не съм сигурен дали в този раздел да пусна темата, но надявам се да не е проблем.
Става дума за олио с 80% рапица и 20% слънчоглед.Взех го от Пени в моя град, за първи път купувам такова.
В него пържихме едни картофки и пилешки хапки - през ноща на съпругата ми и беше лошо /даже повърна на сутринта/, и двамата бяхме с разбутани стомаси и разстройство.Интересно, че на децата нищо им нямаше и никакви оплаквания.Чудехме се от какво е, от месото в хапките ли, но едва ли иначе и децата щяха да са зле.Друго по-различно не сме яли от тях освен люти чушлета. Е, вероятно и храната погълната от нас е повече и при нас затова е имало симптоми.
Сноши със същото това олио правихме един бърз сладкиш с ябълка /без яйца, но се слага брашно, захар, бакпулвер, орехи и т.н./.В рецептата има и една чаена чаша олио, което си е 200мл.!!!! Като стана готов аз похапнах от него - в резултат ми стана тежко, зор, някакво сърцебиене, през ноща се будих.Сега сутринта ми пак едно тъпо и малко лошо, все едно съм препил и стомаха ми е разбутан.
Не зная заблуждавам ли се, но си мисля, че е от гадното рапично олио.То при пържене миришеше на риба /четох, че и други хора споделят същото/
Какво мислите по въпроса вие?