СЕДМИ клас - 2

• 56 328
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
да видя условията на задачите на място

Подозирам, че натискат преподавателите да пазят архив с писмените изпитвания, което пък се използва
като предтекст от самите преподаватели да не си създават излишни проблеми с недоволни родители.
 При нас сме видели какво ли не: върнат тест за подпис, както си е редно; върнат само лист с отговори, без въпроси/задачи (на 4ти въпрос маркирано А, ама не било вярно. Файда!); и, разбира се, невърнато.

Ще преговаряме на родителската среща, защото дори едно 6.00 на тест по математика може да даде важна обратна връзка. Какъв е смисълът от оценката за родител и ученик, като не знаем какво се получава и какво - не.

# 406
  • най-шареното място
За пощата ще ти трябват няколко теми писане.
За групата - лична покана от някой неин член.
Но това не е нещо, което можеш да получиш като пощата, тъй като не е свързано с кандидатстването, а с лични отношения между някои потребители в темата. Писано е назад, само го повтарям.

ПП Предполагам в следващата тема, ще го има в първия пост.

# 407
Благодаря Ви за бързия отговор!  Hug

# 408
При нас, освен че не връщат контролните по някои предмети (напр. БЕЛ), организират много рядко родителски срещи. Тази година не работи и електронният дневник, който преди ми беше някакъв ориентир за трудността на тестовете и представянето на сина ми спрямо останалите деца.

# 409
...
организират много рядко родителски срещи.
...
Същото е и при нас. Една "финансова" в началото на годината и по една срочна. Сега, хората са си предвидили часове за консултация с родителите, но се падат малко в работно време.

# 410
  • най-шареното място
2 общо и някак стигат.
Финансите се вместват в първата и между тях, ако се налага.

# 411
  • у дома
Учебните тетрадки не ги купуваме групово,а всеки си ги закупува,финансовата страна се изразава в даването на 2-3 лв за застраховка,за др нищо не са ни искали пари.
РС срещи имаме 2-3 за цялата година-на мен са ми предостатъчно.

# 412
Вече съм объркана. Последно-ще бъде ли дипломата балообразуваща или не? Понеже моята дъщеря сега ми разказа как класната им говорела, че все още обмислят тъй като майките се оплакали, че децата им не са психически подготвени, понеже въпросния закон е влязъл в сила след 15 септември???  newsm78 За нас ще ни бъде по-добре така, защото смятам щерката да избие точките с дипломата, макар да й имам доверие смятам, че на изпитите няма да изкара много висока оценка. Таа.  bowuu

# 413
  • най-шареното място
Лятото искаха удостоверението да влиза в бала, но се отказаха и вече няма как да го включат.
Не знам за хубаво или за лошо е, но ще облекчи стреса при деца в изискващи училища и ще им улесни малко кандидатстването. Протестите бяха заради възможността за "рекет" от всеки учител през годината.

ПП Светле, а партита, фотокопиране, подаръци за класната?... винаги има за какво освен за застраховка.  Simple Smile

# 414
Тоест-съссигурност няма да влиза дипломата, а само оценките от математика и БЕЛ? Но всичките госпожи говорят колко важни са оценките по всеки един предмет (и за езиковите)

# 415
  • Пловдив
 ElinaKalina, важни са, ако се стигне две деца, борещи се за последното място в една паралелка, да са с еднакъв бал и с еднакъв сбор от оценките от изпитите. Тогава се взимат под внимание оценките от удостоверението /без рисуване, музика, физическо и технологии/.
А ти защо реши, че детето ти няма да изкара високи оценки на изпитите? Нали не разчитате само на училището? Щом като е в толкова слаб клас, както сама казваш.   

# 416
  • най-шареното място
Да.
Защото поне това не им е забранено! Само можем да гадаем ако влизаше какво щяха да правят....

Влиза и удостоверението, но не във формулата, а при евентуален равен бал, като допълнителен критерий.

# 417
Имам впредвид, тя не е добра по математика, има четворки, въпреки че ходи на уроци и по цял ден решаваме задачи. А по другите предмети 5,6,5,6 и поради тази причина ще ни бъде по-лесно, ако влиза цялата диплома.

# 418
  • у дома
.

ПП Светле, а партита, фотокопиране, подаръци за класната?... винаги има за какво освен за застраховка.  Simple Smile

Партита -ходят началото и края на учебната година,както и на някой празник или след състезание  на пицария-всеки си плаща каквото е консумирал....За фотокопиране никой не ни е искал никога пари-явно училището е уредило въпроса по някакъв начин...На класната не сме купували подарък-8-ми март и двете години се падаше в почивни дни,за края на учебната година-не сме,може би сега,в края на 7 клас,знам ли-родителите така и не се опознахме,освен ако децата си се организират...за охрана също не плащаме.

# 419
 ElinaKalina, както хората са писали, като цяло "дипломата" не е балообразуваща и евентуално се взема предвид, ако две деца имат един и същ бал.

По спомени, различните училища могат да имат и изискване за кандидатстване от рода "среден успех не по-малко от 3,14", както и своя собствена формула за балообразуване и средният успех да влиза в дипломата.

Поуката е да провериш какви са изискванията за училищата, които те интересуват най-много, но не очаквай изненади, още по-малко се надявай на тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт