Коледа 2015 - 1

  • 107 903
  • 861
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
  • Мнения: 6 355
и на мен рохличките са ми любими, много са вкусни, но...и на мен ми се трошат. Правих ги 4-5 пъти за 2 години, ами трошат се и това е. На мама обаче са и се получили страхотни по рецепта, която аз и дадох  Mr. Green

Трябва леко да поизстинат, после се поръсват с пудра захар и тогава прехвърлят в друг съд /тава, поднос, чиния/.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/01/blog-post.html

# 361
  • София
  • Мнения: 2 532
Здравейте!
Бихте ли ми припомнили тестото за меденките може ли да се замразява?
Аз ги правя с масло, не с олио.

# 362
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
В хладилник съм държала и седмица тесто, поради липса на време да изпека меденките. Правя тези на Джули. И на рохличките съм държала, и на линцери, и други. Никакъв проблем после с тестото. Като аз ползвам само масло, такова животно като маргарин у дома не влиза. По принцип винаги оставям този вид теста за едно денонощие и на следващия ден пека. Във фризер не съм слагала, но май някой беше слагал. Thinking

# 363
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Здравейте!
Бихте ли ми припомнили тестото за меденките може ли да се замразява?
Аз ги правя с масло, не с олио.

Защо искаш да го замразяваш? Мисля че е безсмислено - ако е готово и искаш да отложиш няколко дни, до седмица може да го съхраняваш в хладилника, но после може да ти се понадуят меденките, защото содата ще е "работила" по-дълго време. Ако искаш просто да си подготвена с тесто и да печеш по-късно, за да не правиш всичко в последната минута, по-добре изпечи меденките сега. Може да ги замразиш, но без проблем ще издържат до Коледа. Аз всяка година пиша, че тук в Чехия всички печем месец - два преди Коледа. Винаги е по-добре да замразиш готов продукт, а не тесто.
 Peace

# 364
  • София
  • Мнения: 2 532
Благодаря Ви natalina i lulumba! Да, за няколко дни до седмица става дума. Ще го държа в хладилника.

# 365
  • Мнения: 253
Един-два месеца? newsm78 Как ги съхранявате? На хладно, тъмно или студено, загънати. Може ли по-подробно?

# 366
  • Мнения: 666

Ползвлала съм тези двете и съм много доволна. Peace
http://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?pa … mp;category_id=19
https://www.squires-shop.com/product/sk-professional-royal-icing-500g
От втория вид конкретно съм купувала варианта за ледени висулки за медени къщички. Но нещо тази година не го откривам. Thinking

Обмислям тази година да ползвам готов айсинг или сух белтък , но за последния прочетох , че е нужен и някакъв винен камък , който на пъро четене не открих по сайтовете . Кое според вас е по-сполучливо - готов айсинг или такъв  със сух белтък ? Правила съм само айсинг със сурови белтъци и пудра захар , с редки изключения ми се получава добре , та сега се чувствам някак несигурна да го правя с непознати материали .
Ака някой от вас е използвал класическия и този със сухи продукти , има ли някаква разлика между тях , с кой се работи по-добре , примерно като се изтегля фина линия ?
На мен ми звучи логично суровият белтък да се консервира от захарта , пък и съхненето ... нали и доста от колбасите са със сушено сурово месо , щом те са безопасни защото сухия белтък да не е ?!
Но пък част от меденките тази година ще са за непознати хора , та никак не ми се ще да има дори и съвсем минимален риск за здравето .

Скрит текст:
Благодаря за споделената информация за формичките ръкавички ! И аз си купих , добре че мъжът ми имаше работа в Агенцията по вписванията , защото живеем доста далеч от там !

# 367
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Урааа, пристигнаха ми украсите!! и сухата смес за айсинг, и готов шоколадов айсинг! и фондан в 5 цвята!

Може ли да се включи някой, ползвал суха смес за айсинг - какво е съотношението вода-смес за добър разтвор за фини украси? На опаковката пише 2 с.л. на 200 г., ама не е ли малко водата?

# 368
  • на 90 км от морето
  • Мнения: 298
Урааа, пристигнаха ми украсите!! и сухата смес за айсинг, и готов шоколадов айсинг! и фондан в 5 цвята!

Може ли да се включи някой, ползвал суха смес за айсинг - какво е съотношението вода-смес за добър разтвор за фини украси? На опаковката пише 2 с.л. на 200 г., ама не е ли малко водата?


Само да попитам фондана и украсите откъде са поръчани? Аз нали изтървах Лидълския фондан, сега съм в търсене на други варианти.

Мерси предварително  bouquet

# 369
  • Мнения: 251
Я да ви питам и тука - знаете ли къде могат да се купят/поръчат готови изсушени резени лимон, портокал и ябълка?  Grinning

# 370
  • Мнения: 1 045
Да попитам за тези ванилени кравайчета, че тази събота май ще им дойде времето- в рецептата на natalyna има яйца, а в тази по-горе на i_peych няма-кое е вярното? newsm78

# 371
  • Мнения: 251
Да попитам за тези ванилени кравайчета, че тази събота май ще им дойде времето- в рецептата на natalyna има яйца, а в тази по-горе на i_peych няма-кое е вярното? newsm78

Според мен и двете са верни, но просто са различни рецепти. Аз съм правила тези на Наталина. Фантастични са Simple Smile

# 372
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 062
Я да ви питам и тука - знаете ли къде могат да се купят/поръчат готови изсушени резени лимон, портокал и ябълка?  Grinning

сушени ябълки има в повечето хранителни магазини  Peace миналата година попаднах на ябълки и круши, нарязани на кръгчета през семената (не знам дали го обясних добре  Blush) идеални са за украса  Hug

така и така  Peace

аз суших мандарини миналата седмица. нарязани на кръгчета, във фурната на 50 градуса. първата доза стана готова за една нощ. за втората реших да пробвам сушене на остатъчната топлина след готвене във фурната  Blush станаха по-кафяви, но пак стават за коледния венец  Peace

# 373
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Tari, аз не спазвам написаните съотношения, а смесвам на око. По принцип никога не забърквам цялата смес - то си е цял килограм все пак. В малка паничка отсипвам от сухата смес определено количество и добавям на око капки вода при постоянно бъркане. И така, докато се получи нужната консистенция. Така може да се направи по-рядка или по-гъста в зависимост от това какво точно искаш да направиш. За покритие на меденки например, използвам по-рядка, а за рисуване - по-гъста. Peace
Osca, много лесно се работи с готов айсинг. По-горе описах как става. За сухите белтъци не мога да кажа, защото не съм ползвала. По принцип нямам проблем и сама да си направя айсинг (по рецептата на Наталина става супер Peace), но е по-бавно, защото го бъркам на ръка. А с готовия се получава за нула време. Вторият, който съм показала има и вариант специално за висулки на медени къщички - получават се едни ефектни, разтегливи, точно като капки. Той е малко по-скъп, но си заслужава. Обаче тази година не го откривам дори в чужди сайтове. Не знам защо. Или аз не търся, където трябва. Thinking
Ето виж, висулките на миналогодишното ми медено село, те са точно с втория айсинг.
Скрит текст:
Donchevas, айсинг и фондани в най-различни цветове има в специализираните магазини, виж линковете на първа страница. Peace

# 374
  • Мнения: 1 045
Да попитам за тези ванилени кравайчета, че тази събота май ще им дойде времето- в рецептата на natalyna има яйца, а в тази по-горе на i_peych няма-кое е вярното? newsm78

Според мен и двете са верни, но просто са различни рецепти. Аз съм правила тези на Наталина. Фантастични са Simple Smile

Рецептите са еднакви с изключение на яйцата!

Общи условия

Активация на акаунт