Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 963
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
Извинете, от къде поръчвате проби?

# 301
  • Стара Загора
Tsugumi пробички на Montale и Mancera поръчвам от parfimo.bg  Peace
Днес получих няколко пробички.

Mancera Indian Dream - на първо четене много хубав аромат, определено дамски.
Mancera Aoud Black Candy - наподобява ми на Montale - Aoud Purple Rose  който харесвам.
Montale Paris Sweet Oriental Dream - наподобява на Ванила Абсолю, мнооого сладък. не бих го носила.
Montale Paris Vanilla Extasy - интересен аромат - няма нищо общо с Ванила Абсолю, което е добре.
Ще ги поразнося малко и ще реша кое да си поръчам, макар, че за сега клоня към  Mancera Indian Dream Grinning

# 302
Цитат на: WaltherP99 link=topic=875836.msg31804728#msg31804728 date=1445033838
[quote author=Pipi_ link=topic=875836.msg31800935#msg31800935 date=1445001733
Малкият ми син е харесал това на Диор http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html Някой, който да го познава, с малко описание на ароматът?

Колко е годишен?  [/quote]

На 21 е.

# 303
  • София
Sauvage е с хубаво, бистро и чисто начало. Но после се счупва и мирише лошо. Не лошо като развалена риба, но натегнато, кофти. Според мен човек на всяка възраст заслужава хубав парфюм, който да не го стиска за гърлото.
Парите на този парфюм са отишли в рекламата. А стария се рекламираше с рисунки!

# 304
idomeneus, благодаря за мнението. Синът ми каза, че дори след време му харесвал ароматът. Аз не  познавам нито новият, нито старият Sauvage. Интересно ми е, има ли прилика между него и Кодът на Армани, който му беше любим до скоро?

# 305
Купих си мостра от Перлите на "Лалик". Много ме привлече мнението на Денси в стари теми, беше дала много цветно и детайлно описание, както и асоциация, свързана с него.

При мен има дъбов мъх в началото, камфор почти не - а заради него го купих, после дъбовият мъх заприличва на пачули, а останалите съставки - на лавандула. Мека, топла, хубава лавандула.  Shocked Същото, но по-интензивно и трайно, при мен прави и "Ситизен куйн". Харесвам парфюма на JНG повече, но този Лалик ме изненада, ще си употребя мостричката, но няма да го купя на този етап. Ще продължа да търся хубав камфор и подобни в парфюм.

Напоследък сигурно обонянието ми не е добре, защото и Адикт О фреш усещам като нямащ нищо общо с Адикт, а повече приближен до "Лалик Аметист" - и в двете усещам само касис.

# 306
Моля за мнения относно този парфюм: Christian Lacroix Bazar

# 307
  • Germany
idomeneus,  Hug Hug Hug Hug  welcome

Парите на този парфюм са отишли в рекламата. А стария се рекламираше с рисунки!
Мда, понякога рисунка на един крак и половин гръб могат да развълнуват някого повече, отколкото Джони Деп в цялата си прелест  Wink  Mr. Green
 Pipi_, щом го е харесало момчето, какъв е проблема?
Онзи ден между другото бях на основно проучване на старите класики на Диор и YSL и предпочетох голям универсален магазин, с голямо пространство и свобода на действие. Наблюдавах предпочитанията на хората.
Sauvage дали го харесваме или не ние няма никакво значение, истината е, че всички млади хора пробваха само и единствено него и го харесват. Даже не поглеждаха другите издания, нищо че са представени заедно, на една ръка разстояние. Явно е модерен, хай и must have  Mr. Green Щом го иска момчето, да си го вземе  Peace Поне трима млади мъже го купиха, докато се мотах между парфюмите.  Не съм преслушала още нашия парфюман вкъщи, може за НГ вместо с Бялото пачули  Mr. Green да го изненадам със Sauvage,  ако не го е купил вече  Mr. Green
Втори ден съм с http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/F-ve-D-licieuse-30164.html
Хм, още не мога да реша дали го харесвам или не  Thinking Crossing Arms

# 308
Ковачева, аз бях много приятно изненадана, че изобщо нещо е харесал, от сума ти време ползва само Код на Армани. Ще го огрее детето, няма проблем.  Peace Всъщност, аз смятам, че най-вече рекламата с участие на Джони Деп е повлияла на младежите, дано не съм права.
Той твърди, че дори и на следващият ден му е харесал ароматът, дано е така.
Преди време му купих яке и в джоба бях пъхнала блотер на някакъв мъжки парфюм.  Каза, че бил страхотен, ама кат' не помня кой беше...  newsm78
Той ми е надеждата, брат му и баща му са абсолютно парфюмно заспали.  Laughing

# 309
  • Там, където ме обичат
Цитат
Habanita тоалетната вода,или парфюма? Двата според мен са доста различни-затова питам.
Причини за неприятния инцидент може да им доста-може да не е съхраняван като хората,може да е различна версия за друг пазар.
WaltherP99, Хабанита купих от бутика на Молинар в Грас и понеже изрично попитах, ми обясниха, че ароматът не се предлага като тоалтена вода, а само във версия edp.
За справка давам и сайта им:
http://www.molinard.com/en/familles/les-parfums-cultes.329.html

# 310
Здравейте, извинете, че нахлувам така но, Tom Ford Black Orchid   тестер с бял етикет на дъното на бутилката възможно ли е или е менте?
Пише произбедено в Швейцария и т.н.                     

# 311
  • Бургас
Моля за мнения относно този парфюм: Christian Lacroix Bazar
Ползвах Bazar през пролетта. Много е приятен и доста оригинален. Започва свежо и цитрусово, после се променя. Не мога да го опиша, но като цяло не е някаква боза, интересен е и си заслужава пробата. Когато го подуших за първи път ми напомни по нещо на Градините на Ерме, въпреки че по принцип нямат нищо общо. После прочетох, че един от парфюмерстите е Jean-Claude Ellena, явно това е причината. Трайността е задоволителна. Цената също беше много приемлива.  Peace

Да ви споделя, вчера пробвах за втори път Noir Pour Femme Tom Ford и съм адски очарована, сън не ме хвана чак, подозирам, че още малко ще му устоя  Laughing. Първият път като го тествах, ми се стори много, много нетраен и лек, даже щях да споделя тук негативен коментар...Въздържах се, защото тогава консултантката в парфюмерията ме напръска на ръката с едно малко "цъф" и толкова сложи и на блотерчето. Вчера вече го бяха получили в Бюти Зоун и го пробвах, както си му е реда. Чудесно се държа. Не е с потресаваща трайност, но не е и както си мислех в началото.
Много хубав аромат - топъл, дълбок, сладък, но не така захарен, че да ти изпадата зъбите от сладко  Laughing Мисля, че спокойно може да се носи и от мъж.
Струва ми се, че тенденциите се завъртат около сладки аромати с изявено присъствие на амбър и унисекс уклон.

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 16:54 от KDS

# 312
Перфектен ми е Том Форда. Вчера го пробвах пак и с покупка поисках виал от Сефора. Ще го купя тези дни. Peace Ще си ги носим заедно с мъжа ми-той Интенза, аз дамския. Heart Eyes

# 313
Момичета,да кажете това дали е хубаво-Gucci Flora by Gucci Gorgeous Gardenia?Мога да го взема изгодно на сляпо.По принцип обичам свежарски аромати,несладникави. bouquet

# 314
Получих проба от Poivre Piquant (L'Artisan). Много силен и реалистичен аромат на черен пипер, не съм го очаквала в парфюм. Мислех, че началото ще потъне в млякото с мед, за което съм чела в мненията, но това не се случи. Остава си линеарен и остър, леко подсладен, върху подложка от божур. В "Пътеводителя" Лука Тюрин го дава като пример за "парфюмерия с чувство за хумор". Наистина, необикновен и екстравагантен е, до такава степен, че не знам кога и къде да го нося. Ще го пробвам пак в по-топло време, представям си, че ще се развие добре напролет.

Общи условия

Активация на акаунт