Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 660
  • 3 478
  •   2
Отговори
# 2 280
Отиди на преглед, аз бях така и се оказа, че съм се изчистила , само лигавица беше останала и ми дадоха цитотек за доизчистване.

Ще отида, имам час, но наистина почти нямах и продължавам да нямам много кървене, а плодния сак все щях да го усетя/видя. На практика нямах и болки след топогина. Просто искам да съм подготвена за евентуален лош сценарий. Препоръчайте ми лекар за вакуум/кюретаж (без Надежда), ако на някой се е наложило да ходи след неуспешен МА.

Колко часа са минали, при мен също отне повече време и се бях шашнала, но по-обилното кървене почна на 28- 30 час от Топогина и реално чак на 3 ден изхвърлих съсиреци.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 14:00 от plbrbr

# 2 281
Колко часа са минали, при мен също отне повече време и се бях шушнала, но по-обилното кървене почна на 28- 30 час от Топогина и реално чак на 3 ден изхвърлих съсиреци.

Ами минаха вече към 30 часа от топогина, но няма признаци за нищо по-обилно, нито болка. А при теб с колко топогина беше МА и кога изхвърли плодния сак? Нали той е най-важен в случая, съсиреците от лигавицата предполагам, че може и по-дълго да се чистят.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 14:31 от Амели*

# 2 282
Колко часа са минали, при мен също отне повече време и се бях шушнала, но по-обилното кървене почна на 28- 30 час от Топогина и реално чак на 3 ден изхвърлих съсиреци.

Ами минаха вече към 30 часа от топогина, но няма признаци за нищо по-обилно, нито болка. А при теб с колко топогина беше МА и кога изхвърли плодния сак? Нали той е на-важен в случая, съсиреците от лигавицата предполагам, че може и по-дълго да се чистят.

С 1 от 400мг вагинално, не мога да кажа кога е било, защото течеше главно над тоалетната и не съм гледала много много съсиреците.

# 2 283
Здравейте аз все още нямам цикъл, а гърдите ме болят… на някого случвало ли му се е да има такива болки в гърдите и да не идва цикъл? Много съм притеснена

# 2 284
  • София
Здравейте аз все още нямам цикъл, а гърдите ме болят… на някого случвало ли му се е да има такива болки в гърдите и да не идва цикъл? Много съм притеснена

Гърдите болят от високия прогестерон, най-вероятно ще ви дойде скоро.

# 2 285
Здравейте, днес в 20.00ч изпих Мифегин200мг, но това което ме притеснява е че забравих да уточня с гинеколожката, че съм пушач и взех много да го мисля. Дали е проблем пушенето при приема и на двете хапчета?

# 2 286
Не мисля, че е проблем. Аз съм с нисък хемоглобин, но въпреки това направих МА. Нямах проблеми.

# 2 287
Отиди на преглед, аз бях така и се оказа, че съм се изчистила , само лигавица беше останала и ми дадоха цитотек за доизчистване.

Ще отида, имам час, но наистина почти нямах и продължавам да нямам много кървене, а плодния сак все щях да го усетя/видя. На практика нямах и болки след топогина. Просто искам да съм подготвена за евентуален лош сценарий. Препоръчайте ми лекар за вакуум/кюретаж (без Надежда), ако на някой се е наложило да ходи след неуспешен МА.
препоръчвам болница Щерев д-р Арабаджи,при нея и раждах и след това и аборт правих безболезнено и безпоследствено.

# 2 288
Здравейте, отново съм аз и ми е много притеснено…след като на 09.02 изпих Мифегин в 20ч  имах леки спазми и до днес, но нито зацапване нито нищо. Сега изпих първата таблетка Топогин и в 11ч трябва да изпия втората. Въпроса ми е кога трябва да очаквам кървене и да започна да се чистя?

# 2 289
  • София
3 часа след топогина някъде почва кървенето

# 2 290
Здравейте, отново съм аз и ми е много притеснено…след като на 09.02 изпих Мифегин в 20ч  имах леки спазми и до днес, но нито зацапване нито нищо. Сега изпих първата таблетка Топогин и в 11ч трябва да изпия втората. Въпроса ми е кога трябва да очаквам кървене и да започна да се чистя?

При мен започна няколко часа след Топогина, аз бях с един Мифегин и един Топогин.. сакчето беше паднало почти веднага

# 2 291
Помощ момичета. Втори ден закъснение, втора чертичка на теста. Клоня към медикаментозен аборт, обаче не ми ли е рано? Реално бременност може ли да установи сега с видеозон? А ако е извънматочна? Помощ!

# 2 292
За да се прави МА трябва задължително първо да се установи вътрематочна бременност. По принцип след около 10 дни закъснение би трябвало да се вижда плоден сак.

# 2 293
на 11.02  трябваше да ми дойде. Вече се притеснявам. Утре съм на преглед и за микробиология. Рядко ми се е случвало да чакам да ми дойде с нетърпение. Нито напрежение в гърдите усещам, нито болка ниско долу, нищо, с което да разбирам, че юе ми идва. Sad

# 2 294
И още един въпрос имам. Днес разговарях с моя гинеколог, който обаче не практикува медикаментозен аборт и говорихме за медицински. Тогава подчертах, че съм отрицателна кръвна група и той ми каза, че до 8 г.с. Няма нужда от анти д гамаглобулин. Тези от вас, които са отрицателна кръвна група и сте правили ранен аборт, слагахте ли?

Общи условия

Активация на акаунт