Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 314
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • shumen
Яни,оправяйте се скоро.Леле,ама то доста сте изкарали на ДГ.

# 541
Абе,Габи май не кара нашият "семеен"вирус newsm78 Не киха,сополите са гъсти и градинско жълти,има все още температура,но за мое учудване е невероятно жива.Ако не я пипнеш,няма да разбереш,че има темп.
До сега я държах в изолация от домочадието,но спи с мен,в една стая,а аз си кашлям,че и болката пак се върна в гърлото..Тая вечер бесня с брат си над час.В началото мрънках да не се навират един в друг,после теглих една майна и си казах каквото има да става,ще стане и отидох в другата стая.
И малко спам...Само на мен ли ми писна да следя кой в разстояние от 200м.има сополи или кашля?!Честно,момичета,превърнала съм се в някакъв ходещ детектор за сополи,кашлица,насълзени очи и прочее...Това не е нормално.Тровя себе си,детето и хората около мен...Като луда се държа с цялото домочадие,приятелки,децата им-"измии си ръцете","сложи ръка на устата","не пипай това,че го е пипал еди кой си","не яж онова,че той кашля и с тия ръце го е пипал"и още много подобни...

# 542
Уми, и аз се мъчех да пазя малката от брат й, като е болен, ама не става, та вече май ще ги оставям да си играят спокойно. В интерес на истината, голяяяяям зор е, като са болни едновременно, но поне минава на куп. Миналата година и аз много се впрягах: като си дойде детето от градина, веднага мием ръцете, промивам носа и очите със сребърна вода, това да не пипа, онова да не пипа... ама сега съм супер изморена вечер и като се приберем от градината, гледам да ги преоблека и двамата, измиваме ръцете и лицето, и това е. Ако се появят някакви симптоми, гледам да ги подхвана веднага; пазя ги да не сме около болни или около здрави деца (в зависимост какво ни е състоянието), но останалото си е Божа работа.

# 543
  • shumen
Уми,не си сама.Аз също го пазя от болни деца и още с влизането от вънка мия ръце и все викам да не пипа и не лапа играчки и боклуци.В нас го пазя,но в ДГ това е невъзможно.

# 544
Яни,оправяйте се скоро.Леле,ама то доста сте изкарали на ДГ.

Даа,това ни е рекорда от както ходи на ДГ и беше миналия октомври,но още не е подобрен...Като се задържа по-дълго си викам,аха,тая година няма да лепи всичко,но ето,че вече е лепнал.Но пак ми е геройче-докато ходи едната седмица бяха под карантина заради Гастроентерит,но тогава оцеляхме.Сега може и да е настинал-нямат парно още,а си е хладно вече.По обяд като ги разголят да ги преобличат и те докато се мотаят кой знае колко време стоят голи  ooooh!
Снощи едва дишаше и пръснах Назик-отпуши,но тая сутрин в 5:30ч. пак...не искам капки да слагам,но не може да диша детето,а мин.година си изпатихме от отит и сгъстени секрети.Сега уж инхалациите втечняват,промивам често,карам го да духа(уж се научи,но то пък нищо не излиза),дадох Калциев глюконат снощи и като стане отиваме за Цинабсин и Тонзилотрен,пък в понеделник педи ще каже какво е,що е.

# 545
Уми, това все едно аз съм го писала --същата съм! Ама аз си знам защо го правя.

На мен зверската хрема ми мина за два дена Rolling Eyes , от сряда вечерта, а в петък още съм пушка. Днес също. Като че ли и малчо се пребори този път без лекарства. Той от неделя със запушен нос, вчера вече като че ли и той е добре, пу пу пу...

Яни, запаси се с Цинабсин и давай при първи симптоми през час-два. Важно е началото. Вземи ако искаш и ампулки за нослето /нашите са на Тонимер/ или пръскай редовно и почиствай нослето..
Аз пък в началото се дрогирах с витамин С - два пъти по 5-6 таблетки и много чай...

Да се оправяте всички, Дани...дръжте и вие положението Hug

# 546
И аз съм педантична по отношение на ръцете, кихане, кашляне. Гледам да проветрявам по-често заради бебето и така, опазил ги Господ. Аз давам още Цинабсин и уж намаляха сополите, но още ги има. Пи Ижопринозин, но нали курса е 3м. имаме още един и се чудя мога ли да дам и оксилококциум или да не го претоварвам?

# 547
Осцилококцинума действа, ако се дава в самото начало на разболяването.
Три пъти на ден по едно шишенце ни изписаха на нас миналия път... Peace

# 548
  • shumen
Яни,да се оправя скоро детенце.
Ленинка,оксилококциума действа още в самото начало,ако се приема.Аз преди време го пих,но не видях кои знае какъв ефект.

# 549
Ще се въздържа значи. Той иначе си е весел, не кашля, само пустите сополи ooooh!
Бързо оздравяване на всички малчовци.

# 550
  • в огледалото на живота
И малко спам...Само на мен ли ми писна да следя кой в разстояние от 200м.има сополи или кашля?!Честно,момичета,превърнала съм се в някакъв ходещ детектор за сополи,кашлица,насълзени очи и прочее...Това не е нормално.Тровя себе си,детето и хората около мен...Като луда се държа с цялото домочадие,приятелки,децата им-"измии си ръцете","сложи ръка на устата","не пипай това,че го е пипал еди кой си","не яж онова,че той кашля и с тия ръце го е пипал"и още много подобни...
Едва ли има родител,който да не му пука за здравословното състояние на детето му  Peace

Относно елементарните хигиенни и културни навици предполагам всеки държи на тях.

Факт е обаче,че не можем да се изолираме и живеем в стерилна среда.Навсякъде около нас щъкат миларди бацили и зарази и ежедневно сме подложени на тяхната атака.Всичко опира до организъм и изтъркания имунитет..... Simple Smile Дали ще лепне сопол от градинското другарче,или ще кихне някой срещу нас в магазина няма как да го избегнем,освен ако не се оградим със скафандри и не живеем в защитени кислородни клетки/с най-добри чувства  Hug/

Уми,един приятелски съвет ако позволиш:не се взирай прекалено много във действията си  и не се опитвай да бъдеш идеалната майка...няма как да контролираме всичко с ръцете си.

Достатъчно е да следваш своите правила и ритъм на живот  и да вярваш,че един ден всичко това ще бъде само бегъл спомен.
Болестите са като хората..влизат и излизат в нашия живот.

Бързо оздравяване на всички дечица и родители  Hug

# 551
Дев HugМоята теория се припокрива с твоята,но на практика...не ми се получава.

# 552
  • в огледалото на живота
Уми,силно те прегръщам  Hug Hug Hug

И това ще мине приятелче и това......

# 553
Слагам редовно физ.р-р,но от носа не излиза абсолютно нищо.Какво значи това?
Отделно има прокашляния от сополите предполагам,но определено не е на сухо,доста къртеща си е даже,което ме притеснява и не знам какво да правя...Той не кашля постоянно,но се обажда,а освен инхалации не смея да давам сироп-имам Фитолор и Флудитек.Май го разкашля Калциевия глюконат,нали уж втечнява секретите(това го знам от Унг,но не си обяснявам как след като на него пише,че действа противоалергично)...  ooooh!
Офф,така е,затишие пред буря!Толкова дни на градина трябва да ми излязат през носа  Rolling Eyes

Сега пък и леко разстройство има....офф,ще се гръмна.Сигурно е настинал.

# 554
Щом не тече напред,значи тече назад...Пръсни физ.р-р и после да издуха добре или най-добре с помпата дръпни.
Аз да питам.Имам чешки вариант на Умкалор и от четвъртък го започтах.В листовката пише -начални състояния на настинка и грип,каквито са дразнене в гърлото,хрема,кашлица,а по надолу,че е за остър бронхит и т.н...Знам,че принципно го дават за кашлица.Дали не бъркам,че го започнах?Детето не кашля,за сега.То може и заради Умкалора да не кашля,де,знам ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт