Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 493
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Обича акватици, но пък те са летни и все мрънка, че не са трайни, иди, че му обяснявай как да е лек, свеж пък и да е супер траен?!?
Моля, дайте идеи. Hug
Е, по трайни акватици от Aqva Bvlgari и разновидностите ѝ и Acqua di Gio Giorgio Armani не познавам от масовите аромати, а също така прекрасни и двата за мен, и повечето мъже, които познавам - харесват ги много.

# 91
  • Чукарландия
Обича акватици, но пък те са летни и все мрънка, че не са трайни, иди, че му обяснявай как да е лек, свеж пък и да е супер траен?!?
Моля, дайте идеи. Hug
Е, по трайни акватици от Aqva Bvlgari и разновидностите ѝ и Acqua di Gio Giorgio Armani не познавам от масовите аромати, а също така прекрасни и двата за мен, и повечето мъже, които познавам - харесват ги много.

Дааа, благодаря, Бижутка! И двата ги е ползвал. Искам нещо ново, по-различно, свежо, но зимно.  Hug

# 92
Мдаа.. Аз точно си мислех, хубаво си разглеждам пирамидки и се допитвам за това или онова, ама не на всички съм гледала цените, така че сега, с новото инфо някои ще отпаднат Sunglasses

Видях, че в момента в Енцо има Чергата, на добра цена според мен, но като аромат става ли за "моя" случай? По-късно ще прочета по-подробно съставките и мненията във Фраграника, но и вашите препоръки /пристрастени познавачи Laughing/ са ми много полезни

# 93
BBeLLa,  Roadster на Cartier е свеж и също така доста траен. Харесва се от доста мъже, които предпочитат акватици, въпреки, че не е такъв.  http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Roadster-3474.html

# 94
Маалко съм суеверна май Simple Smile
Днес пробвах Goldea Bvlgari - в началото силно ми мирише на мед, но час-два по-късно "уляга" и става много приятен. Още не знам дали ми харесва.
Да се похваля с нови придобивки: La Vie Est Belle ( май прекалих с първото напръскване и повече от час ме душеше в началото, после стана  Heart Eyes ) Интересно ми е при други така ли се държи? На студено ли е по-хубав?
Другата красота е Black Opium Yves Saint Laurent. Още не съм го разносила подобаващо.

# 95
  • София
jfjallen - Според мен, и за двамата ти любими мъже няма да е добър избор Serge Lutens Chergui.
Същото важи и за Bvlgari - Man In Black - доста подправки има, сух е, въобще има си специфика, която не е за на сляпо. За мен е страхотен, но същевременно съзнавам, че не е от лесно харесващите се аромати.

Jean Paul Gaultier - Kokorico by Night - много е приятен, лек и лесен за харесване. Мисля, че би могъл да бъде добър избор за сина ти. Същевременно обаче, смятам, че може би ще му липсва малко сила и присъствие зимата на открито, но пък в затворени помощения ще се представи чудесно.

Ако планираш парфюмна разходка, защо не тестваш тези две неща също - за сина тези двата

Etienne Aigner - Aigner No 1 Platinum - http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Aigner-No-1-Platinum-30763.html - ако искаш нещо по-различно и нетипично от неговите босове.

Thierry Mugler - A*Men Pure Malt Creation - http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/A-Men-Pure-Mal … eation-19419.html - ако търсиш по-секси и привлекателен от босовете му.

За другия любим мъж - Valentino - Valentino Uomo - http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-19558.html - има общи нюанси с диор хоум. Мисля, че е отличен избор, а и шишето е впечатляващо.

BBeLLa - много се радвам да разбера, че твоят мъж така се е привързал към Fahrenheit Absolute  Simple Smile Наистина фантастично предложение от Диор - и за мен е най-добрия техен мъжки парфюм, от по-известните им аромати.
Имам идея за траен и много качествен морски аромат - Mancera - Wave Musk  - http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Wave-Musk-15207.html

Сега се сещам за една отлична свежа заигравка от Bvlgari  - Aqva Amara - http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Aqva-Amara-22675.html

Различен от познатите свежаци на Блугари - има много приятен завой към по-улегнал стил, в който се преплитат успешно свежест и сладникаво-балсамови нюанси.  Автор на парфюма е Jacques Cavallier, който стои зад не един и два мъжки Мюглера  Wink Така че не е случайно, че това по-завъртяно издание на на Акуа линията е успешно/за мен/.

А пък ако ти се иска нещо едновременно различно, неочаквано и застрелващо, което да посегне към короната на Fahrenheit Absolute, защо не опиташ със Serge Lutens - Fille en Aiguilles  Sunglasses
Смело решение, но кой знае от къде може да изкочи новата любов   Wink

Парфюм за деня(SOTD): Givenchy Pi, който току що бе отразен от колежка в стаята, но така и не разбрах в позитивен или негативен смисъл, с оглед на въпроса - От къде мирише на сладкиш?  Grinning

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 14:13 от Deetron

# 96
  • Пловдив
fata_morgana, мисля, че не трябва да прекаляваш с La Vie Est Belle, доста е силен. Но пък за мен е страхотен, прекрасен, обожавам го, изпръскала съм 3 бутилки. Ползвам го само в студено време, защото лятото ме души. При мен трайността е 12 часа. Пробвай с по-малко количество, за да усетиш красотата му.

# 97
О, за лято никак не си го представям! И аз си мислех, че зимата му е сезона. Но още не е достатъчно студено явно, 20 градуса си е направо топло...

# 98
  • София
Благодаря ви за предложенията за мъжки парфюм с кожена нотка, момичета и момчета  Hug Ще поумувам още малко, пък да видим...
Някакви преки впечатления от Serge Lutens Daim Blond?

# 99
Благодаря ви за предложенията за мъжки парфюм с кожена нотка, момичета и момчета  Hug Ще поумувам още малко, пък да видим...
Прекрасен парфюм с бял велур, мек и лек като съвършени, бели ръкавици, супер неподходящ за мъж.

# 100
  • София
Прекрасен парфюм с бял велур, мек и лек като съвършени, бели ръкавици, супер неподходящ за мъж.
Благодаря, Денси...него за себе си го "виждах"  Blush

# 101
Моля Deetron, WaltherP99, bubanka, goddess, kovatcheva и всички, които обичат тамян и им се пише конкретно за тези два аромата, ако може по няколко думи за Timbuktu и Dzongkha. Интересува ме тамянът там какъв е - с мъжки уклон или не. Преобладава ли или е потушен от нещо друго в състава. Наистина ли е копър и туршия Dzongkha? Билков и горчив или друг?  Наистина ли Timbuktu е суха опушена дървесина? Твърде са ми крайни мненията във Фрагрантика и честно, по-скоро се влияя от мненията на рускините. Смятам, че с тях по-еднакво усещаме ароматите.
Добавям към горните два и питане за Passage d'Enfer.
Всякакви мнения събирам. И благодаря предварително! bouquet

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 23:19 от Бижy

# 102
  • Germany
Бижу, голяма селекция си направила, само Dzing! липсва в цялата картинка, и мога да те поздравя, че си се спряла на едни от най-трудните парфюми на L`Artisan Parfumeur  Mr. Green Всъщност те нямат лесен парфюм, и тези са с много послания, многопластови и търсещи подходящата кожа.
Не разбирам на кого си ги представяш, ако е върху мъж, ок, стават, но за жена нито един не си представям, пък обичам унисекс и мъжки аромати.
Timbuktu на мен в началото ми е аромат на дафинов лист. Ако си брала дафинов лист от храст, заедно с младите жилави клончета, на това мирише. Силен, зелен, интензивно подправков, със силно доминираща бръснарска нота в базата. В началото се усеща и аромат на манго, който те заблуждава за момент, че се долавя една ведрост и сладост, но скоро изчезва, и остава зеления, прашен въздух и сухота. Тамянът не е църковен, опитомен е, но е много сух. Има и лютив нюанс от смолата в него. Дървото в базата е наистина красиво, но просто е поело прекалено много от дафиновия лист. Интересен парфюм, но докато бях с него не ме напусна усещането, че се намирам компанията на мъж, с когото нямам абсолютно никаква химия, а се мъча да го харесам. Той обаче е най-хубавия парфюм според мен от трите, за които питаш  Mr. Green
Dzongkha L`Artisan Parfumeur ми е труден да го опиша. Много битер, много билков и тръпчив парфюм. Аз долавям аромат на астмови клонки и жилавата дръжка на гроздето. Все едно да набереш лозови листа, но попрестарели и жилави. На моменти го усещам силно химичен и препаратен, тамянът е подобен на този в Тимбукту, сух и фин, но има голямо количество сух ветивер, който въпреки, че ми е любима нотка, тук не харесвам. Много странен парфюм. Не ми харесва. Или поне върху мен не стои добре.
Passage d´Enfer e с най-трудния тамян за мен. Усещам го тъмен и църковен, не като този в Инсенс серията на КдГ, но от този тип. Отново има силни подправки, които му дават мъжка насоченост - отново дафинов лист, хвойнови плодчета, кардамон, както и суха дървесина. На мъж, обичащ тамян може би ще стои добре, но не бих рискувала никога без проба.
Май не бях много полезна  Laughing
Ако целта е хубав тамян, не мога да не препоръчам с две ръце две от най-елегантните ми тамянени открития за тази година, невероятно удоволствие ми носят и двата, и са чисто унисекс
http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Floriental-31541.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/J-F-Schwarzlose-Berlin/Fetisch-32294.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Забравих да споделя, че в ALzD има вече http://www.ausliebezumduft.de/lalique-encre-noire-a-l-extreme.html  Crazy Crazy, дали не съм го поръчала вече  Mr. Green
Както и http://www.ausliebezumduft.de/l-artisan-parfumeur-noir-exquis.html  Twisted Evil

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 00:33 от kovatcheva

# 103
WaltherP99 - Всеки път като видя да пишеш, че ползваш Rasasi Tasmeem Men за деня, ми пълниш душата Wine Glass Наздраве, въпреки че не пиеш  Simple Smile
Споменавам го, защото въпросното Расаси винаги ми носи позитивни емоции, а даже наскоро имах случка, влиза колежка в стаята, вдишва и започва да разпитва от къде идвал този страхотен аромат, аз се правя на луд както обикновено връщам лаконично - "не знам"  Sunglasses
Тя ме приближи и каза - "прати ми на мейла парфюма ти"  Mr. Green Та Tasmeem Men бе оценен подобаващо при последното разносване.

Привет!
Моля, дайте идея за мъжки парфюм с кожена нотка, ненатрапчив, не остър, елегантен, фин и едновременно с това мъжествен. Да не е сладък, също е изискване  Blush

Karimma - ето и от мен идея - Canali - Canali Style  for men

http://www.fragrantica.com/perfume/Canali/Canali-Style-3737.html

В пирамидата му няма кожа, но върху моята усещането за автентичен велур е много силно изразено. Много, много, наистина много стилен и елегантен парфюм, който се вписва добре в твоето описание. Даже сега си го пръснах и направо настръхвам от това колко истински мирише на велур  Heart Eyes
Няма сладост, не крещи, улегнал аромат.

jfjallen - няма какво да се чудиш - за твоят любим вече съм го измислил  Mr. Green
Armani Eau de Cèdre  Crazy Heart Eyes
Крастота невероятна  thumbsup Едновременно е класен, като не е ретро по никакъв начин, дървесен, свеж, зелен, но въпреки че звучи едва ли не скучно, всъщност много майсторски е пипнат. Заслужава внимание.
Колкото до Оскар де ла Рента - забрави го.
За Jean Paul Gaultier - Ultra Male - не е специфичен, даже напротив - лесен е за харесване и възприемане. Началото му е плодово и сочно, бих казъл типично за унисекс аромат, докато в развитието канелата и амбъра набират скорост, върху дървесна база. Нищо сложно, нищо трудно - мисля, че има сериозен шанс да се хареса от сина ти.  Wink Особено сега, когато влизаме в идеалните месеци и температури за Ultra Male

имам го ultra Мале хубава евтина химия е, харесват го жените до 40г, дори и тези който харесват флорални, и свежи парфюми , но не всеки мъж би го харесал,според повечето докарва малко на 1 million,сина ти може и да го хареса но не се знае какви парфюми други има и какво му се харесва,ако е имал le male оригинални сигурно ще го хареса Simple Smile
Най-добре напиши какви са другите му парфюми Simple Smile

# 104
Май не бях много полезна  Laughing
Напротив! Изключително МНОГО полезна както винаги!   Hug bouquet
Имах ги предвид за ЛМ, някой от тях, не и трите, с идеята и аз да пощипвам евентуално. И с очакването, че са по-женски, но стоят добре и на мъж, а те се оказаха страшилища.  Laughing Приятелка имаше до скоро дафиново дърво, та ми е пределно ясно как мирише току що откъснато клонче и листа, отделно, че не припадам по аромата на дафинов лист. Жилави стари листа от лозница... Толкова специфимен мирис, че няма как да го сбъркам и винаги носи нещо кисело в себе си. Абсолютно чудесно си ги описала, така, че усещам гъдел в ноздрите от ясна представа за какво говориш.  Crazy
Рassage d´Enfer... тук имах даже най-голяма надежда заради наличието на лилиум... Подправките в парфюм винаги ме държат нащрек и много рядко ми допадат при смесването с другите съставки.
Ще гледам да пробвам КДГ Peace
Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт