Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 374
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 005
Не знам дали мюсюлманите насила ще ни накарат да четем корана и да носим бурки..., ама като гледам - от пуста мода и любопитство.... нещо като обезкосмяването....
  Ами ако в училище се съберат голям процент от съответната, както там искат да се наричат етническа група примерно, и решат, че може да пледират за часове по съответното учение.

Правили са го вече този номер и то отдавна. Не минава обаче, и сега няма да мине. Училището е светско и даже почитателите на интелигентният дизайн не са успели в Англия да си прокарат идеите в образованието.

# 10 006
  • София
Цитат
11   И когато им се каже: “Не рушете по земята!”, казват: “Ние само поправяме.” Joy   

12   Но именно те са рушащите. Ала не усещат....

30    И когато твоят Господ рече на ангелите: “Ще създам на земята наместник.” – рекоха: “Нима ще създадеш там някой, който ще сее по нея развала и ще лее кърви, докато ние Те славим с възхвала и възнасяме Твоята святост?”
Ще чета още, но веднага някои неща ми направиха впечатление.Гледала съм в ютуб турски клипчета по корана, на български.Там се говореше само за уважение, към по-възрастните, към жената, за правене на добро, за помагане на бедните, за раздаване на милостиня.Ако само по тях съдиш,трябва да се прави само добро.Вярно си тълкуват корана както им изнася.

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 12:35 от Тайна

# 10 007
Не знам дали мюсюлманите насила ще ни накарат да четем корана и да носим бурки..., ама като гледам - от пуста мода и любопитство.... нещо като обезкосмяването....

...или просто за собствена безопасност, за да не ги предизвикваме - като нищо по собствено желание може да започнем да го правим...

# 10 008
  Ами ако в училище се съберат голям процент от съответната, както там искат да се наричат етническа група примерно, и решат, че може да пледират за часове по съответното учение.

В Германия са им дадени такива часове, който иска ги посещава, не са задължителни.
родителите, ако не желаят децата им да посещават часовете по религия, могат да ги отпишат. Но тук училището е според района в който живееш (най-често). При положение, че броят на мюсюлманите в този район е голям, то и в училището също ще е голям процента на мюсюлмански деца, значи за никой няма да е проблем да си се учат на Корана. Доколкото знам това дали часове по религия ще бъдат включени в учебния план, зависи от броя на децата принадлежащи към дадената религия.
 Стига да не се учат на омраза към всички останали не виждам какво би им навредило.

# 10 009
Женското обрязване няма общо нито с Корана, нито с Исляма.
Не е вярно това. Говорила съм с мюсюлмани по темата.

И аз също. В Корана няма нито дума за женското обрязване.
А има ли за мъжкото обрязване в Корана?

# 10 010

Айде бе. Нито дума? А цели изречения броят ли се?

Цитат
"Circumcision is a law for men and a preservation of honour for women.

A woman used to perform circumcision in Medina. The Prophet (peace be upon him) said to her: Do not cut severely as that is better for a woman and more desirable for a husband."

A "говорене" с мюсюлмани по темата е безсмислено поради простите концепции на такия и китман (Taqiyya and Kitman). Все едно да отидеш при дилъра на дрога и да го "питаш" дали това, което ти пробутва е вредно  Rolling Eyes Много хитър ход, няма що...

# 10 011
  • София
И приехме от синовете на Исраил обет: “Служете само на Аллах и се отнасяйте с добро към двамата родители и към близките, сираците и нуждаещите се! И говорете на хората с добро, и отслужвайте молитвата, и давайте милостинята закат!” – после се отметнахте, освен малцина от вас, и се отдръпнахте.

И приехме от вас обет: “Не ще проливате [един на друг] кръвта си и не ще се прогонвате [взаимно] от домовете си.

# 10 012

В Германия са им дадени такива часове, който иска ги посещава, не са задължителни.
родителите, ако не желаят децата им да посещават часовете по религия, могат да ги отпишат. Но тук училището е според района в който живееш (най-често). При положение, че броят на мюсюлманите в този район е голям, то и в училището също ще е голям процента на мюсюлмански деца, значи за никой няма да е проблем да си се учат на Корана. Доколкото знам това дали часове по религия ще бъдат включени в учебния план, зависи от броя на децата принадлежащи към дадената религия.
 Стига да не се учат на омраза към всички останали не виждам какво би им навредило.
В Англия детето ми има часове по религия, но там ги запознават с всички религии - християнство, юдеизъм, будизъм, ислям- не съм чула  там където преобладават деца на мюсулмани да се "преподава" коран. Коран вероятно им се "преподава" в джамиите.

# 10 013
 Знам ли ги аз какво им се преподава, моето е отписано.

# 10 014
В Анг. са си част от учебния план веднъж седмично и не можеш да го отпишеш.
Иначе като гледам в темата какво четене на Корана е настанало, то тълкуване....вече си мисля кои са повече - християните или мюсулманите  newsm78

# 10 015
Бабата съвсем се побърка. Shocked
"Европейските страни, които отхвърлят мюсюлманите, представляват опасност за Европа"

Досега все съм си мислила, че в Германия се управлява демократично, а не диктаторски, а то какво се оказва? Тя полудява все повече и повече.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/angela-merkel-bei-der- … ab-a-1056731.html

# 10 016

А има ли за мъжкото обрязване в Корана?

Има.

# 10 017
  • забравих си мисълта...
Нашите деца са в частно католическо училище. Преди е било девическо училище, но от няколко години в него може да учат и момчета. Има часове само по религия и то католическа. Но, всяко едно дете, което иска да учи в това училище, трябва да изповядва някаква религия, без значение каква. Тези, които не са католици, не са длъжни да влизат в часовете по религия, но накрая на семестъра, трябва да донесат оценка по религията, която изповядват. Така че навсякъде е различно. В държавните училища мисля, че часът по религия е по желание, но не съм добре запозната, може и да не е точно така.

# 10 018

Айде бе. Нито дума? А цели изречения броят ли се?

Цитат
"Circumcision is a law for men and a preservation of honour for women.

A woman used to perform circumcision in Medina. The Prophet (peace be upon him) said to her: Do not cut severely as that is better for a woman and more desirable for a husband."

A "говорене" с мюсюлмани по темата е безсмислено поради простите концепции на такия и китман (Taqiyya and Kitman). Все едно да отидеш при дилъра на дрога и да го "питаш" дали това, което ти пробутва е вредно  Rolling Eyes Много хитър ход, няма що...

От това как става ясно, че е задължително женското обрязване в Исляма? Никак.

Това не е от Корана, а е хадис. Има разлика.

# 10 019
  • постоянно

В Англия детето ми има часове по религия, но там ги запознават с всички религии - християнство, юдеизъм, будизъм, ислям- не съм чула  там където преобладават деца на мюсулмани да се "преподава" коран. Коран вероятно им се "преподава" в джамиите.

Аз със това изобщо не съм съгласна. Деца на 4 години , които едва сега са се научили да се обличат сами и да си бършат дупетата , да им се обяснява за Бог и религия. Търсят си последователи.

Децата трябва да могат сами да вземат решение относно  религията , а не да им е натресена както в случая.

...
херр

Общи условия

Активация на акаунт