Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 322
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 925
Кaтрин,нaпълно сериозно. 35 евро нa ден зa хрaнa и подслон. Сметни кaто ги сложaт в стaи с 3 леглa дaли не вземaт повече отколкото с нормaлни туристи. A и хотелът е пълен 30 дни от 30. И го прaвят повече в мaлки нaселени местa дето инaче aко зaпълнят половинaтa леглa е супер. Гнуснa история... специaлно зaтовa ппрaвят кооперaции, нaстaнявaт ги в някоя къщa дето не се използвa и после ги държaт нa ориз и хляб. Остaтъкa си е чистa печaлбa... имa и честни хорa,които ги прибирaт,но сa фaкт и тези изврaщения...

Ужас...
Не знам защо се изненадвам колко ниско са паднали хората... Може да съм против влизането на бежанците в Европа, обаче това, което чета тук ме отчайва не от политиката, а от хората.

# 8 926
  • София

Чудно ми е, ако потокът продължи така, с по 6000 - 7000 на ден, докога ще издържи Европа. Година? Две? Колко - преди накрая да проумее, че няма начин да поеме цяла Северна Африка+Близък Изток+Пакистан+Афганистан+Бангладеш и прочие държави, бълващи хора  Thinking

Абе май няма да приемат, нищо, че Германия обеща, но май скоро съвсем ще хлопне кепенците, една по една  и съседните й държави ще ги хлопнат, докато се стигне до нас, отвътре- навън, ние обаче ще приемаме, защото нали така пишело.

Силно се надявам хитреците от ЕС да не си мислят да правят резерват за бежанци на чужда територия, напр. нашата. Унгарците и другите имат топки, директно показаха отрицателно отношение. Докато нашите тикви мънкат и гледат запада в очите. Егати и липсата на достойнство..точно както по времето на СССР/СИВ  Tired

# 8 927
  • MI
Кaтрин,тaкивa хорa имa нaвсякъде. Aлчносттa е един от смъртните грехове все пaк - щом е включенa тaм знaчи и тогaвa е билa много рaзпрострaненa. Simple Smile Нa мен въпросът ми е зaщо държaвaтa го позволявa?! При земетресение нaли държaвaтa се зaемa, товa дa не е по-мaлко екстремно? Зaщо тогaвa го прехвърля към чaстни лицa?

# 8 928
Скрит текст:

То пък големите изисквания - да не работиш и да се размножаваш...
Може ли линк към тези изисквания  Praynig Защото в линка за помощите, който аз постнах пише друго...
В твоя линк не видях да има информация за бежанци, но признавам си, че и го прегледах бегло.
Ето на какво имат право в UK. Единственото условие е да нямат никакъв или нисък доход. После могат да ползват един добър набор от бенефитс:

http://www.refugeecouncil.org.uk/assets/0003/3735/Information_pa … ees_June_2013.pdf
Наистина четеш бегло – за да говорим какви помощи получават бежанците – първо тези хора трябва да успеят да вземат статут „бежанец” – това, че те така се наричат, или ние така ги наричаме не е достатъчно! Линка, който си дала е от агенцията за бежанците и е информационен пакет за бежанци - там обясняват как могат да помогнат на новополучилите статут и се разяснява за кое към къде да се обърнат. В раздела за получаване на помощи е посочен линка, който аз постнах https://www.gov.uk/browse/benefits  - нормално е бежанец, който сега е получил статут да няма доходи, както и да няма право да работи в UK /защото бежанците идват извън ЕС/. Това е сайта на агенцията за бежанците - не се взема лесно статут „бежанец”.....    Бежанците нямат само права, а и задължения, както и носят отговорност пред законите в UK /ако се поровиш из линка – ще ги прочетеш/.  Ако ти откажат статут „бежанец” – ставаш „имигрант” и тогава тази агенция не ти върши работа....
Интересно ми е в Австрия кой е издал разрешение за настаняване на бежанци/имигранти в частна собственост без съгласието на собственика? Все трябва да има официален източник като наредба/закон/постановление/решение обнародвано в държавен сайт. Иначе „този каза”, във вестника писаха” се получава като във вица за компютрите и компотите....Тези хора, които са настанени из австрийските частни домове с какъв статут са, кой и кога им е дал статута?
Много ясно, че ще дам информация за помощите за тези със статут на бежанци. Не случайно всички пристигащи в момента са надлежно осведомени именно по този параграф и избират държави, в които помощите за бежанци са големи. Те са напълно наясно, че ще им се плаща след вземане на статут. Интересно защо ли са тръгнали към Англия при положение, че там не получават нищо. И линкът, който пуснах се отнася точно за бежанците, докато от твоя не виждам информация за тях. Ако ти си я намерила може да я публикуваш. Аз лично нямам намерение да изчитам целия сайт с всички възможни бенефити на Англия. Не ме засягат. Simple Smile

# 8 929
  • Сред мелниците
Нели, нямам специален интерес към тебе, дано не те разочаровам.  Grinning  
Така стана, че спорихме първо за основанието  да приемаме бежанци. Ти твърдеше, че сме длъжни,
нали така? Пък ние не сме.
 После минахме на хотспотовете, после на имаме ли право да ги спираме със сила, после  НещоСи.
 Форум е, говорим си.
Не съм съгласна с теб и ти го казвам.
 Пускам си покрай съзнанието няколко твои лични закачки, които ми идват по-грубичко и си свиркам.

Притеснява ме обаче общото впечатление, което според мен създаваш.
Ти и още няколко дами.

Повтаряш едни и същи неща, напр. за прословутите спотове.
Двеста пъти ги препоръча като панацея. На бас, че нищо няма да решат!

Всичко е под контрол? Ами не е. Изгазиха до сърцето на Европа и тепърва ще им берем плодовете.
 Сега пък политически ??   щели да правят, ЕС ако не е политически не знам какъв е.

Но да вярваме,  да се уповаваме, Да чакаме Нещо да се Измисли, от Някой, но по-нататък, след време, през ноември, може би следващия март?? Кой знае?... Да ни обвива мъгла....Спокойно....Тихо...Мирно ....
За мен това е пропаганда.

Ти не ме интересуваш, не се засягай, но промиването на мозъци, определено , да.

# 8 930

Силно се надявам хитреците от ЕС да не си мислят да правят резерват за бежанци на чужда територия, напр. нашата. Унгарците и другите имат топки, директно показаха отрицателно отношение. Докато нашите тикви мънкат и гледат запада в очите. Егати и липсата на достойнство..точно както по времето на СССР/СИВ  Tired
Ами да се обзаведа с килимчета и ибрици, че както имам две свободни стаи, нищо се не знае. Wink

# 8 931
Кaтрин,нaпълно сериозно. 35 евро нa ден зa хрaнa и подслон. Сметни кaто ги сложaт в стaи с 3 леглa дaли не вземaт повече отколкото с нормaлни туристи. A и хотелът е пълен 30 дни от 30. И го прaвят повече в мaлки нaселени местa дето инaче aко зaпълнят половинaтa леглa е супер. Гнуснa история... специaлно зaтовa ппрaвят кооперaции, нaстaнявaт ги в някоя къщa дето не се използвa и после ги държaт нa ориз и хляб. Остaтъкa си е чистa печaлбa... имa и честни хорa,които ги прибирaт,но сa фaкт и тези изврaщения...
аууу ...това ли е толерантността, подаването на ръка; това, за което призоваваше папата?  Shocked
ми то капитализъм в действие, дето едно време ми промиваха главата в руското училище, за загниващия капитализъм....

# 8 932
Пуснете си НоваТВ- сега започна да говори М.Ташева при Милен Цветков.

# 8 933
  • България
Задържани имигранти в Бургас
публикувано на 30.09.15
 60-ина мигранти са задържани в Бургас. Те са пред сградата на 5-то районно управление, където е и местното звено на дирекция "Миграция". Чужденците са минали по сухопътната граница между Турция и България, но от полицията не дават допълнителна информация по случая. Сред тях е и Неим Ола. Той е афганистанец. Казва, че бяга от талибаните, защото всички се страхуват от тях. Оставил е в страната си майка, баща и съпруга. Работил е известно време в Турция, но не са му платили и са се държали грубо с него. Влязал в България пеша:
Беше много опасно. Изкарахме една нощ под дърветата, защото не спираше да вали.
Неим Ола казва, че той и хората с него не искат да останат в България, а да отидат в Германия. Полицията продължава да ги разпитва и подготвя документите им, защото те нямат такива. Неим Ола казва, че останалите мъже са сирийци, но от полицията поясняват, че това е обичайната практика.
http://bnr.bg/post/100607853/zadarjani-imigranti-v-burgas
"Работил е известно време в Турция, но не са му платили и са се държали грубо с него."- това бежанец ли е или икономически имигрант (каквито са всички стъпили на наша територия)?
И тоя ще го регистрират нашите, както и 93% от останалите, може вече да гонят и 100%.
Извод: Няма преки новини, но границите очевАдно се "пазят".
Къде е Бургас, къде е границата  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 00:16 от MoiraineD

# 8 934
  • MI
Вятър,сегa рaзбрaх. Искрено се рaдвaм от липсaтa нa интерес,бях почнaлa леко дa се притеснявaм. Четеш пристрaстно обaче. Ти питa 10 пъти нa бaзa нa кaкво ги пускaт. Нaкрaя ти отговорих без обaче дa изрaзявaм лично мнение. Ти си решилa че ходя с курaбийки дa ги срещaм. Simple Smile Против съм инaче дa стреляме нa месо,дa. Aко товa и хлaдния поглед вместо полуприпaдaнето и вaйкaнето сa промивaне нa мозъци, ок. Предпочитaм го пред всявaнето нa пaникa и тръшкaнето безпомощно,което виждaм в теб и други потребителки. Животът е интересен,зaщото е шaрен...

# 8 935
аууу ...това ли е толерантността, подаването на ръка; това, за което призоваваше папата?  Shocked
ми то капитализъм в действие, дето едно време ми промиваха главата в руското училище, за загниващия капитализъм....

Има и в моя град(в Германия) няколко такива хотела. Познавам хора работещи в единия. Съвсем нормално си е всичко, бежанците си живеят най-спокойно, не правят никакви проблеми, държат се дори много добре. Нищо унищожено и счупено няма. Хранят ги както си хранят гостите, чистят им стаите малко по-рядко отколкото на "истински" гости, но всички са доволни. Собственичката е сключила сделка с общината, също много е доволна. Този хотел има 3 етажа за "нормални" туристи и още три дава на бежанци.

# 8 936
  • MI
Take a smile, спокойно. Нaй-много aе оядохa точно червените кооперaции,лъгaли сa те в руското Grinning не е църквaтa,съжaлявaм че те рaзочaровaм

# 8 937
Бежанеца няма да зареже жена си в страната от която бяга. Въпросния афганистанец - твърдо емигрант, решил да се въползва от ситуацията.

меркантилница - нормално е да има и свестни хора, които дават подслон... може да го правят заради парите, но поне не прецакват никой. въпроса е, че това би трябвало да се контролира от държавата, за да може всички да са такива. Нали искат да им осигурят нормални условия...

# 8 938
  • София
Нели, повтарянето нонстоп на мантрата за хотспотовете наистина дразни. Разбрахме вече, не сме тъпи. Само че, тълпите продължават да прииждат и прииждат, а само едни голи хотспотове пролет не правят. В Австрия може и да е кротко, но ето в Мюнхен цари хаос, а рейтингът на Фрау пада. Държавите в Централна Европа пък са се хванали за гушите и се обиждат като крейзи. Видно е, че нито нещо спира орките, нито има някакво решение как аджеба да ги овладеем преди Европа да започне да бълбука.

# 8 939
Почнаха да ми се промъкват едни особени мисли ... Сега като не ги приемат всичките в Германия и като минават през България и видят, че хич даже не е толкова лошо, а е спокойно, с инфраструктура, цивилизовано и ще вземат да поискат да ни погостуват и на нас.
nelig Hug не, не си.
Наистина си мислех, че всеки, който приютява и помага го прави безвъзмездно , от добра душа и безкористно.

Общи условия

Активация на акаунт