам каква е причината да каже така, но толкова много неща чух, че ако спазваме всички никога няма да се оженим Simple Smile Важното е хората да се обичат, уважават и подкрепят, а дали ще има брак или не, дали ще е петък или събота няма значение поне ние сме на това мнение. Дано 2016 да е слънчева и топла и да няма толкова много дъждове като 2014. Някой може ли да препоръча добра гримьорка в София, също и фризьорка и имате ли представа как вървят цените?
Казал ти е да не е в петък защото петък е деня на разпятието. Когато ние правихме сватба понеже нашата също беше в петък и имах много различни мнения повече относно църковния брак, и тогава близък свещеник ми го каза, че не е хубаво петък, най-добре неделя, защото след неделя идва понеделник, а това е начало на ново, на новата седмица, новото начало. За това така са те посаветвали. bouquet

# 602

[/quote]
Казал ти е да не е в петък защото петък е деня на разпятието. Когато ние правихме сватба понеже нашата също беше в петък и имах много различни мнения повече относно църковния брак, и тогава близък свещеник ми го каза, че не е хубаво петък, най-добре неделя, защото след неделя идва понеделник, а това е начало на ново, на новата седмица, новото начало. За това така са те посаветвали. bouquet
[/quote]

Дани благодаря за информацията има логика в това и ако можеше да избирам щях да го сменя, но в нашия случай не може нито съботите, нито неделите тъй като от ресторанта за тези дни имат изискване минимум 140 човека, а ние няма да се съберем чак толкова и от делничните дни само петък ни остава като вариант, за да може поне събота и неделя гостите да си починат. В крайна сметка каквото е писано, не е гаранция че ако се ожениш в събота всичко ще ти е ок, почти всички които се развеждат са се женили събота. Мисля че важното е да си открил правилния човек, а църковния брак е защото си вярващ, а когато си такъв и носиш вярата в сърцето си денят според мен не е от такова значение, като изключим забранените дни /задушници и др./ разбира се.

# 603
[/quote]

Дани благодаря за информацията има логика в това и ако можеше да избирам щях да го сменя, но в нашия случай не може нито съботите, нито неделите тъй като от ресторанта за тези дни имат изискване минимум 140 човека, а ние няма да се съберем чак толкова и от делничните дни само петък ни остава като вариант, за да може поне събота и неделя гостите да си починат. В крайна сметка каквото е писано, не е гаранция че ако се ожениш в събота всичко ще ти е ок, почти всички които се развеждат са се женили събота. Мисля че важното е да си открил правилния човек, а църковния брак е защото си вярващ, а когато си такъв и носиш вярата в сърцето си денят според мен не е от такова значение, като изключим забранените дни /задушници и др./ разбира се.
[/quote]
Да разбира се, аз също не смвних деня ние бяхме много хора около 200 човека и нямаше как понеже повечето бяха от далече, но въпреки това ми казаха по- добре петък отколкото събота.  Simple Smile

# 604
Днес много случайно попадна на една сватбена агенция ,аз лично няма да използвам, решила съм всичко, което мога да си направя сама, но все пак има идейки за открадване  Embarassed:

https://www.facebook.com/StudioDada/timeline

# 605
Добре дошли на новите момичета!

Минах през Асеновград и аз в търсенето на рокля. Не влизах в много магазини, някак май беше  рано за тях. Повечето предлагаха абитуриентски рокли. В София всички казват да поръчвам до декември, а там да се върна през април, защото сватбата е през юни.

Момичета има ли някоя от вас която търси малко по-голям размер рокля? (Ясно ми е, че е хубаво да отслабна, но ако не стане без рокля няма как!?) Някой може ли да ме посъветва къде да потърся?  Praynig

# 606
  • София, България
Здравейте, момичета!
И аз се записвам при вас! Живот и здраве Денят ще е догодина, замислила съм се за дата през юли.

Няма да правя голяма сватба, но пък си се вълнувам, знаете как е!  Mr. Green

Мисля си за 23ти юли, пада се неделя. Държа на църковния брак и ми обясниха, че реално такъв може да се сключи само събота (и то с уговорки), неделя и понеделник. Иначе и аз се бях засилила за петък.
Не съм решила още дори къде точно ще ни е сватбата, защото може да е с София, може и да е в Благоевград, но май ще ни е по-лесно ако е в София.
Планирам една скромна микро-сватба, 15-ина човека, пък ще видим какво ще излезе накрая....

# 607
  • София
За петък ми каза свещеника,че Иисус тогава са го убили и как може да празнуваме. А събота бил ден на мъртвите и само неделя и понеделник са ок за църковен брак,абе нема угодия. Мислехме 12.06, но после реших да прибегнем до нумеролог и тя ни изчисли 04 и 05.06 ,затова съботата ще е подписа,а в нед църква,изнесен ритуал и ресторант. Просто нр бяхме запазили нищо и затовс променихме датата,иначе нз дали щяхме.

# 608
Мона Лиза добре дошла в групичката!  Hug  И ние тръгнахме от микро-сватба с 15-20 човека, а сега сме на етап малка-сватба с около 50 човека.  Laughing

# 609
Здравейте, момичета!
И аз се записвам при вас! Живот и здраве Денят ще е догодина, замислила съм се за дата през юли.

Няма да правя голяма сватба, но пък си се вълнувам, знаете как е!  Mr. Green

Мисля си за 23ти юли, пада се неделя. Държа на църковния брак и ми обясниха, че реално такъв може да се сключи само събота (и то с уговорки), неделя и понеделник. Иначе и аз се бях засилила за петък.
Не съм решила още дори къде точно ще ни е сватбата, защото може да е с София, може и да е в Благоевград, но май ще ни е по-лесно ако е в София.
Планирам една скромна микро-сватба, 15-ина човека, пък ще видим какво ще излезе накрая....

Църковен брак в петък се оказа че не е проблем ако сватбата е вечерна, от няколко места ми казаха че църковния ден е от литургия до литургия, което ще рече че примерно в 17:30 в петък може тъй като вече е минала и брака се води към съботния ден.

# 610
  • София, България
kalfova,
те точно това ми обясниха за събота вечер, затова можело, иначе и в събота не може ...

Dana_S
И на мен така ми се струва, че ще набъбне бройката  Laughing Вие спрели ли сте се на идеи за ресторант?

Ако щете вярвайте направо ми иде да ги заведа в някое кръчме на скара и салата, може да стане весело...  Crazy

Иска ми се да съм с булчинска рокля, но ако е буквално подписване и почерпка с 15 човека, от които 10 роднини, ми се струва малко смешно, все едно съм се костюмирала за Хелоин. Този проблем много ме мъчи ... всеки ден решавам нещо различно, по няколко пъти на ден.  Laughing

# 611
Аз бях във Bridal Fashion и мисля , че намерих роклята ! Но незнам сега се чудя дали да обиколя още малко или да поръчам тази. Попринцип мислед да мина през Радичев, но не съм сигурна че в Асеновград ще ми хареса нещо.

# 612
 Ние избрахме мястото, в един хотел във Варна. Предлага три варианта, две зали за 60 и 120 човека и на откриуто. Аз ще имам изнесен ритуал и ми се искаше и тържеството да е на открито, но все още е под въпрос, защото се притеснявам да не случим на лошо време.

Когато планувах по-малка сватба, си бях харесала една вила в Морската градина. Вилата е малка и има много китно дворче. Идеята ми беше да си наемем кетъринг фирма, сватбената агенция да ни украси масите и да наемем човек, който да прави барбекю. Нещо като градинско парти. Не мисля, че да си с булчинска рокля ше изглежда странно.
Ето тук има няколко снимки.
А тук има снимки от сватба.

# 613
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря! А момичетата от София може ли да споделят дали обмислят агенция за украса, кои агенции и какъв бюджет са си предвидили. И да не ви се види смешен въпросът ми, но какво точно описвате в запитванията си към агенциите?

Ние мислехме да е от Вълшебниците, харесахме си доста неща там, но ще дадем шанс и на PartyManagement, приятелят ми каза че имали чудесни идеи (за жалост се разболях и нямаше как да отида и аз).

# 614
  • София
Здравейте! PartyManagement какви цени ви дадоха. На нас Вълшебниците ни казаха , че под 890лв нищо не може да не се направи като хората. Perfect Event И Inanna Искат по 1300лв и не знам скъпо ми се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт