Отговори
# 450
 wavey
Влизам да се похваля! За първа нощ от както се е родила, заспа малко след 22,30, сложихме я в кошарата, дремна малко и се разбуди след 30-ина мин.,  взех я при нас, кърмех и заспаааааа и се разбуди в 6,15 сутринта  Party Та....спали сме, май  Thinking
Хремата минава, малко похърква носа още.
 Всички ли минахте към 1 дневен сън. Госпожицата си спи по 2 пъти. Аз не бързам да минава на 1, когато тя си реши.
Аз пък мисля да се преброим още кърмещите  Mr. Green
Все забравям да ви споделя нещо , което пропуснах вече няколко пъти, при приготвяне на багаж за почивка. Предпазители за контакти. Не, че не им залепихме хартиено тиксо, но са в такава възраст, че ще ходят да го чоплят...
desimira ако искаш да се организираме, но не знам кога ви е по- свободно? Може би преди обед , докато батковците са на училище? Или като взимате кухнята? Или почивните дни и да се обадим и на ижинка за квартална среща. Ние сме тук и аз не знам до кога, но 10 дни -2 седм., максимум до края на месеца.

# 451
Преброявам се към кърмещите  Peace
Ама вече мислещи да спират, че почва да ми идва too much  Joy
Вече трета вечер пробутвам айранче на едното будене и съм му замислила от петък (че да може да се наспи на другия ден) да става баща му да го приспива, а аз да спя в хола, да видим ще се получи ли коварния ми план  Sunglasses И да го отбивам тотално вече ...

# 452
При нас не става, не иска нищо и с никакъв биберон, сламка...бута ядосано и се кара и вади един дебел глаААААС ужасТ  ooooh!

# 453
  • София
Ние по-скоро сме на 2 съня още, но ето днес е един т.к. се събуди към 5:30 дадох мляко и спа до към 8 и затова не съм го слагала преди обед. Обикновено се буди директно към 6:30 и съответно тогава спи около 9:30. Не го насилвам, както стане, има време до яслата.

Ние излизахме, нали за кухнята ходим, та даже и поигра. Бяхме единствените луди Simple Smile Най-много да минеше някой с дете в количка покрито с дъждобран, а аз го пуснах да шляпа из локвите, но екипиран с гумени ботуши и гумен гащеризон, както и якенце за дъжд. Даже сега му качвам клипче в ФБ как шляпа от локва в локва.....ама много зор после да го вкарам в количката. Направо ужас и писъци. И след това постоянно хленчи и мрънка и едва се издържа и за около час излизане направо капнах.

# 454
А който дава кисело мляко - как го приготвяте?  В смисъл като айрян ли и въобще с колко вода и колко кисело мляко и подслажда ли се? И предполагам от позиционен биберон? Мерси Simple Smile

# 455
Аз кисело мляко давам почти всеки ден-или за закуска,или за следобедна-с овесени ядки,киноа,елда,плюс настърган пресен плод или от пюре.Айрян също правя,ама направо на око примерно за около 200мл айрян около 4 малки лъжички кисело мляко и да ви кажа,ние сме си със същите шишетата от както се е родил  Laughing-на Камера,а те са универсални,нямат 1-2-3 ,всички други се отхвърлиха,но си пие и от чашата МАМ и от обикновена също може,но определено ако е за "напиване" от шишето

# 456
Аз го бъркам на око - но горе-долу като айрянче, 1 към 1 или малко по-гъсто. С позиционен биберон на Авент, въпреки че не разбирам какво точно означава това  Joy Но пие съвсем малко - снощи към 20-30 мл., което ме води към мисълта, че не се буди от глад. Цокна малко, гушнат в мен, и се намести и заспа. Затова тази вечер ще пробвам с вода. Или по-точно ММ ще го пробва, включвам плана по отбиване в действие  hahaha Най-много да не се събуди изобщо, че следобяд спа само 20 мин. и едва издържа до баня.
Оффф, няма ли да спира да вали  Crossing Arms

# 457
Мерси Simple Smile
И аз давам чат-пат с плод или овесени ядки или бисквити. Интересни ми беше като за шише как се приготвя.
Петрова - уж утре няма да вали, после пак дъжд. Гадост!

# 458
Това с дъжда е отчайващо.  Вече искам да е март месец.  Не ми се мисли цяла зима как ще я караме,  че и болестите почнаха и по гости няма да можем да си ходим.  Особено с приятелките ми с по-големи деца - все някой ще е болен. Ужас,  от сега се депресирах.

# 459
Ами ето ме Simple Smile
Записвм се и аз още кърмеща, ама не мисля да отбивам за сега.
Дребният не говори изобщо. Дрънка си някак гърлено имного змешно, често се кара, патос вкарва всякакъв, но думи няма. Едно тата и дада дето може да значи всичко. Simple Smile А кака му по това време говореше мнооого. Тя говореше със сложни изречения на година и половина, ама тоя път се надявам до тогава да е почнал да говори Simple Smile
Ходи много, но все още много залита. У дома си е сам, но навън винаги го държа за ръка, че се бушонира често и все на единия ръб на челото. Едната половина явно му тежи повече Simple Smile
Кучетата ако не знаете лаят с кратко и отсечено А А - няма ау, няма бау Simple Smile
Команди изпълнява и разбира ВСИЧКО! Най-обичам като му каже хайде да ядеш. Само трябва да съм му махнала таблата на стола - отива и си се покатерва сам и само чака да го закопчая и да му сложа обратно таблата.
Дадоха ми една музикална играчка с животни, но тя се оказа,ч е не работи, та сега аз я озвучавам. В момента я ползвам при хранене, че без омайване не ни върви никак. Той натиска животните, а аз му озвучавам. Преди няколко дни му обяснявам в градинката пак със същата играчка кое как прави и си ги редя.... кравата прави му-му, пилето прави пи-пи...., кокошката прави ко-ко и една приятелка ми се смее  и му вика А, майка ти е ку-ку Simple Smile
Щях да ви казвам с какво съм го захранила.
Ами гледам много да не се "хваля", ама от както почнах закуските му давам и мед. Във макарони, кус кус, попара..... винаги слагам по малко. Ял е и боровинки-черни и червени, малини, къпини, тия дни си открадна една палачинка със сладко от горски ягоди, та като цяло порядъчно си е хапнал непрепоръчителни за тоя етап храни. Дано не се отрази след време.
Давам му и годжи бери. Идея си нямам дали може или не.
Люлки много обича, въпреки че рядко вижда щото ние тук си нямаме. Обаче иска да ги люлее, а не да седи в тях. В количката отдавна  не влиза доброволно, та пуснах триколката в действие и си припомних, че с кака му я наричах Папамобил. Същата работа и сега - толкова се кефи, че маха постоянно на хората. И не си държи крачетата на степенките, а върти педалите Wink
Друго, друго не се сещам.
Зъбите са му 5-6-7. Някъде там. Не дава да проверявам и не нахалствам.
А, сетих се. Това, което е научил от кака си е да крещи, да се тръшка, да удря децата, скубе...все разкош.
Черешката за накрая, че да не се отплесна да ви занимавам пак с драми. В понеделник тръгвам на работа. Толкова ми е криво, че имам нужда от цялостна смяна на дрехите и не съм отишла още да си купя нищо. Бойкотирам. И чанта нямам. Най-много да не ида на работа Simple Smile хахаха Много ми е тъпо, ама ща - не ща това ме чака.
Мама Ирина, ама как заминавате? Завинаги ли?
Моя син пък си обича да си играя вкъщи. Все намира с какво да се занимава. Не му е проблем да не излезе.Simple Smile
Хайде да си лягам.
Поздрави на всички.
Ижинка и теб никаква те няма. Кажи как е балансирането с работата.

# 460
Здравейтеееее, добрах се до компа Simple Smile Аз ви чета от телефона и пиша от там, обаче не мога да прегледам старите мнения, отговарям по памет, вечно пропускам някой....

По ред на номерата, наобратно: ymemansi, аз да кажа за работата - лудница е Simple Smile Особено с яденето. Например вчера - най-обикновен ден, само че нямаше нищо за вечеря. Ходихме на лекар след яслата и работата, защото дребния са го нападнали някакви комари и пъпките не искат да минават. Прибрахме се бързо - в 7 часа и се наложи да вечеря кисело мляко с препечени филии (горкото дете). После готвене за нас, някакси си легнах в 11.30. И тази сутрин дребното се събуди в 6.30, защото не беше вечерял като хората. Как станах не знам. Както и да е, яде си млякото, дадох му пак малко препечена филийка, защото се очаква да яде в яслата и го оставих в количката да си преживя hahaha и диването взе, че заспа. Затова и имам време да седна да ви пиша. Добре, че работодателите ми са разбрани, иначе да са ме уволнили досега hahaha

Иначе май вече ще правим прощапулник. Вчера вечерта си обикаля самичък из вкъщи известно време, та сигурно за следващата събота ще го планирам. Няма как да се съобразя със среди и пълнолуния, когато можем - тогава Simple Smile И сигурно ще сме си само ние с дребния и мм, няма как да организирам от цяла българия родата да гледа. Ще гледат снимки Simple Smile

Айран не давам, давала съм таратор като нашия. Яде си адаптираното мляко още. Иначе кисело мляко си давам както си е. Харесва му, но не му е най-любимото нещо.

За съня - мина си вече на един сън на ден, с изключение на дни като днешния. Макар че това сега си е продължение на нощния сън. Миналата седмица като беше болен го приспах сутринта първия ден, после не спа цял ден. И след това не го приспивах сутринта, спа си три часа следобяд, идеално. И като го дадох на баща ми в неделя той го приспал сутринта и след това взел, че го приспал в 4 часа следобяд! Диването спало до 5.15 часа и после вечерта до 10.30 дивя вкъщи, ние се видяхме в чудо. Та вече си е на един сън за деня. Той стана на година и два месеца, така че е сравнително нормално. Яслата сигурно е помогнала, но все пак се очакваше в скоро време.

Което ми напомня - май от следващия месец дивачетата могат да се возят по посока на движението Simple Smile Кога пораснаха толкова, аз не съм готова Simple Smile Simple Smile

За ходенето за ръка - все още иска ръка, вчера ме изненада как си обикаляше сам. Навън категорично не иска да ходи сам, някакво голямо изключение е. Люлките много ги обича - за около минута Simple Smile И после слиза. Пързалките също ги обича, ама аз нямам ръце да го вдигам, пускам, свалям и това петнадесет минути. Като се научи сам да се пуска, аз пускам няколко пъти и после ходим другаде, защото не мога.

Май това от нас по актуалните теми, още няма нови зъби, седи си с тези четирите. Не иска пак да си спи в леглото, та се приспиваме в количката. Заради тия комарени пъпки ни написаха едно течно да го мажа, лилаво е! Аз се майтапех, че дрехите му ще станат като дъга - първо кафявите капки, сега лилаво мазило, остава следващия път да е зелено Simple Smile Simple Smile

# 461
  • Пловдив/София
Зъби ние имаме 7, като първите 6 поникнаха в периода 8-9 месец, всички накуп. Надявах се и сега така да стане, но вече от месец има признаци и само едно зъбче поникна, а не спира да се чеша и да спи лошо...Рано или късно ще поникнат, но си искам съня, дано да е от това наистина.

Ние избрахме точно най-дъждовния уикенд да идем на отдавна желана почивка, макар и за 2 дена...Здраве да е, нали и вкъщи щеше да ни вали, поне там има басейн и детски кът, ще видим дали ще му харесат.

За другия месец много се надявам на един уикенд без дребния...Нашите уж са съгласни, макар и не много ентусиазирани Simple Smile) Но имаме отчаяна нужда от сън и почивка...и евентуално секс Embarassed че без горните две третото е мираж...

Номерата му се увеличават, вчера ми обу чехлите и горд ми показа как ходи с тях (едвам едвам). Имитира как души кучето и как миришем цветята с едно звучно мърдане с носа...Танцува като скача на едно място, но само на избрани песни. Много си го обичам и се радвам, че отложих връщането на работа с 3 месеца (не знам дали ви казах, че решихме да е към годинка и половина). Още повече без спане не знам как ще ставам да работя...Но ще се нагодим някак, къде ще ходим, не може цял живот по майчинство.

Пожелайте ни да не вали брутално много и да спим понее 4-5 часа накуп този уикенд и пзодрави от нас  bouquet (щастлива съм, защото баща ми го изведе за 2 часа у тях и сега имам време за себе си- четене, багаж, интернет, подреждане, дори чай ще пия, ехее как се учи човек да цени времето Simple Smile) )

# 462
Разчупвам тишината  Sunglasses
Снощния ми план за среднощно приспиване от ММ проработи - с вода  Grinning 5 секунди мрънкане, 10 секунди смукане на шишето и тишина. И чак пропусна второто събуждане. Тази вечер плана е същия  Joy
Втора стъпка от плана и и другите заспивания да са с шише (кис.мляко), проблем обаче е валежното време, защото още спи и сутрин и поне това го правехме навън. Сега вкъщи пак нямам друг начин за приспиване  newsm78 Оххх тежка задача е таз работа с отбиването  Crossing Arms

# 463
  • София
desimira ако искаш да се организираме, но не знам кога ви е по- свободно? Може би преди обед , докато батковците са на училище? Или като взимате кухнята? Или почивните дни и да се обадим и на ижинка за квартална среща.
Пиша ти на лични....

За статистиката - +1 кърмещи. Засега не мисля да отбивам. На мен не ми пречи, даже ми е кеф. Тя с такъв кеф си цока, че направо ми пълни душата. Тъй като не глад се оказа причина за неспането се отказах да я приучавам на АМ, кисело мляко, отбиване и т.н. Просто гледам да я кърмя чак към 6ч. сутринта, за да изкара сън докъм 8ч., за да успея да изпратя батковците й на училище. При останалите събуждания давам биба, вода и т.н. и така на всеки кръгъл час след 1ч...  Shocked

Mrs.Petrova, и аз съм притеснена каква зима ще изкараме. Както сега никнат неизвестен брой зъби и е кисела краставица по цял ден... Днес 90% от времето мрънка, рева, държа се за панталона ми. Спа само един час следобед. Накрая излезнахме и горе-долу се оправи настроението. Като се прибрахме - пак същото. Дори с братята не се заиграва. Не дава да бръкна в устата и да намажа с гела, което е признак според мен за голяма болка и дразнене. Оф, ще изникнат!

# 464
  • София
Оф, напоследък съм станала такова мрънкало, чак се дразня на себе си! Само мрънкане и оплакване!!! Това недоспиване ми разказва играта. А уж бях тренирана от единия батко! Да, ама не! Обещавам по-оптимистични постове оттук нататък! Лека вечер, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт