Завиждате ли на богатите?

• 70 645
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 660
Бърди, никакво подвеждане  Hug Заради японския си е съвсем естествено да му казвате така  Peace

И аз вярвам в предоставянето на възможности, но до един момент. Някои деца на познати, от твърде много варианти, се умориха някак..отегчиха се. То не бяха ски, цигулка, рисуване, пеене, балет, езици, и прочие и прочие възможности.

Ами аз вече съм майка с опит  bowuu и мога да си позволя да говоря.  Laughing Откакто се е усетило като чвек е имало възможност да ходи на спортове (плуване, тенис, голф, ски, кънки, футбол, конна езда); на танци, пиано, рисуване. Сигурно и друго има. В момента се занимава активно извънкласно само с танци, но уменията и в другите области останаха - като ходим някъде, където има зимна пързалка, то се пързаля, а аз стоя и го гледам. Ходи на ски с приятели, плува отлично, може да свири на пиано и има усет към музиката и и помага много; сега в училище я учат да свири на клавир. Ако детето има интерес, не е загуба на време.

# 661
Не, не завиждам! И те са хора като нас, и те си имат своите проблеми - семейни, здравословни и т.н., че понякога проблемите им са по-големи от тези на обикновените хора.

Те имат супер скъпи вещи, аз имам по-евтини. Те пътуват всеки месец и ходят на почивка в Бора Бора, аз пътувам 1 в годината и ходя в Мексико.

За себе си съм установила, че скъпите вещи и придобивки, и отсядането в 5 звездни хотели не ме карат да се чувстват по-добре или по-удовлетворена. Напротив, ако купя нещо скъпо се чувствам ужасно.

# 662

В момента се занимава активно извънкласно само с танци, но уменията и в другите области останаха - като ходим някъде, където има зимна пързалка, то се пързаля, а аз стоя и го гледам. Ходи на ски с приятели, плува отлично, може да свири на пиано и има усет към музиката и и помага много; сега в училище я учат да свири на клавир.
Хубаво е това. Но само да поясня, че и аз карам кънки и то много добре без да съм тренирала. И ски карам и тенис играя и плувам и на всичките тези неща съм се учила сама, с родителите си или с приятели, които са ми показвали. Просто съм имала желание. 

Идеята ми е-че не нужно да се харчат пари за подобни екстри, защото е излишно. Можеш да си ги спестиш в банката  и да увеличиш двора с още няколко декара примерно...

# 663
И тениса и плуването и ските, не са ли учени от професионалисти не стават за нищо- освен да си докараш някоя травма. Идеята е нещата да са направени не като бенгуни- например ученето на тенис изисква добър учител, правилна ракета, правилни мараратонки.

# 664
И тениса и плуването и ските, не са ли учени от професионалисти не стават за нищо- освен да си докараш някоя травма. Идеята е нещата да са направени не като бенгуни- например ученето на тенис изисква добър учител, правилна ракета, правилни мараратонки.
Досега не съм си докарала травма от тенис. Следователно по твоята логика го знам правилно. Laughing
Но виж от кОпане с мотика си докарах такава травма, че за малко отървах операцията.

А учител по мотика имах.... newsm78

# 665
  • София
За треньорите съм съгласна, защото имам познати, които на дърти години, все още карат ски разчекнати  Simple Smile
Но останалото не е вярно. Инвестиция в оборудване си струва едва тогава, когато имаш достатъчно опит да прецениш, кое е твоето. Хората не са еднакви чисто физиологически.

# 666
  • зад кестените

виж от кОпане с мотика си докарах такава травма, че за малко отървах операцията.

А учител по мотика имах.... newsm78

Ох Герри ! JoyМи то и за мотиката си трябва чълъм Даскалът ти по ,,мотикознание = да си скъса дипломата :

# 667
За треньорите съм съгласна, защото имам познати, които на дърти години, все още карат ски разчекнати  Simple Smile
Но останалото не е вярно. Инвестиция в оборудване си струва едва тогава, когато имаш достатъчно опит да прецениш, кое е твоето. Хората не са еднакви чисто физиологически.
Май не си наясно с тениса - ракетата трябва да е с подходящ размер, гриб, тегло според ръката на играещия, маратонките за тениса също имат специален съпорт за петата. Едно дете или човек нямащ понятие от спорта няма как да го прецени. Дори и след това, първо играеш с демо ракети и после купуваш.
За ските е същото- подходяща дължина на ските и подобни. В къщи имам един с травма от ски, точно поради неподходящи ски - с престояща операция на колената. А да и травмата е от детските години, но към 50 се появява

Гери, травма нямаш, защото не играеш като хората - колко пътри играеш тенис и на какво ниво го играеш.

# 668
Факт: всички спортове докарват травми, заради повтарящите се движения. И с най-гъзарската екипировка и съпорт, пак дотам ще се стигне, гаранция.

Иначе ученето на някои неща ей така за способности в детските години си е по-скоро загуба на време.

# 669
Факт: всички спортове докарват травми, заради повтарящите се движения. И с най-гъзарската екипировка и съпорт, пак дотам ще се стигне, гаранция.

Предполагам фактите ти имат някакво изражение в статистика...би ми било интересно от къде ги черпиш. Иначе, ще са факти само за теб.

# 670
Махнете спортовете , какво прочетох тук ...къщи, апартаменти ще подсигуряват на мамините златни,
че и образуванието ще им плащат . Много заблудени хора имало ...мислят си , че така техните дечица ще успеят  

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 22:24 от vasilena***

# 671
  • София
Май не си наясно с тениса - ракетата трябва да е с подходящ размер, гриб, тегло според ръката на играещия, маратонките за тениса също имат специален съпорт за петата. Едно дете или човек нямащ понятие от спорта няма как да го прецени. Дори и след това, първо играеш с демо ракети и после купуваш.
За ските е същото- подходяща дължина на ските и подобни. В къщи имам един с травма от ски, точно поради неподходящи ски - с престояща операция на колената. А да и травмата е от детските години, но към 50 се появява
Че аз какво казах.
Но, че има гъзария в спорта не е тайна за никого. Практикувам активно три спорта, но вече съм на ниво, при което цената на екипировката не важи.

# 672
Аз само ще се вклиня с една пръчка за лента на цена 100 лева, лента 60 лева и топка Pastorelli- 170.

# 673
Сирената е права. Всеки спорт си има травми, заради повтарящите се движения. Имам супер точен треньор по тенис. Тенисът раздвижва цялата мускулатура и... кокалатура smile3521 Трябват само маратонки с дребна рибя кост и инат. Инфо на ЛС, дами.

# 674
Особено пък професионалният спорт . Травмите са част от тренировките  ooooh!

Не държа детето ми да знае всичко и да може всичко .Няма такива хора .

Държа да е щастлива, здрава , амбициозна и да знае ,че има гръб . Тренира само един спорт по веднъж в седмицата за час и толкова. Не проявява заложби за спортист ,въпреки гените .
 Здрава да е , другото е вятър и мъгла. Мама и тате да му мислят  Mr. Green

Пък дали ще станем някой ден заможни , Бог знае . А дано  Peace

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 06:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт