На море в Гърция 2015 - VII

• 68 130
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София (Възраждане)
Мерси, Параход  Hug Пожелавам на всички много нови такива находки, даже съвсем за без пари   bouquet

# 646
  • София
Здравейте! Сигурно веднага ще ми кажете - писано е по темата много, но за три часа четене не успях да намеря конкретна информация за това, което ме интересува. Затова реших да питам - пък която добра душа отговори... Simple Smile
Искам да намеря вила или стаи, или каквото и да е за 4-ма (2 семейства) на Халкидики или в гръцка Македония, на хубав плаж, с възможност за барбекю, т.е. изхранване извън стаята без да пречим на никого. Става въпрос за 3-4 дни и досега не съм ходила на места без подсигурено хранене. А няма да имаме възможност все да сме на ресторант.
Моля ви споделете, ако сте били на такава почивка и къде да резервирам.
Предварително благодаря на отзовалите се  newsm51 newsm51

# 647
  • София
monata  на първо четене тук е пълно точно с такъв тип настаняване:

http://halkidiki.com/english/halkidiki-studios-apartments_e.htm
Ако приоритет ви е да сте на първа линия, огледай Вурвуру.

А за цените да споделя, че пък на Кефалония ни заклаха с две фрапета за 8 евро. Бая ми приседна. За Сами иде реч. Та навсякъде може да срещнем греда с цените.

# 648
  • София
 newsm10  Благодаря, ще разгледам.

# 649
  • Стара Загора
Моната, ние бяхме тук http://www.paradisosholiday.com/ мисля че отговаря на това което търсиш. Ние си изкарахме страхотно. Плажът е хубав, но е тесен, с камъчета и много чиста вода. Ако те интересува още нещо питай.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 09:34 от Koni

# 650
  • София
Много е хубаво. Само не разбрах - цената 25€ - 30€ per night за стая ли е или на човек?

# 651
  • Стара Загора
Много е хубаво. Само не разбрах - цената 25€ - 30€ per night за стая ли е или на човек?
На стая. Пиша ти на лични.

# 652
  • Стара Загора
Здравейте   bouquet в понеделник се върнахме от Гърция и мога да споделя малко лични впечатления  Flutter
Както писах бяхме в Полихроно ,х-л Роял- първо за хотела
Базата е нова, персонала много любезен и отзивчив, стаите се почистват ежедневно, храната беше добра, но липсваше разнообразие (бяхме със закуска и вечеря), на около 250 м от плажа.
Градчето - малко ,курортно !Плажната ивица е дълга и тясна- особено в часта, в която ходихме ние.Плажа е пясъчен с малки камъчета, които са основно на влизане във водата, става дълбоко още в началото, но беше спокойно, големи вълни имаше само единия ден.Водата беше кристално чиста.
Туристите бяха основно сърби, по-малко македонци, румънци, руснаци ...и малко българи за разкош  Mr. Green
Ходихме до Певкохори- там плажа беше още по зле- по-тесен и с повече камъчета.
Последния ден бяхме на Калитеа- хареса ми , плажа е пясъчен, широк, по- плитко в сравнение с Полихроно, но водата не беше така кристална и имаше малко водорасли .
Вечерта бяхме в Афитос - останах много очарована от гледката  Flutter, вечеряхме в таверна Exohiko (или нещо от сорта  newsm78 Blush) храната не ни хареса ( особено на ММ  Mr. Green) Ядохме октопод на скара - който беше леко жилав (бих казала, че беше най- зле направеният от всички ,които съм яла до сега) ц 11Е, скариди в сос- те не бяха лоши , сосът добър ц- 17 Е , салата също не ни хареса беше около 6 Е, рибената супа беше хубава.Явно разчитат повече на гледката , която наистина си заслужава Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За сметка на това в Полихроно ядох най- вкусния калмар до сега- беше уникален, както и всичко останало, което поръчахме  Heart Eyes( само , че забравих името на таверната  Embarassed)Намира се по плажната алея (не, че повечето не са там  Mr. Green)
Като цяло останах много доволна почивката  Flutter
Благодаря на всички, за насоките, които ми дадохте   bouquet  Hug
Продължавам да следя темата за другата почивка  Hug Hug Hug

# 653
  • София...........
И аз да се отчета с второто море (първото Кефалония има доста за писане, но и за там ще дам отчет скоро) - върнахме се преди 4 дни от Торони.
Много ни хареса - спокойно селце, наоколо доста плажчета и все хубави:
- влюбих се в Дестеника и Криарици ...
- Тристиника също добре
- Торони плаж(основния) също доста хубав и не чак толкова дълбок колкото се притеснявах
- Порто Куфо плажа не ме впечатли
- Каламици първи опит в събота - голяма навалица и си тръгнахме, втори опит през седмицата, но беше много духляво и вълнисто и пак се преместихме.
Няколко магазина и месарница с най-вкусните наденички..... Heart Eyes
Таверните - фаворит ни е Леон - всичко много вкусно, големи порции, добри цени и много готин персонал.  Афродита - не всичко беше хубаво, по-малко порции и същите цени. Сакис седнахме , но ни съобщиха, че има само една останала мусака, 2-3 гювеча и скара - станахме и не повторихме (доколкото разбрах май готвеното им го карат, но не съм сигурна).
Направихме си дневна разходка до Неос Мармарас. Там за първи път опитахме Куркубиня - няма такава вкусотия (на тръгване за БГ минахме за една голяма кутия  Embarassed)

Всичко беше прекрасно с изключения на многото руснаци(имам остра непоносимост) и българи с културата напред (няколко стресиращи случки).
Последните два дни се появиха на Дестеника две отделни двойки на възраст нудисти при условие, че си имаше доста хора и много деца на плажа ....

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 14:53 от divna_

# 654
  • София
дивна, много ме заинтересува с тази куркубиня - какво е?  Simple Smile

# 655
  • София
Спряхме се на Уранополи, има ли нещо важно за там да знам, или си като навсякъде?

# 656
  • София...........

Тайс
, ето това е , но е различно и по-вкусно от баклавите, защото след като е сиропирано е оцедено http://kulinar.bg/%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0% … _l.r_i.25691.html

# 657
  • На земята, която е всъщност звезда.
Спряхме се на Уранополи, има ли нещо важно за там да знам, или си като навсякъде?

Там винаги има доста хора и е скъпичко заради поклонническите пътувания.

# 658
  • Sofia
В момента сме в Уранополи в Кари хотел- има барбекю, както и кухненски бокс в стаите. Спокойно хотелче с много притен двор, детска площадка и изключително спокоен плаж към хотела. Самия град е н аоколо 2 км. Там до кулата има доста таверни. Самото градче не блести с кой знае какви забележителности, но е приятно, чисто и подредено. Водата е чай, морето спокойно, времето разкошно. Може да се разходите с ферито до Амуляни. Ако те интересува още нещо питай.
Центите не ни се видяха много по-високи.

# 659
  • София

Тайс
, ето това е , но е различно и по-вкусно от баклавите, защото след като е сиропирано е оцедено http://kulinar.bg/%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0% … _l.r_i.25691.html

Дивна, благодаря   bouquet Изглежда много добре  Simple Smile За първи път го чувам, по принцип навсякъде ли го има - или е нещо типично за Неос Мармарас? Ще ме е яд, че преди години в градчето съм го пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт