Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Чакам си по 30мл на Angelique Noir и Cuir Beluga,....
Dezideratа, как така по 30 мл. от тези двата? Отливки ли са?

# 121
Бижут, нямам нито един от трите и не мога да помогна с нещо конкретно. Dzongkha е в уиш-листа ми, но това нищо не означава, защото ми е харесал, но не помня точно с какво  Hug

# 122
  • Пловдив
И аз се интересувам от къде да намеря 30мл.Cuir Beluga.

# 123
Няма откъде, това са декантери. Купува се голямо количество и се дели.

# 124
VeTray, Deziderata, много благодаря и на вас за коментарите!  Hug Hug
Piment Brulant не ме плаши въобще, много си го обичам даже и това връща интересът ми към два от парфюмите, които ме заинтересуваха.
Търся като цяло изискан, женствен тамян!  Crazy Ако има такъв изобщо, но това ми е желанието сега. Напълних се с ванилови и сладки нещица, обичам си ги, но вкусът ми търпи промяна очевидно. Bois d`Iris е чудесен, но ми е твърде фин. NU ми е прекрасен, но ми е много малко и не го нося често. Не знам новата разновидност дали има нещо общо с едп или е съвсем трети вариант.

# 125
Няма откъде, това са декантери. Купува се голямо количество и се дели.

Да, делим литър от Ла Мезон.  Peace

# 126
  • София
Бижy - за съжаление познавам бегло марката L'Artisan и с нищо не бих могъл да помогна, но kovatcheva така или иначе чудесно се е включила  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 10:09 от Deetron

# 127
  • Germany
Обичам неделните дни, въпреки затишието, което настава в парфюмната ни тема. Тогава някак се отърсвам от натрупаната умора, имам време да поглезя семейството си и да остане време да си обобщя някои парфюмни впечатления. Тази неделна вечер е една седмица след събитията в Париж, които разтърсиха Европа и света, една седмица след предотвратеният бомбен атентат в града, в който живея Хановер, една седмица след най-странният концерт на Deep Purple, на който съм присъствала, и който се състоя въпреки опасностите, въпреки паниката, въпреки несигурността и уплахата на хората, въпреки всички мерки за сигурност и закъснения, за да докаже, че животът, каквото и да се случи продължава, че изкуството няма граници, че хората сме силни и можем въпреки всичко да видим хубавото.
Тази вечер искам да ви разкажа за един парфюм, световно неизвестен, парфюм за който страдах всеки ден, докато не влезе в колекцията ми, и влизането беше толкова мощно и категорично, че влиза директно в топ 5 на парфюмите ми, а защо не и по-челно място.
Докато сме във фаталната тема да споделя, че не съм суеверна. Нямам необясними страхове от неизвестното, или да търся причина за неуспеха ми в някаква чужда сила. Но пък съм човек фаталист. Вярвам безрезерно в теорията, че каквото е писано да стане, ще стане. Вярвам, че който парфюм не е за мен, винаги ми убягва, въпреки усилията, които полагам по придобиването му. И че който парфюм е мой, просто ме намира.  Cafe Chantant Nobile 1942 ме намери. Имаше питане преди няколко мнения как някои са толкова парфюмно информирани. Ами информирани са. Ежедневно преглеждам огромно количество парфюмна информация, следя множество блогове, форуми и онлайн парфюмни магазини. Не го правя целенасочено. Не ме натоварва. Това е начинът ми на живот, харесва ми, доставя ми удоволствие, предпочитам да мисля, чета и пробвам парфюм, пред перспективата да слушам излиянията на всякакви жалкари, седящи на топло пред компютъра си, и обясняващи всякакви световни конспирации и предвещаващи края на Европа и света, мразещи всичко различно от тях. Cafe Chantant се появи пред очите ми в една от темите за размяна в немски парфюмен форум. Погледнах този красив флакон, намигна ми този етикет с красив шрифт, и без да съм чела нищо за този парфюм, без да видя пирамидата му, без нищо, и сигурно, защото съм страшно интуитивен човек, но просто знаех, че трябва да поръчам този парфюм. Все пак разумът надделя и поръчах само отливка. Момичето, което предлагаше отливката беше един от най-милите парфюмни хора, с които съм контактувала някога, и още тогава знаех, че трябва да очаквам нещо красиво. И ето го, пристига чудесно опакован, придружен от мило писмо и допълнителни парфюмни изненади, няма как да не стопли душата ти такъв жест, няма как парфюмът, който идва при теб да е лош. Напръсках го, и с първото вдишване знаех, че това е моя парфюм, че от тази трънка ще изскочи заек  Mr. Green, че този парфюм ще има винаги място в сърцето ми. Защото той просто докосва душата ми. Трудно ми е да описвам любимите ми парфюми. Те просто са съвършени. Няма нужда да говоря за тях, те седят на мен и сами се хвалят  Grinning Heart Eyes Това са парфюми, които ме умиротворяват и ме правят по-добър човек.
През критичната 1942 г. Умберто Нобиле взема трудното решение, да основе своя парфюмна компания. Самото име Нобиле означава благороден, аристократичен, рядко срещан. Той решава в своята работа да използва само скъпи, редки и благородни есенции. Въпреки втората световна война, въпреки всички трудности, той успява да оцелее, като по-късно неговият племенник Масимо продължава неговата изключителна работа и идея. Всички парфюми на Nobile 1942 са ръчна изработка, една майсторска работа от чисти и скъпи есенции, придобивани по специален ръчен начин. В процеса на дестилация на тези есенции най-важно е търпението, което накрая се отблагодарява с невероятна дълбочина и комплексност на ароматите, и чиято субстанция носи пълна наслада на сетивата. Като хубаво вино, композициите почиват и отлежават, преди да бъдат напълнени в красивите флакони. Всеки от тях носи усещането за изключителност, изненадват с игривост и лекота в композицията.
Cafe Chantant е много известно кафе в Париж, от времето на Бел епок / Belle Époque, известно още като Пеещото кафе, място, на което хора, радващи се на живота имат възможността да послушат хубава музика, докато пият своето кафе или вечерен аперитив и разговарят с приятели. Парфюмът Cafe Chantant е прекрасно превъплащение на това кафе. Той не е типичен гурме аромат, ванилията не е сладкарска, и няма кафе  Mr. Green Cafe Chantant е ароматът, който усещаш в една виенска сладкарница. Или ароматът, идващ в пет часа сутрин от една немска пекарна  Heart Eyes Или ако някой помни виенския салон на хотел България след 1998 година, точно на него мирише. В този парфюм е уловен ароматът на тези места за удоволствие и развлечение. Започва с красив аромат на коктейлна череша мараскино, който отлита толкова бързо, колкото времето за консумиране на един черешов ликьор. Този парфюм не търпи някакво огромно развитие. След красивото черешово начало се появява най-красивата пудрена и графитена ванилия, която съм помирисвала в парфюм  Heart Eyes Мразя силно изразени ванилени аромати, в последно време не харесвам гурме насоченост изобщо, но това е толкова благородна ванилия, че няма как да ви остави безразлични към нея. Това е ванилията от висококачествена шушулка ванилия, която ще използвате за направата на най-вкусното крем брюле. Усеща се още любимата ми нотка на звездовиден анасон, който е перфектно, уникално съчетан с ванилията и черешката  Heart Eyes Някъде отдалеч, просто като полъх се носи аромат на лате макиато, на капучино, на черешов пай и торта Естерхази, на прясно опечени бели хлебчета, които чакат да бъдат намазани и облагородени с прясно масло. И пак като полъх, тихо, но недвусмислено се усеща аромат на безкрайно пудрен ирис, толкова красив, графитен и мек, че направо те боли душата от него. И най-красивото, посипано с ванилия и пудра дърво. Обожавам го този парфюм. Имам усещане за дежа вю с него. Сигурна съм, че в някакъв предишен живот съм била част от атмосферата на това Кафе Шантан, че съм пяла и танцувала на неговата сцена. Това не е аромат за малки момиченца. Не могат да го разберат. Това е аромат за зрели хора, знаещи да се насладят на хубавите мигове в живота. Той е като артист, намерил точната публика, който живее за тази публика. Носих го доста в циганското лято, и мога да споделя, че беше прекрасен, но някак сдържан, тих, изчакващ. И ето го, днес, при първия сняг, той просто се показа в цялата си прелест. Този парфюм е за външни изяви, за открити мероприятия, тогава просто разцъфтява, забравя всички задръжки и се показва в най-добрата си светлина. Чувствам се невероятно уютно и уверено с него. Тих парфюм е и по-скоро е за собствено и на партньора удоволствие. Харесва ми играта му на криеница, навън просто крещи тук съм, ето ме, прекрасен съм, вътре е тих, сдържан и възпитан. На дреха и коса трае дни. Денят, в който получих заветната бутилка беше малък празник за мен  Heart Eyes Heart Eyes Ако трябва да го опиша с песен, може би тази е подходяща https://www.youtube.com/watch?v=OYQ55I3z-Rw
Но моето лично усещане е за една от най-докосващи душата ми песни, екзотична, чувствена и разтърсваща, като носейки парфюм Кафе Шантан имам усещането, че Лени е написал и изпълнява тази песен специално за мен  Embarassed Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes  https://www.youtube.com/watch?v=ol6-W-_ixnU  Heart Eyes Heart Eyes

# 128
  • Враца
О, боже, какво описание..
kovatcheva  Hug

# 129
  • при морето
О, боже, какво описание..
kovatcheva  Hug

Нали?
Няма начин да не пожелаеш парфюма.
Аз дори понякога затварям очи и си ги представям тези невероятни картини,нарисувани от богатата фантазия на Ковачева.И всеки път ми се иска да й кажа:
Ковачева,прекрасна си,нямаш равна! Peace

# 130
О, Kovatcheva, прекрасно описание! Честит!  Hug
Как така сняг, сега ме е страх да погледна през прозореца!  Joy

Вчера реших да обърна внимание на кутията с виали, и се запознах с Balmain Extatic Intense Gold (и последния да затвори вратата  Rolling Eyes).
http://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Balmain/Extatic-Intense-Gold-28047.html
Началото ме накара да си помисля, че това е детето на Citizen Queen и Calamity J, но отдавна пораснало и излязло в пенсия. Горчив лабданум, много талк и тъмна амбра, която ме кара да визуализирам стари мебели в отдавна непроветрено помещение.

Изпитах любопитство, защото в една тема няколко дами го сравняваха с Montale Vanilla Extasy, но не намирам никаква прилика между двата. Най-малкото, с Ванила екстази нямам усещането да съм изсипала кутия талк върху главата си.

За да залича негативното впечатление, завърших деня с проба на прочутия Крадец на рози- Voleur de Roses.
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Voleur-de-Roses-4433.html
Интересно защо, този парфюм е култов сред goth феновете, и по негов адрес са изписани множество колоритни описания, едно от друго по-куриозни: Парфюм с аромат на кръв, достоен за Дракула, подписът на Мортиша Адамс, черни рози върху прясно и изкопан гроб....Чуди се човек надрусани ли са били, докато са писали....
За мен Крадецът на рози са кадифени, тъмно-червени рози придружени от солидно пачули и щипка тамян. Като фон се прокрадва лека ликьорена нота, която си играе на криеница. Тъмен е аромата, да. Lady Vengeance до него е като малко момиченце с воден пистолет. Прекрасен аромат, днес ще бъде разносен смело. За разлика от други аромати от жанра не ми създава усещането за строгост и огорчение, заради което се колебаех да го пробвам. (Теб визирам, Portrait of a Lady!)

# 131
  • Чукарландия
Адмирации, Ковачева! bouquet
Страхотно описание!
 smile3501

# 132
О, Kovatcheva, много бих искала да те познавам наистина, такава топлина вкарваш в душицата ми, благодаря ти Hug

# 133
Ковачева, адмирации!  Peace

Скрит текст:
През 2000-та година по време на ЕКСПО 2000 бях в Хановер. Прекрасен град! Някъде, мисля в стария град, попаднах на една парфюмерия, дали не се казваше Liebe  Thinking в нея се предлагаха аромати, които не бях виждала никъде. Но тогава не бях и чувала за нишова парфюмерия. Много мили спомени имам от този град, това беше първата ми среща с Германия и от тогава съм безутешно влюбена в тая страна. Hug

# 134
Браво Ковачева, невероятно описание! Чуден човек си ти! Heart Eyes Hug bouquet

Чудя се дали да си купя Сантал Роял на Герлен с добра отстъпка?!

Общи условия

Активация на акаунт