На море в България 2015 - 5

• 39 668
  • 375
  •   1
Отговори
# 135
ИМА ЛИ НЯКОЙ НА ЛОЗЕНЕЦ?
Забраниха къпането на Централен плаж Лозенец
20 август 2015, 12:37

Скрит текст:
РЗИ Бургас забрани къпането на Централния плаж в Лозенец заради замърсяване на водите. Във връзка с постъпили сигнали и писмо на Областен управител на Област Бургас, служители на РЗИ-Бургас са взели два пъти проба от водите в зона за къпане – "Лозенец–Централен плаж".

При проведените анализи са установени отклонения по изследваните микробиологични показатели над допустимите стойности.

Резултатите показват, че съществува замърсяване на водите за къпане в зоната, което крие риск за здравето на къпещите се.

По тази причина директорът на РЗИ Бургас е издал заповед за временна забрана за къпане в зоната "Лозенец-Централен плаж", съобщиха от Министерството на здравеопазването.

РЗИ - Бургас следи качеството на водите за къпане в зоната и при получаване на два последователни анализа на водата, съответстващи на изискванията за качеството на водите за къпане, ще отмени заповедта.

Здравните власти препоръчват на посетителите на плажа да спазват наложената забрана.

Моля, ако някой е там да разкаже подробности!
Мислех да тръгвам в понеделник.
Мисля че това е един от най-мръсните плажове...наши близки редовно си идват с повръщане и разтройство от Лозенец.

# 136
  • София
Аз бях там повече от две седмици в началото на лятото и всички оцеляхме. Интересувам се от забраната сега, а не принципно от Лозенец.

# 137
Представете си щом за да затворят плажа каква е мизерия?!  ooooh!

Писах и в друга тема, то остана ли хубаво място на нашето черноморие?  ooooh! Жалко, много жалко...
То всеки втори върнал се от морето е с вирус или стомашни проблеми. Чудех се на една приятелка, която ми каза, че седмица преди да тръгнат на море, цялото семейство са пили прахчета за да нямат проблеми.
Сега съжалявам, че не я питах какви са!

# 138
Всичко е много индивидуално, в началото на юни бяхме на почивка с децата за 6 дни, нищо не сме пили и не сме се разболявали Simple Smile А преди месец караха вируса 2 пъти, както си стоим вкъщи. Просто лятото е такъв вируса. Wink

# 139
Ние не пипнахме никакъв вирус в края на юли - началото на август.
На свекърва ми обаче ѝ се е случвало и то вече няколко пъти в други държави, в много по-реномирани хотели и курорти, да има стомашни проблеми още на втория ден.

# 140
Някои пият пробиотици, които по принцип са полезни и не е лошо да се пият от време на време. При нас/ Нестинарка/ след обяд времето беше слънчево и горещо за около 3 часа. Къпахме се в басеинс. Морето е бурнп, червен флаг, иначе водата е много приятна. И в момента хора се къпят в зоната пред серенити, въпреки забраната. Дано не се наложи да дават някой от тях по новините. Спасителите си тръгнаха

# 141
Чудех се на една приятелка, която ми каза, че седмица преди да тръгнат на море, цялото семейство са пили прахчета за да нямат проблеми.
Сега съжалявам, че не я питах какви са!

По всяка вероятност са били пробиотици. И аз смятам да започна да давма на детето, благодаря, че ми напомни, две седмици остават до нашето море   bouquet

# 142
Какво ще правите на морето днес?
Има ли някъде  слънчице и да не вали?

# 143
Линекс Форте ми е препоръчвала джи пи то и давам всяка година аз, започвам ги днес  Peace

# 144
И ние за щастие не сме имали проблем по морето, тази година за първи път давах пробиотик по съвет от темата. За сметка на това цялото семейство изкарахме летния вирус у дома - минава бързо, за 24 ч. Няма правило.  Grinning

# 145
Линекс Форте ми е препоръчвала джи пи то и давам всяка година аз, започвам ги днес  Peace
Линекс гастро ние пихме-детето имам впредвид....нямахме никакви проблеми  Laughing Laughing

# 146
Знам, че е рано да се предвиди, но чували ли сте какво ще е времето през септември?

# 147
Знам, че е рано да се предвиди, но чували ли сте какво ще е времето през септември?

Аз чух, че го дават хубаво и слънчево до средата на месеца поне, и силно се надявам прогнозата да се сбъдне  Praynig

# 148

Аз чух, че го дават хубаво и слънчево до средата на месеца поне, и силно се надявам прогнозата да се сбъдне  Praynig
И аз се включвам в групата за септември. Живи и здрави дано да ни е хубаво времето..
Момичета, кажете къде резервирахте?

# 149
Ние мислим към 11-ти септември да отидем за 2 дни в РИУ Хелиос Бей в Обзор.

Общи условия

Активация на акаунт