Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 724
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Благодаря ви за съветите, момичета  Hug

# 631
  • София
Здравейте, запазих си час за бхс първи триместър на 27.01. Тогава ще бъда в 11г.с. и 1ден по ехограф. Дали няма да е прекалено рано? Да звънна ли да го забавя с 1-2 дни или няма значение? Как мислите?
Благодаря!

# 632
Здравейте, запазих си час за бхс първи триместър на 27.01. Тогава ще бъда в 11г.с. и 1ден по ехограф. Дали няма да е прекалено рано? Да звънна ли да го забавя с 1-2 дни или няма значение? Как мислите?
Благодаря!

Според мен след 2-3 дни ще е по- добре.

# 633
Благодаря!

Мен ме бяха записали (лекарката и сестрата) в 11с. и 2-3 ден. Отидох и лекарката на ФМ ме върна, защото в тази седмица е много малко и няма необходимата големина. Презаписаха ми часа за седмица по-късно.

# 634
Зависи от бебето, все пак термина и г.с. са леко относителни. Аз бих си отишла на часа, лекарят ако е читав ще прецени, ще премести ли прегледа.

# 635
  • София
Зависи от бебето, все пак термина и г.с. са леко относителни. Аз бих си отишла на часа, лекарят ако е читав ще прецени, ще премести ли прегледа.
Благодаря за отговорите. Ще отида на прегледа. Уж си върви точно по ехограф и последна дата на мц. И се надявам да не е рано.

# 636
Здравейте,
Искам да попитам нещо, дано не ви се стори странно, корема на бременната жена когато е права твърд ли е или мек?
Когато съм права го усещам много ипънат и твърд, като балон пълен с темност, но пълен на макс. Чела съм статии, че при по-слабите жени е такова усещането, тъй като матката и бебето опъват коремната стена. Това ми е първа бременност и вече съм 29 седмица.
Тази теърдост не я усещам, като контракция, тъй като не р пристягане и събиране на корема наедно място.

# 637
Здравейте момичета Simple Smile Снощи почти не можах да спя. Понякога не мога да си поема изцяло въздух, поемам голяма глътка, но все едно не мога да си изпълня капацитета на белия дроб /не знам как по друг начин да го обясня/ и трябва отново да вдишам дълбоко. Та снощи ми беше така почти през цялата нощ и усещах едно пристягане от лявата страна на гърдата точно на последния напън да поема въздух. Вече споделих, че последните 1-2 седмици вечер ми е тежко, някак странно. С това свикнах, но тази нощ се притесних. Майка ми каза, че това е напълно нормално като усещане. Вие как мислите? Някоя изпитвала ли го е?

# 638
  • Свищов
Коя седмица си? Аз около 30-та започнах да имам такива усещания. Направо дишах на пресекулки. Периодът отмина...сега други работи ме мъчат...Не е приятно, но е нормално. Виж на картинки къде се изместват органите ти всеки 1 месец от бременността. На мен сега червата ми къркорят точно под гръдната кост.

# 639
Sahara26 Да не би просто да ти тежи корема?

Uvajenie Бебето притиска диафрагмата, и аз бях така. Спи на 2-3 възглавници - помага донякъде.

# 640
Тя е в първи триместър още. Не знам дали на този етап чак толкова и се притискат органи, че да има тези усещания newsm78 Иначе за последен триместър - да, би било нормално Peace

# 641
Не се притискат още. Може и на нервна почва да има задух, да се консултира  за всеки случай с лекар.

# 642
  • Свищов
Аз през първи триместър имах сърцебиене...така че симптоми всякакви. Къде хормони, къде нервност.

# 643
  • София
Sahara26, аз бях много слаба като забременях с 1вото си дете.
Корема и през двете ми бременности корема ми е бил твърд и със силно опъната кожа. Понякога мислех, че ще ми се сцепи кожата.
Няма как да объркаш контракциите.

Uvajenie, може да е на нервна почва. Хормоните бушуват... а и в момента живееш, дишаш и се храниш за двама.
За успокоение - направи консултация с гинеколога си.

# 644
Sahara26, аз бях много слаба като забременях с 1вото си дете.
Корема и през двете ми бременности корема ми е бил твърд и със силно опъната кожа. Понякога мислех, че ще ми се сцепи кожата.
Няма как да объркаш контракциите.

Uvajenie, може да е на нервна почва. Хормоните бушуват... а и в момента живееш, дишаш и се храниш за двама.
За успокоение - направи консултация с гинеколога си.
Благодаря. И аз така си обяснявам положението, преди да забременея бях с много стегнат и релефен корем. А контракции получавам от време на време и усещането е друго.

Общи условия

Активация на акаунт