Родените през септември са винаги засмени!

• 27 714
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, здравейте!
Отдавна не съм писала, но ви следя всеки ден. Simple Smile
И нашата фонтанелка е леко вдлъбната и пулсира. Така е от родилното и мисля, че е нормално. Ръчичките ни също са потни понякога и свива юмрючета често, но и разперва цяла длан. А какво означава пригъването на ушите?  newsm78
Преди малко се върнахме от ваксини - многокомпонентната (5 или 6 беше, не помня) и с/у пневмококи... Ох, много ми е притеснено! Дано няма реакции  Praynig
Педито ми каза да почна да изцеждам сок от морков и ябълка и да почвам да му давам. (Тя е от старото поколение и съм убедена, че като педиатър няма грешка, но... вече има други препоръки от СЗО за захранване). Затова мисля да се въздържа.Този сок съвсем ще му съсипе стомахчето, което и без това още бушува...

# 541
моето най-голямото дете започнах да го захранвам към края на 2 месец със сокове от морков и ябълка. И на мен ми препоръча тогава личната лекарка, защото имаше ужасни колики - ревеше неспирно с часове детето. Мисля, че това му помогна. С пюретата почнахме малко седмици по-късно. Коликите намаляха със сигурност. Да не би затова да ти е казала и на теб така?

С второто ми момченце започнах захранването към 6-ти месец. И не сме имали проблеми, но и то не се дереше така да реве както батко си, затова.

# 542
Ами да ти кажа сега й разтворих юмручето и не й е потна ръката. Не си мисли такива неща! Питай педиатърката й да си спокойна Peace

да не би да е мокра, защото я е лапала без да видиш? Или ако й е горещо, или ако е плакала известно време - от зор човек се поти?

Моето почна да плаче със сълзи - в смисъл, пуска по някоя вече.

# 543
Момичета, здравейте!
Отдавна не съм писала, но ви следя всеки ден. Simple Smile
И нашата фонтанелка е леко вдлъбната и пулсира. Така е от родилното и мисля, че е нормално. Ръчичките ни също са потни понякога и свива юмрючета често, но и разперва цяла длан. А какво означава пригъването на ушите?  newsm78
Преди малко се върнахме от ваксини - многокомпонентната (5 или 6 беше, не помня) и с/у пневмококи... Ох, много ми е притеснено! Дано няма реакции  Praynig
Педито ми каза да почна да изцеждам сок от морков и ябълка и да почвам да му давам. (Тя е от старото поколение и съм убедена, че като педиатър няма грешка, но... вече има други препоръки от СЗО за захранване). Затова мисля да се въздържа.Този сок съвсем ще му съсипе стомахчето, което и без това още бушува...
И тя разперва длани, но ги стиска много в юмручета и след това са изпотени. благодаря ти за отговора bouquet поуспокоих се, защото четох, че това е един от симптомите за рахит, а чак следващата седмица сме на консултация. Утре правим 2 месеца.

# 544
Момичета, здравейте ! Простете, че нахлувам така в темата,н о бихте ли могли да ми препоръчате добър педиатър за гр. София, няма значение къде точно. Благодаря предварително !

# 545
Първите ваксини ли ще са днес, защото ние живот и здраве
другата седмица ще бъдем и аз също съм много притеснена от сега още.
Да PoliT първите за сега много плаче като е будна, да видим как ще е вечерта  Simple Smile Искренно се надявам да не  вдигнем температура.

И другото, което забелязвам, че много си стиска ръчичките на юмручета и понякога са студени и влажни. При вас забелязвате ли такива нещица.
И ние сме така не се притеснявай, като установя че и са студени ръчичките веднага посягам да видя нослето, а то е било топло винаги значи всичко е ОК.

Днес като ходихме на доктор за ваксините питах докито дали мога да давам сок от круша и сок от слива по няколко лъжички,защото продължаваме да не акаме с дни. Тя нищо не ми отговори, Вие как мислите знам че е рано, но четох в една стара книга, че мога да давам сок след втория месец. Просто се чудя какво да направя с тез лениви черва на малката, масажи ли не пробвах. Тиква, круши, грозде ли не ядох. На супи минах по едно време само и никакъв резултат, а хайванчето се мъчи много.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 19:58 от munas

# 546
И нашите ръчички се изпотяват и крачетата също, мисля че я държа на много топло, а и тя постоянно е с ръкавици, понеже си дере лицето и от ръкавиците и чорапите сигурно се спарва, все мисля да я държа на по - студено , но като я съблека да й сменям памперса и я оставя така 5 минути да си порита и носа й веднага става леден, а температурата е 26 градуса......знам , че не трябва да се държат децата на много топло , но все се притеснявам да не й е студено

освен това , когато се храним (от шише) винаги й се изпотява главичката отзад от допира на ръката ми, пробвах да сложа пелена между главата й и ръката ми , но пак се изпотява....

# 547
И нашите ръчички се изпотяват и крачетата също, мисля че я държа на много топло, а и тя постоянно е с ръкавици, понеже си дере лицето и от ръкавиците и чорапите сигурно се спарва, все мисля да я държа на по - студено , но като я съблека да й сменям памперса и я оставя така 5 минути да си порита и носа й веднага става леден, а температурата е 26 градуса......знам , че не трябва да се държат децата на много топло , но все се притеснявам да не й е студено

освен това , когато се храним (от шише) винаги й се изпотява главичката отзад от допира на ръката ми, пробвах да сложа пелена между главата й и ръката ми , но пак се изпотява....

При нас е абсолютно същото - и ръчичките и крачетата се потят, и докато се кърмим главата му се изпотява, и в нас температурата е 26 градуса.

Румка, а ти защо отделно от другите ваксини сложи за ротавирус. Аз също смятам да слагаме но педи каза че заедно с другите ще я сложим  newsm78

# 548

И аз като я кърмя или като се гушкаме да се приспиваме се изпотява от допира с мен. При нас също е топличко около 24-25 градуса. може и от това да е, но може и от това, че много ги свива на юмручета. Ние сме без ръкавички много отдавна.

# 549
Момичета, успокоихте ме с отговорите си за изпотените ръчички. Бяха ме наплашили, че може да е рахит, а ние преди три седмици ходихме на задължителния ортопедичен преглед и тогава ни казаха, че всичко е ок с детенце. Толкова бързо едва ли могат да се променят нещата, но май е права една съседка като казва, че майката друга работа освен да се притеснява няма.

# 550
Да PoliT първите за сега много плаче като е будна, да видим как ще е вечерта  Simple Smile Искренно се надявам да не  вдигнем температура.
 Дано всичко да е ок и да нямате проблеми. Аз ще треперя другата седмица.

# 551

И другото, което забелязвам, че много си стиска ръчичките на юмручета и понякога са студени и влажни. При вас забелязвате ли такива нещица.
И ние сме така не се притеснявай, като установя че и са студени ръчичките веднага посягам да видя нослето, а то е било топло винаги значи всичко е ОК.

Днес като ходихме на доктор за ваксините питах докито дали мога да давам сок от круша и сок от слива по няколко лъжички,защото продължаваме да не акаме с дни. Тя нищо не ми отговори, Вие как мислите знам че е рано, но четох в една стара книга, че мога да давам сок след втория месец. Просто се чудя какво да направя с тез лениви черва на малката, масажи ли не пробвах. Тиква, круши, грозде ли не ядох. На супи минах по едно време само и никакъв резултат, а хайванчето се мъчи много.

Аз мисля, че е раничко за сокове още. Стомахчето едва ли е готово още. Но това е лично мое мнение, не съм се допитвала, а и не сме ходили на втора консултация. Иначе си представям каква мъка е за това малко човече.

# 552
Ами да ти кажа сега й разтворих юмручето и не й е потна ръката. Не си мисли такива неща! Питай педиатърката й да си спокойна Peace

да не би да е мокра, защото я е лапала без да видиш? Или ако й е горещо, или ако е плакала известно време - от зор човек се поти?

Ние отдавна плачем със сълзи. Татко й казва, че вече е истинска дама щом пуска и сълзи. Laughing Може да й е топло, може и защото ги държи стиснати дълго време, но се поуспокоих като разбрах, че има и други човечета така.

# 553
Здравейте,
днес бяхме на консултация, 5 кг, 60 см е вече, добре наддава. Бяхме и на ортопед, но му откриха дисплазия на тазобедрените стави и доктора му изписа да носи гащи 2 месеца и после пак преглед.
Утре отиваме за второ мнение в ортопедията на Горна Баня, дано всичко е наред. Въпреки че ако ми кажат нещо различно няма да знам на кой да вярвам.
Адски много се притеснявам, някой носил ли е такива гащи?

# 554

И моето плаче със сълзички.
За студените ръце, моята педиатърка още в началото ми каза да не съдя по това дали му е топло или студено, а само по това дали му е студено вратлето. Даже и нослето каза, че не е признак и да не го гледам. На моето ръцете са му нон стоп студени, дори с ръкавички.
Да питам мамите с момченца - пишката правите ли я нещо? Нашата лекарка каза нищо да не пипаме, а от друго място чухме, че съвременния вариант бил доктор я отлепва от раз, но по-нататък.  Е да, ама по този начин момчето ще го боли известно време като пишка. На вас какво ви казаха?

Общи условия

Активация на акаунт