Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 492 793
  • 3 634
  •   2
Отговори
# 3 630
Здравейте, пак се връщам да разкажа как мина и да поискам мнение.

След като в Понеделник изпих 2 Топогина наведнъж, 30 минути след това ми причерня, започнаха страшни болки и позиви за тоалетна. Много се уплаших и отидох до  най-близкото спешно, където ми сложиха система с бусколизин, глюкоза, но шпа и нещо друго. Аз не знаех какво ми вливат. След 2 часа се прибрах и болките отново се засилиха, но кървене липсваше, докато не започнаха леки капки кръв около 8 часа след това. Болка нямаше и спах нормално. На следващия ден във Вторник се чувствах малко неразположена, гадеше ми се , а и гърдите ме боляха, нямах апетит. Вечерта във вторник срещу сряда ( или 36 часа след приема на топогин) към 23.40 се започна адът. Ужасни болки, диария цяла нощ, превиване, бях пред разпад докато в 4 часа при една поредна контракция и диария усетих как ембриона падна. Видях го. И след това се започна едно страшно кървене смених 4 макси превръзки за отрицателно време,  но поне контракциите изчезнаха. И така продължи срядата, с придърпване ниско и кръвотечение, но поне отслабна, т.к. другото беше стряскащо. В четвъртък имах преглед и АГ каза, че имам остатъчна тъкан към 2,5 см, но бременнист няма, което ми беше ясно де.

И сега идва драмата. Тя предложи да ми направи  вакуум, за да изтегли тъканта. Аз понеже се надявях, че всичко ще се изчизсти само и пожелах да изчакаме. Възможно ли е да не се изчисти, да търся ли друго мнение? Даде ми и 2 хапчета топогин за 2ри опит , но ме е страх, че ще преживея същият кошмар отново. Неприятното е, че тя не работи по НЗОк и не мога да се възползвм от правото си да мина процедурата безплатно. Понеже тя твърди, че с отворена матка съм изложена на риск от инфекция и вече не знам как да постъпя. Дали да търся  друго мнение. Кървенето ми почти спря и може би няма да стане без хапчето или вакуума.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 11:13 от MDD91

# 3 631
Пила съм повторно топогин. Нямаше кой знае какъв ефект, но при мен беше наистина малко кръвта. Казаха да изчакам цикъл и ще се изчисти, така и стана след 3-4 седмици.

# 3 632
Имаше ли болки като цяло или мина по-леко след 2рия път? Аз съм  написала Топогин, но всъщност исках да кажа Цитотек. Даде ми Цитотек вчера 2 таблетки. След колко време пи повторно Топогина?

# 3 633
Беше някакво мижаво зацапване след втората доза. Болки - средна работа. Можех да си лежа спокойно по спомен. Таблетките ми ги дадоха на контролния преглед, който беше 2 седмици след аборта (при мен историята е малко по-различна).
Топогин и цитотек са едно и също.

# 3 634
И при мен имаше останала кръв. Пих на два пъти допълнително Топогин, но не успя да постигне ефект. Кръвта се изчисти при първия цикъл. При допълнителните дози не съм имала болка (или поне не помня). Реално, най-силно боли докато се изхвърли сакчето, после вече не би трябвало да боли и трябва да е съвсем поносимо.

Общи условия

Активация на акаунт