Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 131
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Наскоро ми казаха, че антителата не можело да се определят за два часа/за колкото излизат в Бс примерно/ и в София отнемало повече време за тяхното изследване. Вярно ли е според вас?
Хм... кой ти го каза това? Времето за което ще излязат резултатите зависи от лабораторията. Няма някакви специални изисквания за тези изследвания, не се прави посявка, за да се чака с дни, или нещо подобно. Във Варна, доколкото знам и в колкото лаборатории съм се изследвала, излизат в рамките на деня, за около 4-6 часа.
Това ми напомни за един друг коментар, но по повод биопсия на щитовидната жлеза. Понеже във Варна един ендокринолог прави биопсии в обедните часове, веднага се дават за анализ в лаборатория и за 2-3 часа са готови резултатите, а масово практиката в БГ е да се чака с дни за резултат от биопсия, та дори и в болница да се влиза, за това изследване. Някой беше се изказал, че е невъзможно за 2-3 часа да се направи изследването. А това си зависи само от лабораториите и докторите, които разчитат резултатите.
Има си изследвания, за които е нужно време (дни), за да се определи даден показател. Антителата и хормоните на щитовидната не са от тях.

# 541
Една колежка ми го каза, била чела че в София излизали за два дни. Не съм го взела за чиста монета, просто реших да ви питам, понеже никъде не го бях срещала преди това твърдение.

# 542
С риск да стана досадна, за което се извинявам, да попитам пак - при кого от тримата -  Тодорова, Начев или Каменов - бихте ме насочили да отида, като за начало? Simple Smile Наясно съм, че вероятно всеки от тях си има своите доволни пациенти, но все пак, кой е най-щателен при прегледа и най-вече - няма проблем да обясни по-подробно за какво иде реч? Peace
Ходила съм при Тодорова и при Начев. Тодорова обръща внимание на повече неща, говори така, че ти действа и на психиката, не само на физическото състояние  Mr. Green аз като ходих ми прави и масаж на ръцете, сърето също ми гледа, май кардиограма ми прави и ми каза за проблем, за който не знаех - митрален пролапс, дребно нещо, но никой досега не ми го беше казвал, пък и тя все пак не е кардиолог.... Спрях да ходя при нея, защото се премести в Плевен и много рядко преглежда вече в София - поне преди идваша един уикенд в месеца, сега не знам дали има промяна. Начев е малко джаста праста, много бързо говори, ако питаш нещо обяснява, даже обяснява по-научно и на мен не винаги ми става ясно. Склонен е да те стресне с нещо от рода на - ако не го овладеем, трябва да се направи операция, ако еди кое си не е в норма - ВЕДНАГА ми се обади и т.н.  Mr. Green Аз съм му свикнала. Той е по-достъпен, ако ти се наложи спешно да те прегледа, вдига се телефона и в Майчин дом може да отидеш без час. Но ако кажеш - вие ми се свят - той ще ти каже, че няма общо с щитовидната, поне при мен това беше като странично неразположние.
При Каменов не съм ходила.
Ако от това, което написах, успя да добиеш поне малка представа за лекарите, си избери при кой да отидеш. Кой ще ти допадне повече зависи и от това ти какъв човек си. Успех при избора  Peace

# 543
Благодаря, че толкова подробно си го обяснила. Hug А при Начев как е най-добре да отида - на частно или с направление? Той изобщо приема ли с направления?

# 544
Гърненце всеки четвъртък сутрин преглежда в Майчин Дом, поне на мен там ми беше супер удобно.  Peace

# 545
Супер, мерси. Peace Редактирах си поста по-горе, понеже се обърках - Каменов практикува и в "Лора", а не Начев. Blush А в "Майчин дом" при Начев пак ли само платено?

# 546
За съжаление, аз не съм и питала дали преглежда с направление.

# 547
При Начев е платен приема, първия път ще ти вземе повече пари - за първичен преглед и ехограф и после вече по 10лв за корекция на дозата - това в Майчин дом. Ходи се без час. Аз доколкото знам всяка сутрин е там, не само в четвъртък, освен ако няма лекции, че един пък като отидох и го сварих на вратата - излизаше за лекции, е, не ме върна, ама ми се скара защо не съм се обадила  Mr. Green В МЦ Панацея е по техния ценоразпис, там се ходи с предварително записан час. Мисля че имаше часове и в МБАЛ Надежда, ако ти е удобно като място, провери и там.

# 548
Благодаря ви, ще се включа пак по-натам, за да пиша какво е станало. Hug

# 549
Аз съх ходила един път при д-р Начев, изобщо не се задълбочи и не потърси причината. Това е било може би преди шест години. Ходих по повод дисфункция при хипофизните хормони, които бяха очевидно не вред и не при едно изследване.  После другите ми казваха, че едно като не е наред по веригата, бута и другите системи. Ама минала работа.
За Пловдив мога да дам добри отзиви за д-р Левтеров, Каспела. Старае се цялостно да обхване като изследвания и да се изясни картинката.

# 550
Аз съм ходила при Каменов преди години, той всъщност ми постави диагнозата Хашимото и ИР. Ходих в частния му кабинет на Орлов мост. Отказах се защото взимаше много скъпо и ме караше да ходя почти всяка свдмица. Ако не се лъжа 80 лв му беше прегледа, взима отделно за изследвания и много добре си спомням и 5 лв за да ти напише рецепта. Това с рецептата не го приемам за нормално, да взима допълнително пари защото ти издава рецепта. Това беше 2012 сега не знам как е.

# 551
Здравейте момичета! За първи път съм тук, затова първо да кажа няколко думи за мен: Нова съм не само във форума и темата, но и в болестта Хашимото. Тепърва имам да уча за нея много и надявам се форумът да ми помогне за това. Имам много въпроси, затова се извинявам, че постът ми ще бъде дългичък. Много ще се радвам, ако някой от потребителите тук ми помогне със съвети и информация.
ТСХ ми е 5.35
ТАТ около 800
МАТ около 600.
Ходих при 2 ендокринолози, изписаха ми Еутирокс, но нито единият от тях не ми изписа нищо повече като витамини, добавки, което ме озадачи. Даже единият ми каза, че и да пия селен, няма да има никакъв ефект. Това от една страна.. От друга аз самата бих предпочела да опитам да се лекувам не с Еутирокс, защото от него или може би не от него, не знам, получих световъртежи, а и се надявам да има и друг вариант, хомеопатия, селен, витамини и подобни неща, които да са по-безвредни. Надявам се да ми помогнете вие със съвети, дали е възможно да опитам без Еутирокс и ако да, какво да взимам, по колко и т.н.
Друго, което искам да попитам, е относно някои конкретни храни, дали може или не може да се приемат:
мляко
месо
пчелен мед, защото има противоречиви мнения в нета специално за месото и млякото.
Иначе за глутена разбрах и от вчера го спрях.
Момичета, нещо което много ме притеснява, са световъртежите... Вие получавате ли ги, повлияват ли се от нещо? Чувствам се като инвалид с тях, връзват ме към леглото, а имам да ходя на работа и деца да гледам...

# 552
Ако съм на твое място бих си пила Еутирокса + Селен 100-200мкгр дн. По принцип за да се докаже диагнозата се гледат не само кръвните показатели, но се прави ехограхия и тънкоиглена биопсия. Защо мислиш, че Еутирокса ти вреди? Без него е по- зле! Той ти замества липсващия хормон. Световъртежи и аз съм имала, но отминаха. Мен повече ме притесняват болките в ставите, боря се с ленивостта си и безплодието. Вече втора година съм в ин витро процедура и повярвай ми всичка това , което те притеснява е  много безобидно пред това да се бориш с Хашимото за да имаш дете. Пий си хормона и до 2месеца ще се чувстваш по- добре. А антителата ще си влязат и те в норма дори и да не пиеш Селен след около 15месеца, но при прием на хормона, според проучвания...
Това е мое мнение. Не е задължително да се съобразяваш с него. Успех!

# 553
  • Sofia
С какво лекувате ставите си?
Моите проблеми с коленете започнаха малко преди да ми открият Хашимотото...
Приемате ли някакви добавки?

# 554
Доли, изследвай нивата на вит. Д (ОН). В повечето случаи, болката в ставите е от липса на този витамин.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт