Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 400
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 185
Изобщо не вярвам, че съвременният германец, а и останалите европейци, ще си рискуват живота и ще тръгнат да се бият, вместо да си спасяват задниците. Да се бият за кого, за кралицата, за Меркел, за Германия, за Европа?
По-скоро може да стане немвъзможно да се живее от ескалиране на напрежението между крайнодесни и мюсюлмани, както и реална заплаха от тероризъм.
Н есе зане тези хора кои са и какви са,  какво носят в чантите си, някой знае ли, защо те се приемат на доверие,а на всеки друг може да му се случи да му тарашат багажа на границата?

# 7 186
Русия в момента изобщо НЕ Е основно действащо лице. Русия е второстепенен герой и не играе. С какво русия е повече фактор от един Китай, от една Индия, от една Япония от един Иран? Като изключим ядрените оръжия, какво друго има Русия точно?

Товa сериозно ли трябвa дa се рaзбирa???
При положение че обaмa в последнaтa годинa е aбдикирaл тотaлно от близкият изток,след кaто и..рa едни големи тaм,европa я нямa никaквa дa се твърди че русия не е игрaч е неосведоменост aко не друго. Зaщо цялaтa aдминистрaция нa обaмa тогaвa очaквa с тaкъв интерс кaкво ще кaзе путин в понеделник?зaщо обaмa искa срещa преди срещaтa нa оон?зaщо когaто изпрaтихa няколко корaбa и сaмолетa всички зaмряхa чудеики се кaкво следвa?
В моментa в близкият изток мaи имa сaмо двa игрaчa:
Турция и Русия.
Грешкa тримa сa и ИДИЛ игрaе.
Всички други чaкaме нещо дa стaне и дa спре тaя инвaзия от скaкaлци.

# 7 187
Но наистина не разбирам истеричното германофилство и апологии за Германия проявявани от не-арийците като нас-за тях/не само за Хитлер/ ние сме унтерменш
Герри пише оди и поеми за нацистка Германия и ги възхвалява чак прозира възхищение и раболепие в постовете й. Реших да я светна. А и Луков не е Каравелов или Левски. Тя едно време беше  писала постове в защитата му какъв бил патриот генерал Луков. Има патриоти, а има и нацисти. Според мен, разликата е в агресията и омразата. На мен такива като Герри са ми много ясни, за щастие в България са с оскъден брой.
Не съм забелязала Герри да пее оди за НАЦИСТКА Германия и не мисля,че разумен човек,извън някои арийци със специален сертификат за автентичност би пял апологии за нацистка Германия-това значи да застанеш на покрива и да викаш "аз съм нищо,защото не съм ариец-има право всеки да ме убие" /да не споменавам,че е и престъпление по нашия НК/
Говоря за други неща-доста е дразнещо когато едни БЪЛГАРИ обясняват на други БЪЛГАРИ колко по-долно качество хора сме това българите и как не можем да кажем нищо на никого,нито имаме право да се защитаваме,защото всички останали са къде-къде по-добри от нас. Малко стана така,че ние българите май  винаги бием негрите и айде да си мълчим и да се срамуваме. И това казано от БЪЛГАРИ. Ако тези особи се смятат за утайката на света и на Европа в частност-това си е техен психологически проблем и да се лекуват,а не да набиват канчетата на другите и да им насаждат собствените си комплекси. То не бе дойчланд юбер алес,то не бе кат русия няма втора. Баш ми е през..... и за тия двете и за другите-имат си население да си ги обича и да си ги хвали-на мене какви са ми?
Както е казано много умно: "Религията/убежденията са като пенис. Няма нищо лошо някой да си има един и да си се гордее с него. Ако обаче започне да ми го завира в лицето-ИМАМЕ ПРОБЛЕМ!"

# 7 188
Хора, моля ви, за какви боеве говорите в Европа? Коя цивилизована държава се бие? Бият се все тези, които не са много, много развити. Близкият Изток, Африка, части от Азия. Обикновено нещата при силните се случват преди да се стигне до "ръкопашен" бой.

# 7 189
Изобщо не вярвам, че съвременният германец, а и останалите европейци, ще си рискуват живота и ще тръгнат да се бият, вместо да си спасяват задниците. Да се бият за кого, за кралицата, за Меркел, за Германия, за Европа?
По-скоро може да стане немвъзможно да се живее от ескалиране на напрежението между крайнодесни и мюсюлмани, както и реална заплаха от тероризъм.
Н есе зане тези хора кои са и какви са,  какво носят в чантите си, някой знае ли, защо те се приемат на доверие,а на всеки друг може да му се случи да му тарашат багажа на границата?

тези хора се проучват доста по-внимателно, отколкото си мислите. Поне в Германия със сигурност, не ги знам другите по-"онакива" държави, но тук се проучват и се следят много сериозно.  Не знам защо всички решавате, че ей така лесно се става бежанец и , че службите спят.
Ето тук малко цифри за Германия кой получава статут и кой не.
http://www.wsj.com/articles/migrant-crisis-germany-gets-tough-on … asylum-1443133537

Хора от проблемни региони - Сирия, Ирак и Афганистан получават и биват одобрени, от други региони - по-скоро не.  
За тези които така харесват шибания Дейли Мейл, нека попрочетат какво пишат Дейли мейл за нас българите.

Диана Д. изобщо не смятам, че българите сме по-лошо качество хора от други нации, напротив, обичам българите и се гордея, че съм българка! Имам критики към нашето общество за някои неща, защото от МОЯ гледна точка, за някои неща сме леко назад. Но също така категорично не смятам, че ние като нация на икономически емигранти (2 милиона от Sunglasses имаме право да сме критични към хора, които също така бягат и то от много по-тежки условия, защото е много лицемерно.
Също така да си ддадем сметка, че както ние ревем за грозните стереотипи спрямо нас по цяла Европа, така е хубво да се вгледаме и в стереотипите, които ние имаме за другите.  
Не може да ни е неприятно да бъдем обект на расизъм и дискриминация, а същевременно самите ние да се отнасяме с презрение към конкретни нации хора. "Арабески мангали, чернилки" ...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 13:08 от OX'AMAH

# 7 190
Хора, моля ви, за какви боеве говорите в Европа? Коя цивилизована държава се бие? Бият се все тези, които не са много, много развити. Близкият Изток, Африка, части от Азия. Обикновено нещата при силните се случват преди да се стигне до "ръкопашен" бой.
Те и зaтовa силните и цивилизовaни империи винaги сa пaдaли от слaби племенa. Тaкa е в историятa.

# 7 191
Те и зaтовa силните и цивилизовaни империи винaги сa пaдaли от слaби племенa. Тaкa е в историятa.

За кои времена говорим и за кои цивилизовани империи става въпрос? Защото аз за "империята, над която слънцето никога не залязва" не съм видяла племена да я упостошат. Напротив, едно, че е била най - голямата колониална държава и второ, че продължава да е световен лидер, чийто език вече е абсолютно задължително да се говори в световен мащаб и с една от най - скъпите валути в света. Wink

# 7 192
Скрит текст:

тези хора се проучват доста по-внимателно, отколкото си мислите. Поне в Германия със сигурност, не ги знам другите по-"онакива" държави, но тук се проучват и се следят много сериозно.  Не знам защо всички решавате, че ей така лесно се става бежанец и , че службите спят.
Ето тук малко цифри за Германия кой получава статут и кой не.
http://www.wsj.com/articles/migrant-crisis-germany-gets-tough-on … asylum-1443133537

Хора от проблемни региони - Сирия, Ирак и Афганистан получават и биват одобрени, от други региони - по-скоро не.  
За тези които така харесват шибания Дейли Мейл, нека попрочетат какво пишат Дейли мейл за нас българите.

Да бе, сякаш всички минават по пътечката и стриктно чакат да бъдат проверени и проучени.
Хиляди влезнаха без никакъв граничен контрол, откога арабите и африканците не подлежат на проверки по европейските граници?
Хиляди мъже, изминали километри с по един телефон и една раница.
И как ги следят, нали тука нашите разправяха, че ги настаняват в бежански лагери и те изчезват, никой не знае къде са и какво правят.

# 7 193
Но наистина не разбирам истеричното германофилство и апологии за Германия проявявани от не-арийците като нас-за тях/не само за Хитлер/ ние сме унтерменш
Герри пише оди и поеми за нацистка Германия и ги възхвалява чак прозира възхищение и раболепие в постовете й. Реших да я светна. А и Луков не е Каравелов или Левски. Тя едно време беше  писала постове в защитата му какъв бил патриот генерал Луков. Има патриоти, а има и нацисти. Според мен, разликата е в агресията и омразата. На мен такива като Герри са ми много ясни, за щастие в България са с оскъден брой.
Не съм забелязала Герри да пее оди за НАЦИСТКА Германия и не мисля,че разумен човек,извън някои арийци със специален сертификат за автентичност би пял апологии за нацистка Германия-това значи да застанеш на покрива и да викаш "аз съм нищо,защото не съм ариец-има право всеки да ме убие" /да не споменавам,че е и престъпление по нашия НК/
Говоря за други неща-доста е дразнещо когато едни БЪЛГАРИ обясняват на други БЪЛГАРИ колко по-долно качество хора сме това българите и как не можем да кажем нищо на никого,нито имаме право да се защитаваме,защото всички останали са къде-къде по-добри от нас. Малко стана така,че ние българите май  винаги бием негрите и айде да си мълчим и да се срамуваме. И това казано от БЪЛГАРИ. Ако тези особи се смятат за утайката на света и на Европа в частност-това си е техен психологически проблем и да се лекуват,а не да набиват канчетата на другите и да им насаждат собствените си комплекси. То не бе дойчланд юбер алес,то не бе кат русия няма втора. Баш ми е през..... и за тия двете и за другите-имат си население да си ги обича и да си ги хвали-на мене какви са ми?
Както е казано много умно: "Религията/убежденията са като пенис. Няма нищо лошо някой да си има един и да си се гордее с него. Ако обаче започне да ми го завира в лицето-ИМАМЕ ПРОБЛЕМ!"

Браво! ха-ха-ха...И мен ми опротивя от коленопреклонно лигавене пред някои си, дето не ги интересува къде точно се намираме на картата и в същото време непрестанно плюене по Бг. Кой ви е виновен, че сте се родили с бг паспорти?

# 7 194
... но е съвсем реалистична опция да поемат на изток, особено след като се погледне потока на западни инвестиции в Русия Sunglasses.
Peace И моите мисли на там клонят. Но е факт, че както на управниците ни, така и на голяма част от населението като че ли им е атрофирала способността за стратегическо мислене и дипломация. Къде-къде е по-лесно да се пуснеш по течението на предразсъдъците и стереотипите.

Какви предразсъдъци и стереотипи? Срещам реални живи хора родени в Русия, някои са ми приятели емигрирали, познай къде? В САЩ. Една рускиня, същата която се записа да учи в Германия, за да не се върне в родината ми разказваше, че я привикали на разпит в полицията: защо е взела стипендия от Англия, за какво била и кой и я дал? Казва че има прикрит натиск над другомислещи хора, тотална пропаганда по телевизията и че голяма част от състудентите и се чудят как да емигрират, а някои вече са. И от това страда по-будното и образовано население в Русия, докато масите с базови битови изисквания са доволни като им сервират 12 000$.  Ако беше толкова хубаво не знам защо емиграцията продължава в тази страна.  

# 7 195

Да бе, сякаш всички минават по пътечката и стриктно чакат да бъдат проверени и проучени.
Хиляди влезнаха без никакъв граничен контрол, откога арабите и африканците не подлежат на проверки по европейските граници?
Хиляди мъже, изминали километри с по един телефон и една раница.
И как ги следят, нали тука нашите разправяха, че ги настаняват в бежански лагери и те изчезват, никой не знае къде са и какво правят.

Според мен, това изобщо не е верно. Че не ги знаят не ги следят и прочее. Следят се тези хора и още как. Потенциално опасните особено.

# 7 196

За кои времена говорим и за кои цивилизовани империи става въпрос? Защото аз за "империята, над която слънцето никога не залязва" не съм видяла племена да я упостошат. Напротив, едно, че е била най - голямата колониална държава и второ, че продължава да е световен лидер, чийто език вече е абсолютно задължително да се говори в световен мащаб и с една от най - скъпите валути в света. Wink
Е точно нaд тaя империя денят вече е много къс,и им е остaнaл половин остров. Зa езикът съм съглaсен,мaкaр че китaиският нaбирa силa чaк в сaщ искaт дa го нaучaт поне милион/имaше стaтия в нетa/.
И дa БИЛA Е!

# 7 197
Пак се начетох на безброй глупости.
Русия не била фактор, нацисти , арийци, пък и форумни конспирации 'Георги Жеков', освидетелставне от ТЕЛК......добре че все пак основната нишка на темата все още не е загубена.

Вчера беше публикувано интервюто на Борисов, върнал се от срещата на еропейските лидери. Силно изненадана останах от разумното звучене, без увъртания. Ясно и директно си казва, че го е страх.
Явно страх е лъхал и на срещата....
Цитат
С неудоволствие ще кажа, че проблемът на Европа не зависи от Европа. Там трябва да седнат САЩ и Русия да се разберат. Без те да се разберат ние просто ще инкасираме, както във финансово-икономическата криза, така и в бежанската криза. Просто ще бъдем жертвите на една глобална политика. Колкото и да не ми е приятно да го кажа, но ако тези две държави не се разберат така, както направиха за Иран, само лоши неща ще ни се случват оттук-нататък за Европа.
Ясно и точно.
Аз се надявам, че тези 10 милиона, които се спрягат, ще бъдат спряни и няма да ни наводнят . Поне за момента ще се намери политическо решение. Обаче:
Опасявам се да не се замаже пак всичко.
Нидал , не режисьора Алгафари, а другата новизгряла звезда, каза ясно: ако нещата в Сирия не се неглижираха години наред, нямаше сега Европа да е застрашена от тази инванзия, нямаше да се стигне до тук.
Очаквам най- голямото напрежение за Евопа да бъде след 2018-та към 2020-тa г.
OX'AMAH, това , дето си го написала за проучването е по принцип така. Но в момента не важи, защото проникват безразборно всякакви съмнителни мигранти. Отказват дори да бъдат регистрирани. Докато бъдат обработени, съответно върнати някъде обратно по трасето, много поразии могат да станат.
Вчера във видеото, което беше пуснато тук, с афганистанката, която е дошла на 15 г. в България, тя също каза: 'много трудно получих статут'. Каза колко пъти е имало съдебни заседанияи колко сили й е коствало това. Явно и в България  има строги процедури и не се получава лесно статут.
 Как обаче стана така, че Германия в момента допусна да се влиза безпрепятствено в страната от абсолютно подозрителни, доказано  контрабандни групи.
Добре, за България ми е ясно- корупция, подкупи, каналджийство......ама тук?!?!?
И другото- за Германия за 1 човек таксата на трафикантите е 10 000 $.
как и откъде имат толкова пари тези безчетни орди?

# 7 198
Саудитите и катарците имат.
Петродолари за завладяване на Европа.
Кой им нарежда?
Който ги управлява.

# 7 199

Е точно нaд тaя империя денят вече е много къс,и им е остaнaл половин остров. Зa езикът съм съглaсен,мaкaр че китaиският нaбирa силa чaк в сaщ искaт дa го нaучaт поне милион/имaше стaтия в нетa/.
И дa БИЛA Е!

Била е друг път. Територията й може да е остров, но влиянието и е огромно. Не просто голямо, то е огромно. На където и да погледнеш виждаш само нейното влияние. Като започнем от интернет, минем през електричеството, компютрите, абе накъдето и да се обърнем, дори да пуснем телевизора, чуваме нейната реч. Малеййй, ти ако на това зпадане му викаш?!

Между другото като малка чувах наоколо как трябвало да започнем да учим китайски, защото Китай още след падането на комунизма започна с бурен растеж, та следователно щял да надмине Америка. Говореше се, че вече Америка западала и хоп, Китай щял да й заеме мястото. Това се говореше преди около 25 години. Миналата година чух по Нова, преводачката Мариана Хил, която публично се извини, че някога тя е говорила подобни неща за китайският език, който всъщност са много езици,де. Каза:"продължавайте да учите английски, няма никакви изгледи да бъде заменен този език, напротив."

Общи условия

Активация на акаунт