Остров Тасос /Тема 8/

• 121 196
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
А някакви приблизителни цени за храна може ли да ми кажете? Как вървят риби, морски дарове, дюнери и каквото друго се сетите. Това със скъпите бири е много гадна работа Sad Узо не пием, пък в жегите с една бира не се минава.

# 121
  • София
А някакви приблизителни цени за храна може ли да ми кажете? Как вървят риби, морски дарове, дюнери и каквото друго се сетите. Това със скъпите бири е много гадна работа Sad Узо не пием, пък в жегите с една бира не се минава.

В коя жега?! Нали края на май... то ще да е изключение да е чак жега. Последните 3-4 години сме от 20 юни на Кавала/Керамоти/Тасос и водата е към 20 градуса, въздухът- 23-25.....

# 122
  • Stuck in a moment
Аз чак сега започвам със запитванията за почивката. Миналото лято изкарахме много хубаво там 8 дни и искаме да повторим.
Само искам да ви предупредя хубаво да оглеждате офертите и да питате подробно, защото понякога ниските цени са за приземни етажи или направо малко под нивото на земята и снимките заблуждават, или не го пишат.  Whistling

# 123

В коя жега?! Нали края на май... то ще да е изключение да е чак жега. Последните 3-4 години сме от 20 юни на Кавала/Керамоти/Тасос и водата е към 20 градуса, въздухът- 23-25.....

За мен и 25 - 30 градуса си е топло, а без бира мъжът ми не минава целогодишно. Жегата не беше основното във въпроса, а цените, все пак Simple Smile

# 124
  • София

D&K

Виж ТУК

Цените са от средни и по-ниски категории места. Смятай и малко нагоре, по-скъпи курорти и завишение от последната година.
Ако има друго питай...

# 125

D&K

Виж ТУК

Цените са от средни и по-ниски категории места. Смятай и малко нагоре, по-скъпи курорти и завишение от последната година.
Ако има друго питай...

Много ти благодаря! Ще разгледам.

# 126
Дами, тази година сме се ориентирали към Тасос за лятна почивка. Мислим да отидем в последните две седмици на юни - струва ми се, че времето тогава ще е най-подходящо. Островът ми е непознат и сега чета старите теми за Тасос - стигнала съм до 3тата.

Това, което търсим, е селска идилия, бели варосани къщички с козички, евентуално някое студио с градинка или тераса, гледаща към морето. Въобще, търсим Гърция от "Моето семейство и други животни". Възможно ли е да резервираме къщичка в някое от малките селца във вътрешността и да ходим до някой плаж с кола? Въобще, до кои хубави плажове има удобен паркинг?

Ако ли не, кое населено място предлага относителна тишина и релакс в комбинация с просторен и чист, неособено посещаван плаж? Не държим на близост до таверни и супермаркети, до такива може да стигнем вечер с колата, ако се налага, но ми се иска или студиото да е в непосредствена близост до плажа, или да може да се паркира до плажа (мразя да се катеря след целодневен плаж).

Ще съм благодарна за всякакви мнения.

# 127
Макарон, ние търсим абсолютно същото, обикновено почиваме на Скала Рахони, в студио, тази година бяхме в студио на самия плаж, всичките са еднотипни, старомодни и чисти Simple Smile Плажът е малък, водата винаги тиха, плитко е.... , ако ни се прииска по голям плаж отиваме с колата на Хриси амудя, Златния плаж Hug

# 128
  • София
Макарон, селцата, които са във вътрешността нямат изглед към морето. Те са километри навътре. Разгледай Теологос. Мисля, че е интересно село в стар стил. Но в него има някакви таверни, които дори са популярни, така че може и да е шумничко вечер.
Точно такова идилично място, каквото си описала, ми се струва, че не е лесно да се намери на Тасос, той си е разработен остров. Но е много чаровен и се надявам да го харесате. По-голям шанс за това има, ако не отидете с предварителен калъп, в който искате да го вместите, а с отворени сърца.  Wink

# 129
Здравейте и от мен!!

Миналата година бяхме в Тасос, в Лименас. Дълго време пренебрегвах Тасос, мислех си, че е твърде близо, няма да е хубаво..ред глупости, но останах очарована. Доста удобно се пътува, има прекрасни плажове, нормални цени и искам тази година да отидем пак.

Ще сме ние двамата с мъжа и едно семейство с детенце на 7 години. Като цяло искаме нещо, което да е на спокойно и приятно място, с колите мислим да обикаляме хубавите плажове, всеки ден на различен, а вечер да има къде да се разходим и да хапнем. Затова първосигнално се хвърлих на Лименас, но ще съм благодарна ако някой е бил на друго място да каже впечатления. Скала Рахони как е като място, имам предвид, има ли хубави тавернички, има ли къде да се излезе вечер на разходка, за по питие и т.н?

Благодаря предварително!!!

# 130
Макарон, селцата, които са във вътрешността нямат изглед към морето.
Теологос няма изглед към морето, защото е в ниското, но други села имат.

Тази снимка е от село Сотирас, на 5 км от бреговата линия.

А тази от Казавити.

Планинските села на Тасос - с изключение на Панагия и Теологос, са слабо развити, почти обезлюдени, но има първоначални опити за развитие на туризъм и ако човек търси пълната дивотия и девствена природа, има къде да се отседне. Като цяло държат по-високи цени от морето, особено в Микро и Мегало Казавити, защото търсят по-специфична и тясна аудитория.
На мен ми харесват доста Simple Smile

Ето още една-две снимки
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 11:17 от Параход

# 131
Тук съм описала нашата почивка на Тасос. Там беше чудесно и определено пак бихме повторили за повечко дни! Ако имате въпроси на разположение съм!
https://travelingemotions.wordpress.com/2015/09/28/4-%D0%B4%D0%B … 0%B2%D1%80%D0%B8/

# 132
Маги, с голям интерес прочетох разказа ти (даже видях, че има и такъв за Париж, размечтах се и аз  Crazy) и понеже сме хора с деца, а пишеш, че къщата е подходяща за такива дали би могла да дадеш координати, лице за връзка и т.н. И да споделиш за цената ако е удобно.

# 133
Захир на Скала Рахони самото село не е нищо особено, по скоро забито, там е тиха и спокойна плажната ивица, има много приятни и чисти студиа....септември хванахме фолк фестивал, беше романтично и много интересно, като се стъмни гърците танцуваха със запалени свещи....! Simple Smile

# 134
Маги, с голям интерес прочетох разказа ти (даже видях, че има и такъв за Париж, размечтах се и аз  Crazy) и понеже сме хора с деца, а пишеш, че къщата е подходяща за такива дали би могла да дадеш координати, лице за връзка и т.н. И да споделиш за цената ако е удобно.

shimbite
, много се радвам, че са ти харесали разказите ми  Hug
Ние резервирахме чрез booking.com за 3 нощувки от 24-27.09 платихме 90Евро. Но мисля, че в сезона е по-скъпо. Пращам ти линк на къщата от booking. Може и визитна картичка да имам, ако кажеш ще потърся вкъщи Simple Smile И още нещо само като минус да спомена, банята беше мъничка, за нас не беше проблем, но щом сте с деца все пак да предупредя Simple Smile

http://www.booking.com/hotel/gr/dryades-apartments-amp-studios.bg.html

Общи условия

Активация на акаунт