Не знам защо, но не мога все още да възприема сериала като чисто продължение на ВВ. За мен е просто сериал създаден от същите продуценти, но разказващ за друга епоха и друг владетел.
Заглавието на сериала е Великолепният век - Кьосем. Няма как да не е продължение, говорим за ОИ по време, когато на трона са били наследниците на Хюррем и Сюлейман. Замисълът на екипа е такъв, като продължение на мегапрокцията ВВ. Друг е въпросът, че тези наследници на Хюйррем и Сюлейман почти не са управлявали, не случайно този период е наречен "Женският султанат", тъй като управлението на империята е в ръцете не на наследниците на Сюлейман, а на техните Валиде и Хасеки, поради една или друга причина, които ще видим в новия сериал. Някои изследователи включват към "Женският султанат" и Хюррем, но Хюррем не е управлявала единолично, така както са управлявали след Сюлейман Нурбану, Сафие, Кьосем и Турхан - най-ярките представителки на женския султанат.
Може да ти се струва шантаво, но е така
по турските сериали (казвам го с респект и уважение) - ако трябва да съм точна съм изгледала само 3 турски сериала - затова и името на Зейнеп Тан нищо не ми говори, дано да е наистина добра, както ти казваш. Ако говорим, обаче, за Йълмаз Шахин (дано да съм написала името му правилно!
) -сценариста, когото и двете познаваме и от когото зависи, дали филма ще се хареса на зрителите като съдържание и форма, аз съм много скептична. Сериалът ВВ не можах да догледам до края, поради неговата некадърност, а и ми дойдоха в повече тези безкрайни траурни процесии. Освен всичко той разтегли сценария до безкрайност, всичко можеше да се разкаже и покаже в много по-сбита форма, без такива подробности, които прекалено натоварват с отрицателни емоции зрителя. Но това си е мое мнение.
, разбира се. Аз много бих се радвала този сериал, наистина, да стане добър като Великолепният век.
Никакъв специалист не съм по отношение на турските сериали, изгледала съм точно 5. Броя само тези, които съм гледала от-до, а те са толкова. (Виж, турски игрални филми вече съм гледала много повече, при това хич не съжалявам. Много им е добро игралното кино на турците. Повече от сериалите им.)
и да започне нейната история. И последното ми "искане" е сценаристът да се е постарал много, ама много повече, отколкото за 4 -ти сезон на ВВ. Все пак той ще е значително улеснен от самата Кьосем - поне откъм интриги. 
В този смисъл очаквам с огромно вълнение и нетърпение новият сериал - продължение Кьосем султан .Като добавим моите изключителни симпатии и адмирации към таланта , излъчването и харизмата на Берен Саат ....направо се вълнувам 2 месеца по-рано така , все едно започва утре