Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 698
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
Напълно естествено е да правим асоциации с други парфюми, особено когато са близки като състав. Има огромна разлика между "напомня ми " и "е идентичен с", но малко хора явно са охотни да я допуснат.  Wink

Несъмнено.

Бях забравила напълно за Aromatics Elixir Velvet Sheer Philtre Sensuel. Дори се опитах да се отърва от него безуспешно няколко години и никой не го искаше Simple Smile  Снощи, мислейки си за хладното време и за парфюми със зластисти оттенъци, се осмелих да го нося. След първоначалното пачули, парфюмът разцъфтява, затоплен от кожата и след толкова цветни и цитрусови аромати през лятото, дъбовият мъх и ветиверът са прекрасен контраст на розата и жасмина.

Сандоканчев, мисля си, че търсиш не просто евтин парфюм от определена ера, а искаш да уловиш емоция, значим момент от миналото. Можеш да вземеш този на Ревлон, но очаквай, че сетивата са се променили, а може и да е реформулиран. По-интересно ще е да отидете двамата в добре зареден магазин и да откриете нов любим парфюм заедно.

# 121
Вече не се презапасявам, защото установих, че след втора бутилка, ароматът губи първичното си очарование за мен. По-скоро имам парфюми, които почти не слагам, но и не желая да се разделям с тях: варианти на Opium, Nu и първите Venezia и Аddict.

Напоследък често нося Ode a la Vanille Sur la Route du Mexique - Shalimar, който разкрива цветен букет, без дори да доловя ванилия

# 122
Дезидерата, сподели отзиви за Тиаре интенс!!
Един от любимите ми кокоси Simple Smile
Но не мога са преценя колко точно ми е останало в бутилката .... 😊

# 123
Дезидерата, сподели отзиви за Тиаре интенс!!
Един от любимите ми кокоси Simple Smile
Но не мога са преценя колко точно ми е останало в бутилката .... 😊
Montale не са капсулирани. На винт са и могат да се отворят и да се види/ измери количеството.

Аз май съм на път да се влюбя в Noir Extreme/ Tom Ford. Днес го тествах за първи път, ужасно ми допадна. Чудя се и ще изследвам какъв шлейф прави. Асоциацирам го с друг, вече спрян аромат.
Ще проверя и как се държи на ЛМ, за да си го ползваме двамата. От години не съм пожелавала така парфюм. Дано не се запаля пак, че ми олекна портфейла. Не че сега е пълен, но се отдавам на други страсти/ бельо и обувки/.

Пробвах пак Collection Extraordinaire Rose Velours, ами по-хубава и по-интересна роза изкара от лятото, но все пак ще се въздържа от покупка.

И това Sauvage Christian Dior тествах. Бих си го купила за следващото лято, ако не посегна в последния момент към Eau Sauvage или Eau Sauvage Fraicheur Cuir, последния ако се намира все още.

# 124
The Different Company имат нов парфюм, I miss Violet, който явно е интерпретация на модерната тема "виолетки с кожа":

http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/I-miss-Violet-30505.html

Някой пробвал ли го е вече? Има ли допирни точки с Ботега Венета?

# 125
Описвах I Miss Violet по-подробно може би в миналата тема. Няма нищо общо с Ботега Венета, дори напомняне няма Simple Smile 

# 126
Благодаря, намерих.  Simple Smile В България ли го пробва?

# 127
  • в 1001-та нощ
Новият Ноар на ТФ само в бутиците ли се предлага? Цена?

Дали ще го има в Дебенамс?

# 128
Вчера носих Дивите круши на Монтал:
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Wild-Pears-12302.html

Много хубав аромат на сочна, жълта круша, прясно откъсната от дървото. Ароматната кожичка ми е под носа, а от градината идва кратък полъх на момини сълзи. Много кратък, за щастие, защото бягам от тях като дявол от тамян. Крушите са сладки, но естествено сладки, няма ни следа от захар, а от компот в никой случай. Представям си чаша фреш от круши, с мъъничко сок от ябълка и може би грозде. Не е като нектар, а чист и искрящ.
Не усещам карамфил изобщо, по-скоро щипка индийско орехче. Плодовете са върху гладка подложка от ванилия и сандалово дърво, нито едно не изпъква над другото, идеално уравновесен бленд, без нещо да стърчи.
Това за мен е еталон за круши, и когато ми се приискат, ще знам къде да ги търся. В пъти повече ми харесва от AG Petite Cherie, която въпреки прекрасните си круши има пластелинова нота и акватични нюанси.
Прииска ми се да подновя след 6 часа, въпреки че май нямаше нужда. Неусетно изпръсках 1,5мл за един ден.
Днес ще се запознавам с Intense Tiare.
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Tiare-3763.html

И аз като Галета обичам зеления карамел в Манифесто.  Heart Eyes  Зелените ноти ги няма в Еликсира, който е по-мекичък.

Wild Pears и аз доста го харесвам  Peace Имал съм го,но ми свърши.Мислех да го купя пак това лято,но така и не го взех пак.И аз не усещам никакъв карамфил.
Ultra Male Jean Paul Gaultier за мен лично също е доста хубава круша,но си е плодово гурме той.

Intense Tiare е много странен аромат-като shapeshifter (няма бг дума до колкото знам) - на 5 приятелки ако го пръснеш,може да е подобен,но в същото време различен аромат и при 5-те.На някои кожи е линеен , на някои минава през 2-3 трансформации,на някой кожи е тропически кокос наподобяващ лосион за слънце,на други е силно флорален,а на трети микс между 2-те.
Определено аромат,от който никога не знаеш какво да очакваш.По принцип не обичам такъв тип парфюми.На всичкото отгоре аромата силно се влияе от температурата навън.

Отдавна не посещавам редовно форума и парфюмите вече на са ми голямо хоби (за съжаление са изместени от по-скъпи дизайнерски вещи), но прочетох сравнението между Tabac Rouge и Tobacco Vanille. Сещам се, че densi се изказваше негативно относно подобни сравнения между парфюмни двойници, а сега и аз. Имам флакон на Табако Ваний и отливка на TR. Да, сходни са, но в никакъв случай TR не може да измести ТВ по класа и качества. Жалко, и на мен ми се искаше да е различно. Пиши просто заради хората, които биха поръчали по-евтиния TR с надеждата, че е почти пълен еквивалент на ТВ.

Няма как да не отговоря .Едно е 2 парфюма да подобни и близки.Tabac Rouge и Tobacco Vanille в никакъв случай не са еднакви - въобще не твърдя нещо такова , но са супер близки за определен период от време- първите час-час и малко, и единствената разлика е джинджифиловата нотка в Tabac Rouge , която обаче не всеки усеща.След около час обаче 2-та стават по-различни,като както споменах Tabac Rouge се развива и става по-меден и сладък,а както всеки знае Tobacco Vanille е супер линеен.Да-АКО  имаш добър нос ще различиш 2-та аромата още в началото-спор няма,но ще си позволя да се повторя,че поне 8 от 10 човека на улицата ще си помислят,че си си  Tobacco Vanille .Аз ги различавам-за мен в Tabac Rouge има много джинджифил,но съм на края на 2-то си шише и сигурно над 30 пъти са ме питали "С Tobacco Vanille си ли?" т.е. това не е моя си интерпретация спрямо моята кожа и рецептори.В първия час двата аромата са 90% еднакви,докато след час говорим вече за да кажем 65-70%.

но в никакъв случай TR не може да измести ТВ по класа и качества
  Simple Smile
Нали се сещаш,че това е личното ти мнение? Аз харесвам Tabac Rouge повече,макар и Tobacco Vanille да ми е постоянно в колекцията от 7 години.За мен Tabac Rouge е 9.5/10 аромат,докато на Tobacco Vanille бих дал 8/10.

Пиши просто заради хората, които биха поръчали по-евтиния TR с надеждата, че е почти пълен еквивалент на ТВ.

По-евтиния?  Thinking От години никога не съм плащал за  Private Blend повече от 145лв/50 мл , а с някои условности може да слезеш на 125лв/50мл .Tabac Rouge е само 100-ца,като до преди малко повече от половин година можеше да се намери в Ензо за 245лева .В момента може да се намери в Ибей в Германия и Люксембург за 125 евро,но ако искаш сигурна доставка си плащаш 16 евро.Реално цената на 100мл Tabac Rouge за мен в момента е по-висока , от това,което бих платил за 100мл Tobacco Vanille.
Не че нещо,но ми прозвуча като "Не си купувайте Дачия-вози,но никой няма да ви повярва,че карате Мерцедес" .

Парфюм за деня Green Valley Creed 

# 129
Звучи много интересно, но не му ли е студено вече?

# 130

Intense Tiare е много странен аромат-като shapeshifter (няма бг дума до колкото знам)

За парфюм казваме "променлив", а за човек който се превръща в животно "кожоменец" или "превъплъщенец".  Peace

Вчера сутринта бях решила да пробвам Intense Tiare, но в последния момент посегнах към пробата на  Mukhallat.
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Mukhallat-3241.html

В момента в който пръснах ме завъртя такава въртележка от спомени, чак свят ми се зави! Първото ми впечатление беше експлозия от бадеми, леко прегорели, но по много хубав начин. Парадокс, знам. За първи път ми е приятна миризмата на леекичко прегоряло, а от горчиво-сладкия аромат изпаднах в състояние на внезапна еуфория. Пред очите ми преминаха много хубави спомени- мириса на едно гумено бебенце в коритце, което хич не се намираше лесно; дъвките които мама ми носеше от турнета, ароматизатор в прекрасен автомобил, стюардесата която оставяше диря след себе си в първото ми презокеанско пътуване, Yankee candles, но най-вече и на първо място след бадемите усещам химикалка с аромат на грозде. Колко писма съм изписала с такава, няма да забравя никога! Heart Eyes

Второстепенните ми усещания са предизвикани от "ягодовата" ванилия. Не усещам истински ягоди, но не ми пречи. Mukhallat е аромат за лично удоволствие. Не знам как би го приела публиката, добре че не работя в офис, защото не е за там (според мен). Много е сладък, горчив, прегорял и леекичко пластмасов (може би), но ми достави неизмеримо удоволствие. Хедонизъм в бутилка. Искам го неистово, и разбира се точно когато съм решила да се насоча към други покупки. Ще чакам да Коледа, но ще го взема. Иде ми да го сграбча и да го  kiss

Днес съм с Intense Tiare, уютно ми е на душата с него в този проливен дъжд. Прекрасни кадифени цветни листенца и вкусна ванилия с консистенция на гъста, бита сметана. Прелестно мек и гладък, има полъх на лосион за тяло, но не усещам кокос. Имам проблеми с кокоса и на много места не го усещам изобщо. (Дори бях убедена, че имам аносмия към него, докато не пробвах Филосикос ЕдТ. Там обаче кокос има, дори е силничък.)
Мога само да си представя колко красив ще е Intense Tiare в лятна вечер. http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Tiare-3763.html

# 131
В това време ми се носи нещо с аромат на ром. Намерих си, но много бързо отшумява ароматът, връхна нотка е в Love Potion Oriflame. Имате ли други предложения за носим сладък ром?
Също и с оглед на идващия студен сезон търся нещо с по-лимонов джинджифил (при мен джинджифилът избива или пикантно, или лимон от домашни сладки).

# 132
# 133
Аз пак съм в парфюмен застой.Нищо не ме грабва,сутрин се чудя какво да сложа ,всичко налично ми е скучно и омръзнало.Незнам защо съм си решила,че Жасмин Ноар на Булгари ще ме извади от апатията.Писна ми от екскл.,инди,нишови и т.н.Дайте мнение за този аромат. newsm78

# 134

Общи условия

Активация на акаунт