Смути, 2-ра тема

• 149 315
  • 683
  •   1
Отговори
# 390
Може би иска да каже ако се прекалява всеки ден, защото и аз много го харесвам и си го хапвам на салата настъргано с ябълка и морков. А като си правя сок слагам цялото цвекло и после само аз си го пия. Но е 1-2 пъти в месеца.

# 391
Но за червеното цвекло да знаете, че не трябва да се прекалява с количеството. Той има мощно действие, така че по 50 мл смесено с другите неща.
И за мен ще е интересно да разбера. Също така какво количество се смята за прекалено. Аз съм чувала само за повече внимание от страна на хора, които са предразположени към камъни в жлъчката. При това след лекарска препоръка.

Следтренировъчно цикламено смути от червен драконов плод, тофу, чия, банани и манго. След пюрирането добавих прясно изцеден сок от червено цвекло. Поръсено с какаови зърна и коноп.

# 392
Но за червеното цвекло да знаете, че не трябва да се прекалява с количеството. Той има мощно действие, така че по 50 мл смесено с другите неща.
И за мен ще е интересно да разбера. Също така какво количество се смята за прекалено. Аз съм чувала само за повече внимание от страна на хора, които са предразположени към камъни в жлъчката. При това след лекарска препоръка.

Следтренировъчно цикламено смути от червен драконов плод, тофу, чия, банани и манго. След пюрирането добавих прясно изцеден сок от червено цвекло. Поръсено с какаови зърна и коноп.

Изглежда много вкусно, трябва да го изпробвам.

# 393
  • Sofia
За сока от червено цвекло знам,че трябва да престои няколко часа в хладилник преди да се пие. На мен ми става много зле от него,затова и рядко го пия,и то разреден с друг. На салата като ям цвекло, не ми става лошо.

# 394
За сока от червено цвекло знам,че трябва да престои няколко часа в хладилник преди да се пие. На мен ми става много зле от него,затова и рядко го пия,и то разреден с друг. На салата като ям цвекло, не ми става лошо.
И ние не пием сок от червено цвекло сам по себе си. Винаги е в комбинация.

# 395
Здравейте  bouquet

Искам да купя уред за блендиране и знам, че вие може да ми дадете съвет каква марка, колко обороти и др. подробности, точно от опита ви. Много ще ви бъда благодарна и задължена за мненията ви  Simple Smile

Аз имам блендери от рода на Филипс, Мулинекс /те са част от комбайн/, но не мисля, че са толкова мощни като тези новите.

Трябва ми точно уред за смути. Гледам, че има Нутрибулет за 99 лв, заслужава ли си?

# 396
Кливия, дори блендерите от кухненски робот биха се справили. Просто ще трябва да пюрираш по-дълго. Пробвай първо, преди да влагаш пари в нов уред, който ще заема още място.

Зелено смути (спанак, чия, банан, портокалов сок; след пюрирането добавих студено пресован сок от ябълки и лимон) с нар

# 397
  • Пловдив
Здравейте, благодарение на тази тема и на снимките в нея се сдобих с блендер и никак не съжалявам Simple Smile. Майка ми има един боклук за нутрабулит и дори нейните ужасни пюрета не успяха да ме разубедят  Joy

Определено си падам повече по смутита със зеленчуков превес, отколкото с плодов, особено пък за закуска. Харесвам авокадово - магданозения вкус в добавка с други зеленчуци, а също и с домашно кисело мляко. Утре ще пробвам всички зелении от градинката.

Червеното цвекло наистина много натъртва, ако е в по-големи количества, или пък ако е само то.

# 398
И аз днес заложих повече на зелениите - повечко спанак, четвърт авокадо, лимонов сок, шепа грозде, резен джинджифил и 2 малки и не особено сладки круши. Получи се едно не особено сладко смути, но за сметка на това с удивително зелен цвят (това, на което казват отровно зелено Simple Smile )
Добавих малко чиа и конопено семе.

Доволна съм от резултата - беше приятно на вкус и доста засищащо.

# 399
Аз пък обратно, спретнах доста сладко смути. 1 банан, 4 големи скилидки зрял джакфрут - намерих много хубав и беше много сладък, шепа спанак и половин краставичка.

# 400
Кипра Маца, каква марка взе?

Симпатикония, сещам се, че и ти беше доволна от твоя блендер.  Simple Smile

Моля, пишете за марките и откъде  bouquet

# 401
# 402
  • Пловдив
Моят е от емаг, StarLight Toro - всъщност от форума разбрах за него. Беше намален на 77 лв., иначе струва 110.
1000 вата е.

Със сигурност по-скъпите от Амазон ще са по-качествени, но като за парите, които съм дала за моя, си е абсолютно достатъчно. Защото за същите пари, че и отгоре, продават големи боклуци.

# 403
Чия, бадемово кисело мляко, домашен соев кефир, банан. След пюрирането добавих студено пресован сок от червено цвекло и моркови

# 404
  • София
Фея, какво значи "студено пресован сок" - от фреш машина ли?

Общи условия

Активация на акаунт