Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 468 936
  • 3 550
  •   2
Отговори
# 3 510
  • Варна
Здравейте, пред 5 дни преминах през аборт по медицински причини. В 14г.с, бях в болница, пих хапчета и ми слагаха и вагинално.Имам слабо течение.От снощи много ми се подуха гърдите и има слабо изтичане на прозрачен секрет. Има ли някакъв начин за облекчение?До колко време е нормално да спре?

# 3 511
Нямате ли изписан достинекс?

# 3 512
  • Варна
Нямате ли изписан достинекс?
Нямам нищо изписано. Мисля, че пих 2 хапчета за спиране на лактацията. Не си спомням името им.

# 3 513
Точно това е лекарството. Ще отнеме време да се нормализират нещата. Аз преминах през това в 20та седмица, отне близо 2 месеца гърдите ми да спаднат.

# 3 514
  • Варна
Точно това е лекарството. Ще отнеме време да се нормализират нещата. Аз преминах през това в 20та седмица, отне близо 2 месеца гърдите ми да спаднат.
Колко време пихте достинекса?

# 3 515
Не помня точно, но беше много кратка доза. Няколко дни.

# 3 516
Здравейте момичета!
След инвитро и толкова дългоочаквана първа бременност, ембриончето ни беше спряло развитие в почти 7гс и се наложи медикаментозен аборт в 9гс.
Направих го по схема 3 хапчета мифегин и след 48 часа топогин, 4 часа по-късно половин хапче топогин. Не бях прочела правилно инструкциите и втората половинка я изпих, вместо да я сложа под езика и след 20-25 минути повърнах. Като цяло самия аборт мина доста болезнено, по-болезнено от нормален цикъл, но мина. На следващия ден бях на преглед и потвърдиха, че всичко се е изчистило.
Това, което ме притеснява обаче е, че няколко часа след същинската част започнаха леки спазми през 5 минути и това продължава вече втори ден и е доста изтощаващо. Получих и много силни главоболие вечерта след аборта и се чувствам доста изтощена. Кървенето продължава като е основно, когато отивам в тоалетната.
Нормални ли са тези толкова чести спазми?

# 3 517
Да, матката се свива, за да се почисти. След като намалее или спре, идете да видят дали няма задържана кръв. Не е проблем ако има - изчиства се със следващ цикъл.

# 3 518
Благодаря за отговора.
Лекарят ми каза, че мога да пия ношпа за болките, но се зачетох тук и видях, че не е препоръчително.
И днес целият ден постоянно получавах спазми на болка и мисля, че само парацетамола ми помага.
Много започвам да се съмнявам с тези болки, 3ти ден само лежа, защото въобще не можа да функционирам.
[/b]quote author=hardcandy link=topic=879180.msg50603274#msg50603274 date=1765869453]
Да, матката се свива, за да се почисти. След като намалее или спре, идете да видят дали няма задържана кръв. Не е проблем ако има - изчиства се със следващ цикъл.
[/quote]

# 3 519
Идете на лекар, ако е така.

# 3 520
Здравейте,
Тази вечер в 20:00ч. трябва да изпия първата таблетка(Мифегин) , разбрах от АГ , че мога да хапна по-рано , ноо не разбрах след това колко часа не трябва да ям. Дали някоя от вас има такава информация?
От целия стрес днес, уж питах , питах и накрая май пак не съм разбрала ...

# 3 521
Бях на преглед днес, тъй като вчера имах дълготраен епизод на болки. Оказа се, че не съм се изчистила напълно и се виждаше не малка тъкан, най-вероятно плацента. Изписаха ми цитотек ректално тази вечер и орално след 12 часа. В понеделник пак на преглед и ако не съм се изчистила - кюретаж.
Някой с подобен случай?
ПС. Днес нямах никаква болка и само зацапване по превръзката.

# 3 522
Никой не ми е казвал да не ям при приема на Мифегин, яла съм и трите пъти.
За болките има някакви остатъчни болки, но поне при мен нищо трагично, въпреки това ми бяха казали, че комбинацията 2хпарацетамол+ 2хибупрофен мога да я пия през мисля шест часа. Последния път ми бяха добавили и таблетка морфин, за първия ден при нужда, при мен не се наложи. Не живея в България, та не се хващайте за морфина😊

# 3 523
Здравейте, писала съм тук за мед. аборт по желание преди 7/8г, тогава нещата бяха спокойни, преминаха успешно вкъщи без болки, пълно изчистване, дали заради 20те ми години тогава или заради личният избор не знам, но преди няколко седмици ми се наложи да прекъсна желана бременност и нещата изобщо не завършиха дорбе. 2бр мифегин и след 40 часа ме приеха в болницата за проследен прием на цитотек. Точно на 15тата минута започнаха болките, такива каквито никога не съм изпитвала, придружени с повръщане и разтройство. Повръщането гарантирам от болка, разтройството си е от медикамента. След няколко мускулни обезболяващи и едно венозно без никакъв резултат, просто ме въведоха под пълна анестезия и ми направиха вакуум. Като се събудих само имах още болки, поисках си от акушерките още една обезболяваща инжекция и вече си ми подейства веднага и доспах още два часа, след това не съм имала никакви неразположения.

# 3 524
Здравейте,
Днес сутринта приех дозата Т - 1 хапче в 8:00ч и следващо под езика( до пълно разтопяване)  в 10:00 часа.
В 12:00 часа започнаха болки и кървене. Кървенето беше 2-3 капки, след това цопна един огромен съсирек(поне така го усетих) и след това нищо . Кръв нямаше. След около 15 минути обаче започнаха едни болки , остри и на равни интервали и след още малко цопна едно бледорозово , предполагам сак , не го обследвах .  От тогава вече 30тина минути не цапам дамската превръзка , а някак усещам , когато ще "излиза" нещо. Чудя се дали това е нормално ...
Извинявам се за обстоятелственото обяснение !!!

Общи условия

Активация на акаунт