Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 891
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
моля някой, който има опит или информация в сферата на продажбата на сандвичи да сподели какви са изискванията за отваряне на малък обект за сандвичи,
както и какъв е нужният капитал за стартиране на този вид дейност.

# 646
Здравейте мами, относно идеите за бизнеса, има ли някоя от вас представа какво ще е това събитие за мамите от Варна, мама успешна дама или мама бизнес дама ли беше, е помня? newsm78

# 647
Здрасти, Дони, предполагам за това говориш - https://www.facebook.com/events/1051588991594460/ ?
Да ти кажа, аз не съм мама още, но мисля да се запиша, ако имам възможност да съм в града тогава. В момента съм наникъде откъм кариера (по сложни причини съм от една година в къщи) и ще ми бъде доста полезно да почерпя опит и вдъхновение от успели жени. Може пък и да се видим там Simple Smile

# 648
Да Коалка! Точно това бях видяла  Grinning .Благодаря ти!!!Със сигурност си заслужава събитието! До колкото разбрах има възможност да представиш и бизнеса си?! Thinking

# 649
Здравейте,
моля някой, който има опит или информация в сферата на заклетите преводачи да сподели какви са изискванията за отваряне на "офис за преводи от и на всички езици", както и какъв е нужния капитал за стартиране на този вид дейност.
След неуспешни опити да се реализирам с моите 4-5 езика.  coolcool

# 650
Чета темата и черпя идеи  Simple Smile
Харесва ми много да готвя. Не съм професионален готвач, никога не съм се занимавала професионално с готвене, но ми се върти идея в главата за малък бизнес в тази сфера. Т.е. топла, готвена храна за в къщи, за възрастни хора, за деца и т.н. нещо от сорта. Но като чета какви бумащини са за отваряне на такъв тип заведение и доста чуденки изникват.

Като начало бъди наясно какво точно ще предлагаш и как. От тук тръгва всичко- обект, изисквания към него, дали ще регистрираш производство или работилница с продажба на място. Аз работя с хора, които стартират обекти за търговия и производство с храни и това е огромната въпросителна- какво точно ще предлагат. Защото изискванията към обект, който прави палачинки от готова, суха смес, която разбъркват с вода и ги продават на място са едни и други за такъв, който си прави сместа той, с истински яйца и ги доставя до адрес, например. Можеш да питаш каквото те интересува. Ще се радвам да помогна и да развиеш идеята си Simple Smile 
Заинтересувах се от това, което си написала, защото и аз обмислям идея, за която определено ще ми трябва консултация с някого, който е наясно с разрешителни. Ти с това ли се занимаваш- имам пред вид като счетоводител, или може имаш собствен опит със заведение, магазин?   

И двете Simple Smile Сега е много модерно да казваш, че си експерт Grinning Докато учех в УХТ, нещата не изглеждаха толкова перспективни, но ето вече имам едни 15г. стаж в хранителната индустрия, с опит от всички страни- служител, консултант, собственик... Питай какво те интересува?

# 651
Как се уреждат нещата с хонорарите - свършена работа за определени часове? Те някаква алтернатива на гражданските договори ли са?

# 652
  • София
Цитат
И двете Simple Smile Сега е много модерно да казваш, че си експерт Grinning Докато учех в УХТ, нещата не изглеждаха толкова перспективни, но ето вече имам едни 15г. стаж в хранителната индустрия, с опит от всички страни- служител, консултант, собственик... Питай какво те интересува?

Да ви попитам щом сте в този бранш,дали знаете добре курсове за сладкари в София или има ли шанс човек да бъде взет в някоя сладкарница като стажант  chef

# 653
Да ви попитам щом сте в този бранш,дали знаете добре курсове за сладкари в София или има ли шанс човек да бъде взет в някоя сладкарница като стажант  chef

За курсове не съм запозната, но сладкари се търсят. Мини през местата, където искаш да работиш и говори с човека, който взема решенията. Успех  Peace

# 654
Как се уреждат нещата с хонорарите - свършена работа за определени часове? Те някаква алтернатива на гражданските договори ли са?

Хонорарите обикновено са точно с граждански договори - може да се определи цена за свършената работа или пък цена на час (адвокатите работят на този принцип). След това с протокол потвърждавате изработените часове. Плащат се малко по-малко осигуровки, отколкото на трудовия договор (няма осигуровки за майчинство и неработоспособност). Отделно от брутната сума си приспадаш % от нормативно признати разходи, така че осигуровките излизат по-малко от тези на трудов договор.

# 655
Здравейте,
моля някой, който има опит или информация в сферата на продажбата на сандвичи да сподели какви са изискванията за отваряне на малък обект за сандвичи,
както и какъв е нужният капитал за стартиране на този вид дейност.
Пишете ми на лични,ако искате. Мога да разкажа. Ако още някой се интересува от бизнес с храна - производство,заведение.,магазин,насреща съм (занимавам се с това).

# 656
Здравейте,
моля някой, който има опит или информация в сферата на заклетите преводачи да сподели какви са изискванията за отваряне на "офис за преводи от и на всички езици", както и какъв е нужния капитал за стартиране на този вид дейност.
След неуспешни опити да се реализирам с моите 4-5 езика.  coolcool
А защо не опиташ с преводи към различни издателства. Преди много години, като студентка, превеждах книги. Трудът е къртовски, но тогава плащаха доста добре. Сега не знам как точно стоят нещата, но можеш да провериш.

# 657

Хонорарите обикновено са точно с граждански договори - може да се определи цена за свършената работа или пък цена на час (адвокатите работят на този принцип). След това с протокол потвърждавате изработените часове. Плащат се малко по-малко осигуровки, отколкото на трудовия договор (няма осигуровки за майчинство и неработоспособност). Отделно от брутната сума си приспадаш % от нормативно признати разходи, така че осигуровките излизат по-малко от тези на трудов договор.
Благодаря! bouquet

# 658

Благодаря! bouquet

Внимавайте с гражданските договори. Има солени глоби, ако ИТ решат, че се прикрива трудов договор.
"Прибягването до граждански договори е недопустимо, когато те се използват, за да се прикрие по същество предоставянето на работна сила. В тези хипотези би било налице нарушение на чл. 1, ал. 2 от КТ, с цел заобикаляне на предвидената в нормативната уредба правна защита на трудовите правоотношения."

Тук има още инфо: http://www.gli.government.bg/page.php?c=69&d=254

# 659
темата е много интересна, на мен от доста време ми се върти в главата идеята за магазинче за здравословни продукти  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт