Родените през септември са винаги засмени!

• 27 721
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Пуснах му носен секрет.

# 271
Коя е тази бактерия и сега как ще я лекувате?

# 272
За стриите аз ползвах био оил още от 4-ти месец и стрии не са ми излезли. Не знам дали е от мазилото но и майка ми не е имала стрии с двете си бременности.
Момичета, аз да ви попитам подавали ли сте вече до дирекция социално подпомагане декларация за изплащане на обезщетение за раждане на дете. Гледам че искат доста документи. Дубликат на удостоверението за раждане, копие и оригиналът му, както и удостоверение за родени от майката деца. Голяма бумащина, сакън да не ги излъжеш.

Моята майка е имала стрии, май май е наследствено Sad

Подавах документи, документа за родени от майката деца ми казаха че не ми трябва за тази помощ. Останалите - да + документ за банкова сметка от банката.

# 273
Коя е тази бактерия и сега как ще я лекувате?
Ами Klebsiela pnemoniae се казва, капя Тобрадекс и днес ще каже лекарката какво още.

# 274
Здравейте.Аз от доста време не съм писала но от както съм родила нямам никакво време. През ден едва ли не сме по лекари с бебо, защото има алергии. По цял ден реве както и да го носиш.Смених 6 вида млека,ужас.Сигурно ще ни отложат и ваксините.А относно повръщането според мен отиди на гастроентеролог.

# 275
Момичета да ви питам майчетата,които са след секцио.
На мен ми дойде нещо,като цикъл обаче тече страшно много направо няма превръзка,която да го спре.
По-принцип ми е обилен цикъла,но сега тече все едно току що съм родила.Много съм притеснена.

# 276
на мен не ми е идвало още. с първото ми дойде след 13 месеца, с второто ми дойде след 10 месеца. Това е ако кърмиш. Ако и ти кърмиш - дали не е добре да отидеш на лекар, да не е някакъв кръвоизлив?

# 277
От ден-два бебка има на главичката няколко бели пъпчици, които не знам дали трябва да ме тревожат. Някой забелязвал ли е такива при неговото бебче. newsm78

# 278
Аз нямам такова нещо, все още имам лохии (вече 46-7 дена), но са съвсем малко. Онзи ден тамън реших, че са свършили и пак капна малко Sad Иначе съм чела, че при някои хора първият цикъл е доста по-обилен от нормалното. Успех!

Ноктите и аз ги режа по малко и после ги пиля малко, но ме е страх да му ги скъсявам много да не му нараня пръстчетата. Резултатът е, че почна чат пат да се дере Sad

Аз да питам мамите след секцио - утре мъжа ми има рд и мислим понеделник-вторник да ходим на хотелче във Велинград. Дали мога и аз да се насладя на спато, или е още рано за басейни и горещи неща.

Моя мъник имаше обриви по лицето и малко по гръбчето, но доки каза че било бебешко акне. Да обаче постепенно му стана повече. Това по лицето изчезна (явно наистина е било от акнето), обаче целият стана на ситни безцветни пъпчици, които не се забелязват обаче се напипват. Има тук таме и зачервени участаци. Дупето му още е много червено. Кожата по челото и главата му изсъхна страшно много, стана като на люспички. Водихме го миналата седмица пак на доктор, казаха че било гъбички и ни изписаха фунгостин, уж всичко било свързано ама и те не бяха много сигурни. Казаха да идем и на дерматолог, особено щом имаме фамилна обремененост (на мъжа ми вуйчото има псориазис). Отидохме и докторката каза, че било атопичен дерматит Sad Сега сменихме козметиката пак го мажа с какво ли не, ама за сега не виждам ефект. Единствено челото му се оправи, обаче не мога да разбера дали се получават от различни неща, дали всичко е свързано, алергия ли е, какво е не знам Sad Та и на мен ми е лудница, гледам да не се притеснявам твърде много, ама ми е едно такова тегаво, надявам се поне малкия да не се мъчи, че знам ли боли ли го, сърби ли го. Оф хубаво е да има човек на кой да се оплаче  Rolling Eyes

# 279
От ден-два бебка има на главичката няколко бели пъпчици, които не знам дали трябва да ме тревожат. Някой забелязвал ли е такива при неговото бебче. newsm78

Моят още от раждането има тук таме едни малки бели точици, като пъпчици, но мисля че това е нормално. Вашите такива ли са?

# 280
личната ми каза да отида днес за болничния. Ако не отида днес, или до утре макс, тя отива някъде, и ще се върне в седмицата между Коледа и Нова Година. Останах изненадана, и попитах за ваксините.
Предложи ми - да ми ги даде, защото се съхранявали в хладилник, и като стане на 2 месеца да отида в съседния кабинет при колежката й, която е отлична педиатърка, да му ги сложи на моето.
Или да ми ги сложи към Коледа. Тогава ще сме в края на 3 месец, и по-точно в началото на 4 месец. Каза, че не е фатално изобщо.

Но, все пак, какво мислите вие - да ги забавя ли, или не? Много странно, все ми се е случвало да отсъства, но чак пък месец и половина  newsm78 newsm78 newsm78

Имаме си бели пъпки - бебешко акне. Някои не са бели, ами са пъпки. Изчезват от самосебе си. Аз някои не издържам и ги стискам да ги махна. Много ме дразнят - развалят ни сладката физиономийка. Дължат се на хормони. Добре е да му миеш лицето с вода, ако се плюнчи или повръща - също.  Аз 2-3 пъти на ден го измивам с вода, както и ръцете - защото се пипа по лицето. хеех , силно казано се пипа, по-скоро се удря хаотично ... какво толкова го кефи не знам  Joy Joy Joy

# 281
Няма никакъв проблем да ги забавиш. Важно е само да се спазват интервалите между поставянията, а не толкова на каква възраст.

Lili_f, много неприятно с тези пъпки  Confused , дано да се махнат от само себе си скоро.

# 282
Румка че то 3 и 4 месец също се слагат ваксини. Тя не може ли да се уговори с някоя колежка да и поеме бебоците докато отсъства, гаранция давам че не сте само вие. Е га ти докторката, защо ние майките трябва да знаем и да сме запознати с всичко Simple Smile, да съхраняваш ваксината в хладилника аз съм шашната, ами ако иска и ти да си ги сложиш, че тя за какво е тогава. Малко се разгорещих, но съм направо УДИВЕНА.

# 283
Момичета да ви питам майчетата,които са след секцио.
На мен ми дойде нещо,като цикъл обаче тече страшно много направо няма превръзка,която да го спре.
По-принцип ми е обилен цикъла,но сега тече все едно току що съм родила.Много съм притеснена.
[/quote

И на мен тази сутрин ми дойде, а от няколко дни чувствах леки болчици в яйчниците, а то какво било. Аз ходих на контролен преглед вече и всичко е наред. Мн странно наистина че ми дойде толкова бързо при положение че кърмя и минаха само 10тина дни откакто ми спряха лохиите.  Shocked

# 284
След секцио, не кърмя- три седмици лохии , след още три цикъл. Изключително обилен , трая една седмица. А иначе вани и бани са забранени при нас 6 седмици, независимо нормално или секцио . Това което не разбирам е - ако бебетата спят средно 17 часа в денонощие, как така майките спят само 4  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт