В момента чета...41

• 59 425
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
Започнах Сексът и комунизмът
И как е ?Елементарно написана ли ти се стори и на теб ?Историшта като историш е интересна.Но ми се стори написана като от 5 то класник ? Rolling Eyes
Споделям усещането ти за тази книга, макар че не съм я преполовила още. В някакъв момент се зачудих дали не е за ученици, защото говорихме с библиотекарката за "Вината в нашите звезди" преди да взема тази

# 61
Лу, идеята на Картър е не само да те отврати с брутализми, а да покаже колко може да бъде болен един мозък и оттам какви може да ги сътвори и измисли. Има такива изроди.

Гиговче, знам че има  Laughing
Но на мен не ми се чете за тях.

Не е като да не съм гледала или чела много по-стойностни филми и съответно книги за изроди, масови убийци, ако щеш и за концентрационни лагери, в сравнение с които Картър е детска играчка.

Разликата при него е, че фокусът (говоря само за единствената му книга, която прочетох) е единствено и само изкристализирало, безмислено зло. Туй то. Гавра заради самата гавра. И както писах главният герой трябва отдавна да е пречупен психически, ако ще си говорим за достоверност.

Едно "Мълчанието на агнетата" е милион пъти по-добро от Картър. Ако имам нужда от нещо страшно (а аз имам, все пак съм фен на ранния Кинг, Кунц, Джилиан Флин, които не могат да се нарекат леки автори), предпочитам да е от такава класа.  Laughing

Естествено, че има по-стойностни книги и филми, съгласна съм и не го оспорвам, в никакъв случай Naughty
Изобщо не сравнявай класика като "Мълчанието на агнетата" с Картър, просто няма място. Нито пък можем да обидим Царят като го сложим в тези редици! Обожавам го, велик е и никой не може да го надмине, естествено. Картър по скоро е като Нюансите само че в криминалия жанр, там се търси масовост и УАУ ефекти от по скоро младежката аудитория. Книга след книга брутализми, жестокости и кървища без да влага нищо друго, ами става ни ясно нали?! Тук не търсим сравнения и не намираме нищо оригинално...Ама виж как и той си е намерил публика.
Дори и героят да е пречупен психически има нещо което го движи, което го държи в кондиция, има си мисия човекът и точно тези гадории въртят колелото и дават ток на динамото му, не е само гавра заради самата гавра, за теб да, но не и за него Wink Пък и такива хора могат да бъдат много изобретателни и умни Wink  Не ги разбираш тези работи, ти си съвсем нормална  smile3534
Шегувам се слънце, знаеш Heart Eyes Hug Просто казвам какво мисля.
Не ме разсейвай, че довършвам любимата ти книга сега и съм потънала дълбоко, дълбоко... Grinning

# 62
  • София
Аз се включвам с последната му книга "Отмъстителят". Все се заричам да провря дали във всичките му романи описва с едни и същи главния си герой и съдбата му. И друга липса на оригиналност съм забелязала - много често използва фразата "Чета много", когато детективът блесне (а той винаги блесва) с някое свое знание или прозрение още на първите страници  Mr. Green.

# 63
Покрай дискусията за и против Картър пак ми се дочете нещо негово, нищо че скоро приключих "Екзекуторът". Simple Smile

# 64
  • USA, Steak State
Антологията "Poe's children" не ми хареса особено, но ако търсите ужасът без той да кърви и да се разчленява мисля, че ще ви хареса.

Започвам

# 65
Започнах Тютюн, а след това Ад и рай на Джудит Макнот, която ме хвана от първите 20 страници. Като я приключа ще продължа с Тютюн.

# 66
Аз още не съм довършила историята с брачните проблеми, "Колко е трудно да бъдеш добър". Съпругът разви психически отклонения и малко зациклих  Crazy Пък съпругата е джи пи, представете си  Laughing
Награбих един том с избрани произведения на П. Вежинов и снощи с това се занимавах. Пак попаднах на произведение, в което се разказва за психична болест. Добре ме успа. "Бариерата". Нормалният, добрият, загриженият мъж, и крехката, уязвимата, надарена с ум и много таланти, но луда любима, която, разбира се, умира.

И аз съм фен на източната сага на Джеймс Клавел, в т.ч. - Цар плъх.

По принцип, от сцени на насилие се гнуся, особено кървави натурали. Харесва ми да има напрежение в разказа - на кой не му харесва. Но ако се стигне до смърт, ми е достатъчно да знам, че героят е убит, не ми е никак любопитно какво точно са му сторили. Сигурно съм старомодна.

# 67
Съвсем съм ви изпуснала (гледам, че и диксусии интересни също..), но лятото при мен е така..

Сега съм със "Сянката на вятъра", Карлос Руис Сафон.

# 68
Прочетох " Гласовете на сърцето " уникална книга  Heart Eyes

Сега незнам коя да започна  newsm78

# 69
  • Ямбол
И аз съм на приключване с "Възпламеняване" и се чудя коя от рафта ми ту рийд да започна.

# 70
Ще започна "Под сянката на свещеното дърво" от Вадей Ратнър.
Имам спомен, че книгата е обсъждана в някоя от старите теми, и коментарите бяха положителни.
Надявам се да е хубава.

# 71
Прочетох "Деликатност" - Давид Фоенкинос. Заглавието идеално подхожда на книгата - фина, деликатна и нежна. Хубав език, много приятно чувство за хумор; лежерно, но не лековато поднасяне на една простичка история - от онези, които не те хващат за гърлото, но не те и оставят, докато не стигнеш последната страница.
Сега се чудя какво да започна - колебая се между "Селцето" - Кир Буличов, и "Светкавица" - Дийн Кунц.

# 72
И друга липса на оригиналност съм забелязала - много често използва фразата "Чета много", когато детективът блесне (а той винаги блесва) с някое свое знание или прозрение още на първите страници  Mr. Green.

А аз всеки път се питам: на тоя кога му остава време за четене от толкова пиене?  Laughing

Сега се чудя какво да започна - колебая се между "Селцето" - Кир Буличов, и "Светкавица" - Дийн Кунц.

И двете са хубави. Ако си падаш по фантастиката, която и да хванеш, няма да сгрешиш.

# 73
И двете са хубави. Ако си падаш по фантастиката, която и да хванеш, няма да сгрешиш.
Всъщност не обичам особено фантастика, но от време на време чета и такива книги, особено (и най-вече) ако има добри отзиви.
Започнах "Селцето", началото е обещаващо.

# 74
  • София
Како Сийке, за Хари Хуле чела ли си? В сравнение с него, Робърт Хънтър е трезвен като краставица  Laughing.
System, и аз не съм запален читател на фантастиката, но "Селцето" и "Марсианецът" са много приятни книги! Решила съм след "Отмъстителят" да започна книгата на Кунци.

Общи условия

Активация на акаунт