Радостта ми е голяма, през МАЙ 2016 ще стана мама!

• 31 760
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Честит празник!
Как сте, майчета? Надявам се да се чувствате добре! Аз съм все изморена, недоспала и запъхтяна. Гади ми се като съм гладна, а като хапна ми става тежко. Започнах да свиквам с мисълта, че ще имам второ дете. Понякога изпадам в депресия как ще се справя, но бързо ми минава. Бях решила, че ще градя кариера година, две и после, а то взе че ме изненада. Да сме живи и здрави, не живеем за пари, а за любов- нали така Simple Smile Надявам се баткото да се кротне малко, много ми е сладичък, но хич не слуша.
Това е от мен, аз още не съм ходила на преглед, но и не бързам. И без това, чак в 12 седмица ще ме извикат. Тук в ЮК системата е друга и не преглеждат преди 12 седмица ако няма проблем.
Приятна вечер на всички!

# 481
На мен мама ми беше на гости за почивните дни. Heart Eyes На преглед съм на 29 - ти, демек другия вторник. Нямам търпение вече.

# 482
Добро утро, добре дошли на новоприсъединилите се бъдещи мами!

Ани, стискам палци за прегледа утре!

За имунитет освен повече плодове, разходки и най-вече положителни емоции друго не се сещам... Ако усетя, че настивам пия капки разтвор от пчелен клей (прополис), природен е, не вярвам да има противопоказания при бременност. При предишната бременност доки ми беше разрешила при нужда от този аспирин с по-млакия грамаж (125 май беше), но не съм го пила.

За разнасянето на малката (тя е около 10кг) - ами невъзможно е да не го правя. Даже почивните дни карах мъж ми да я вдига, но пак имаше случаи когато аз го правех. А сега той като е на работа - просто няма как. Да я изкъпя, да я сложа в кошарата или в количката, да я вдигам, като се затръшка за нещо....

Аз се поуспокоих за зацапването, прочетох, че около 6та седмица е възможно заради имплантирането да се получи. Освен това не се е повтаряло през последните дни. Започва все по често да ми се пишка и си мисля че нещата се развиват, дано е така. Прегледа ми е утре,  толкова го чаках, че ми се струва нереално близо  Joy  2-те седмици след закъснението и теста са безкрайно дълго време  Joy

# 483
Здравейте момичета, честито на новите мами-пожелавам ви лека бременност и безпроблемно раждане Simple Smileкак сте мили мамчета Simple Smile
ехее колко много сте изписали Simple Smile
аз казах на най-близките си вече, на станалите-след 3тия месец или пък като почне да ми лични.
аз иначе не съм изнервена, не се чувствам по-напрегната, само гърдите ме болят здраво и вече не мога да спя по корем Sad но открих спортните сутиени и съм много доволна Simple Smile много ми е комфортно с тях Simple Smile
а на шефа си казах също, той знаеше, че искаме дете и много се зарадва, но не съм наясно каква бележка трябва да се носи и представя...
за имунитета- повече плодове и пресни зеленчуци, аз си пия и витамин Ц-доки каза,че няма проблем
и аз като mimaozka се шашкам чат пат как ще се оправя, още не съм осъзнала, че съм бременна някак си...мъжо вече смята и изчислява кой къде ще спи и какви легла ще са необходими  Joy пък аз само мигам на парацли срещу него  Embarassed

# 484
Малко ми се гади тази сутрин, защото пропуснах да хапна, през предишната бременност изобщо не ми се е случвало.... кофти работа това е неразположение. И вчера ми се гадеше много, но мислех, че е от птуването и завоите, днес не съм сигурна от какво е било...

Аз на никой не съм казвала, но майка ми ме усети и попита сама, както и още една приятелка. Който се е сетил сам съм му потвърдила, с уговорката, че е още много рано, но по принцип искам да изчакам преди да разтръбя на всички. А и в 3-тия месец може би ще стан видимо...

# 485
  • София
Хелоу и от мен мамчета! Привет и на новодошлите, леко бременеене.
Да се отчета и аз.... Празниците бяхме на гости на майка ми и направо беше супер някой да ме глези и най-вече да не мисля за готвене и слагане на маси. За съжаление моето гадене се засилва и се чуствам все по отмаляла. Апетита ми изчезна, така както се и появи. Не че не съм гладна, огладнявам ама дори и не искам да виждам храна..... само при мисълта за нея и  Sick Sick Sick
Стисках няколко дни, но от два дни пия капките, които ми изписа АГ-то и сякаш има леко облекчение. Открих, че фрешовете ми действат доста добре, така че се наливам с тях. Ям на често и по малко, защото иначе се чувствам ужасно подута.
Мъжа ми милия, стана днес рано сутринта да ми прави закуска, страшен е, ама няма как да усети и той как се става татко!
Иначе се щадя от вдигане на тежко, ама на мен ми е 1-ва бременост!
Относно работата да се оплача, аз понеже съм работохолик и бачкам като луда, моите шефове са свикнали да ме товарят като луда... и сега тенденцията продължава. Добре де ама аз сега хич не се чувствам добре и даже се надявах да си взема малко отпуска в началото на октомври. Преди отпуската ме изненадаха с още едно служебно задължение и се чудя да споделя ли, че съм бременна или да изчакам. По принцип ми се искаше да мине и 3-тия месец, но се усещам че не ми достигат сили за да върша всичко, пък и не знам дали няма да изляза в болнични с това гадене и повръщане!
Дайте съвет моля ви!!!!!!!
П.С. Утре ще кача схемата за шуслеровите соли

# 486
И днес ми се провали ходенето на лекар,вече нямам търпенир да разбера всичко ли е наред, а чак в понеделник ще ида. От работата пък ме пращат в командировки на които отказах ,че с това гадене и повръщане не съм за пътуване. Но шефката ми иска потвръждение ,че съм била на лекар и ,че  е сигурна причината заради която отказвам. MALCHO 11    какви са тези капки за гадене?    Момичета има ли вече направена група във Фейсбук за майските мами?                             

# 487
Хелоу и от мен мамчета! Привет и на новодошлите, леко бременеене.
Да се отчета и аз.... Празниците бяхме на гости на майка ми и направо беше супер някой да ме глези и най-вече да не мисля за готвене и слагане на маси. За съжаление моето гадене се засилва и се чуствам все по отмаляла. Апетита ми изчезна, така както се и появи. Не че не съм гладна, огладнявам ама дори и не искам да виждам храна..... само при мисълта за нея и  Sick Sick Sick
Стисках няколко дни, но от два дни пия капките, които ми изписа АГ-то и сякаш има леко облекчение. Открих, че фрешовете ми действат доста добре, така че се наливам с тях. Ям на често и по малко, защото иначе се чувствам ужасно подута.
Мъжа ми милия, стана днес рано сутринта да ми прави закуска, страшен е, ама няма как да усети и той как се става татко!
Иначе се щадя от вдигане на тежко, ама на мен ми е 1-ва бременост!
Относно работата да се оплача, аз понеже съм работохолик и бачкам като луда, моите шефове са свикнали да ме товарят като луда... и сега тенденцията продължава. Добре де ама аз сега хич не се чувствам добре и даже се надявах да си взема малко отпуска в началото на октомври. Преди отпуската ме изненадаха с още едно служебно задължение и се чудя да споделя ли, че съм бременна или да изчакам. По принцип ми се искаше да мине и 3-тия месец, но се усещам че не ми достигат сили за да върша всичко, пък и не знам дали няма да изляза в болнични с това гадене и повръщане!
Дайте съвет моля ви!!!!!!!
П.С. Утре ще кача схемата за шуслеровите соли
според мен е хубаво да споделиш с тях ,пак с уговорката че е много рано и да не се коментира, хем те ще се съобразяват колко те товарят, хем ще имат време да свикант с мисълта, че ще излизаш в майчинство, а пък ти няма да се притесняваш и ще ти е по-леко, ще можеш и да си взимаш болнични и отпуска като не се чувстваш добре

# 488
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мамчета,следя темата от начало но чак сега намерих време да пиша Simple Smile
За мен е първа бременност, на 27 години съм и съм с термин 9.05.2016  Laughing
Бях вече на 1ви преглед ,видяхме плодния сак, и утре съм пак да чуем тоновете,дано всичко е наред  Praynig
Като цяло аз имам доста засилено гадене.. и онзи ден цяла нощ повръщах...през 1 час,много се измъчих  Sad  и взех ДИМЕНХИДРИНАТ,против повръшане, една колежка ми ги каза, която ги пие сега( тя също е бременна) и ги е пила и през 1вата и бременност.Исках да попитам някоя от вас вземала ли ги е... и знае ли дали са опасни за бебето Confused
п.с. извинявам се дългия пост

# 489
Някоя мама направи, но не се сещам коя. Да се надяваме, че ще се включи скоро

# 490
  • София
И днес ми се провали ходенето на лекар,вече нямам търпенир да разбера всичко ли е наред, а чак в понеделник ще ида. От работата пък ме пращат в командировки на които отказах ,че с това гадене и повръщане не съм за пътуване. Но шефката ми иска потвръждение ,че съм била на лекар и ,че  е сигурна причината заради която отказвам. MALCHO 11    какви са тези капки за гадене?    Момичета има ли вече направена група във Фейсбук за майските мами?                             

Изписа ми ги АГ-то, казват се Вомитусхел - Vomitusheel, пият се по 10 капки 3 пъти дневно, ако е много зле положението 10 капки през 15 мин в продължение на 2 часа.
Хомеопатични са.

# 491
Ку-кууууууук!
Здравейте от една вече безработна мама.Както ви бях споделила имах съмнение,че ще ме освободят и днес моя смешен шеф го направи,но аз няма да се спра до тук.Търся си свестен адвокат и мисля да се съдим,ако имам правото.
За група във фейса аз съм направила,но видях,че няма желаещи и си стои самотна.Ако все пак има пишете ми на лични и ще ви добавям! Peace

# 492
  • София
Роси, ама ти сериозно ли те освободиха от работа!  tantrum tantrum tantrum tantrum newsm61 newsm61
Е няма такива изроди.... До колкото знам си защитена от закона, така че наистина си потърси добър адвокат. До колкото знам ако има потвърдена бременост, не могат да те освобождават, ако срока на изпитание е по-дълъг от началната дата на майчинството се продължава след връщане на работа. Ако има някой счетоводител или личен състав да каже!
Мале възмутена съм!
Горе главата и си търси правата!

# 493
rosit@
, търси си правата задължително. И при мен рядко взимат жени, точно заради майчинството. Еее аз ще имам проблем пък, че ме осиуряват на минималната. Но какво да се прави.

Затова мисля  да не раждам в България, за да може бебока да получава пари до навършване на 3годинки. Понеже нашия татко не е българин.

Някой дали знае някоя книжка за бъдещи мами? Също от къде купивате дрехи за бременни - знам HM и mothercare. Не мисля да влагам много пари в дрехи, но със сигурност искам 2-3 чифта дънки.

Вече сме на  8 семици и 2 дни. Прегръщам ви  Hug

# 494
Ееййй,Росии,нямат право да те уволняват.Защитена си от закона щом си на постоянен трудов договор.Потърси веднага адвокат. #Cussing out Ей как ме дразнят като вземат да се правят на ударени.И аз днес със голям страх казах на шефа си.Страх си е,защото на 19,09 ми изтече изпитателния срок и си мислих,че ще ме уволни.Но той излезе голям пич и каза,че няма проблем,даже ми се посмя малко,че ще са близнета и,че ще имам велика тройка в къщи заедно с баткото  Grinning Grinning Grinning  Но както съм казала има хора и ХОРА,така,че Роси действай и не си оставяй магарето в калта!!! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт