ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
И на моят му е трудно. Съжалявам, че не пазя да ви покажа една стара случайно попаднала ми от тавана тетрадка от едно време на момче. Кра-со-та! Аз такъв краснопис не съм виждала. Наша тетрадка ме е срам да покажа. Mr. Green
И бърза, бърза.... За една минута беше преписал всичките думи със "з" от учебника.

# 616
  • Пловдив
Да, оценено е за красиво, но знаете ли колко много и по-хубаво написани листчета видях от това? Явно нашия клас е пълен с краснописци  Simple Smile Но пък много малко (доколкото знам) четат добре.
Важното е да е четливо и вярно написано.
Няма по-грозна тетрадка от красиво изрисуван текст с правописни грешки.

# 617
Предполагам, че и при нас има красиво пишещи деца, но аз няма откъде да ги видя. Радост за окото си е. Hug

# 618
  • София
Моето винаги е седяло до брат си, когато учи. А голямото толкова толерантно, никога не го е пъдил. Търпял го е дори, когато и на мен ми се е струвало, че мъничкото прекалява.
Сега на мъничкото му е много лесно в училище, защото всичко вече е слушано, обяснявано вкъщи и т.н. Дали затова, дали защото всички го хвалят, но малкият си е въобразил че е по-по-най. Той е най-умния, всички други са тъпи. А понякога съвсем без причина. Например "Как може да си толкова тъп, че да си слагаш лютеница на сандвича" Не ме притеснява това, че използва думичката, а това че си вярва, че е най-умния. Пратих го на двете състезания по математика, видя че има и по-добри резултати от неговите и пак: "Задачите, които съм разбрал, съм решил вярно. Тези, които не съм разбрал, не съм ги решавал." Някаква задача била сбъркана в печатната тетрадка и госпожата им казала да не я решават, а той ревнал и казал: "Аз да не съм тъп, че да си оставям задачите нерешени..."
Снощи му казах: "Трябва да си много тъп, за да си мислиш, че си най-умния" А той така се сонфузи, че чак на мен ми стана гадно.

При вашите деца как е самочувствието?

# 619
  • Майничка
... Съжалявам, че не пазя да ви покажа една стара случайно попаднала ми от тавана тетрадка от едно време на момче. Кра-со-та! Аз такъв краснопис не съм виждала. ...

Такива красоти и по нашия таван се намират, обаче, съдейки по датите, целият първи срок са се редяли бастунчета, лулички и кръгчета, с молив и съответните тънки/удебелени елементи на буквата. Химикал - чак във втори клас, някъде и в трети.

# 620
... Съжалявам, че не пазя да ви покажа една стара случайно попаднала ми от тавана тетрадка от едно време на момче. Кра-со-та! Аз такъв краснопис не съм виждала. ...

Такива красоти и по нашия таван се намират, обаче, съдейки по датите, целият първи срок са се редяли бастунчета, лулички и кръгчета, с молив и съответните тънки/удебелени елементи на буквата. Химикал - чак във втори клас, някъде и в трети.

Ммммм...., може, не знам, но мисля, че тази, която аз видях е от 1 клас и си имаше цели изречения, освен думички. Наистина не знам как е попаднала у нас, защото е на наш съсед, с психични отклонения понастоящем. Whistling

Относно самочувствието - бях споменала тук преди време, как синът ми казва, че всичко може и знае. hahaha Иначе определението "тъпо" е много често използвано сред децата.

# 621
  • София
Снощи му казах: "Трябва да си много тъп, за да си мислиш, че си най-умния" А той така се сонфузи, че чак на мен ми стана гадно.
При вашите деца как е самочувствието?
Ох, прекалила си малко с това изказване, но ми стана много смешно.  Joy
Иначе какво да ти кажа. Дъщеря ми обикновено казва така: "Аз какво да направя, че съм се родила умна и красива". Та много си е добре със самочувствието, изобщо не й липсва такова.  Crazy

# 622
  • София - Рим и обратно
Бих направила забележка за употребяване на думата тъп по адрес на други хора. Няма да му донесе никакъв позитив, да не говорим за впечатлението относно възпитанието, което оставя. Иначе нека си има самочувствие.

# 623
  • Mars Hotel
Eто една от диктовките, които правим вкъщи.
Скрит текст:
Не е особено красиво, но за мен е достатъчно, че е вярно.

Дъщеря ми също има самочувствие, особено за външния й вид. Все тя е най-красива и най-сладка.  Crazy За умения е по-скоро реалист, дори по-скоро плаха.

Вчера едно от децата в класа носело нож.  Rolling Eyes Как хрумва такава идея на първокласник?

# 624
Светлица, почеркът напомня на сина ми, две идеи при нас е по-зле, но пък грешките при нас щяха да са почти на всяка дума. Браво на вас!

"Тъпо" и аз не толерирам, независимо дали е по отношение на човек, или на яденето, което яде. Освен това бих подрязала малко крилцата на подобно самочувствие относно външен вид и способности. Сигурно не съм права, но такава съм си аз.

# 625
  • София
За външен вид е трудно да подрежеш крилцата на дете, което почти ежедневно чува, че е красиво. За другото съм съгласна.

# 626
Чува, че е най-красиво, да. Е, може би не всяко, но разбира се всяко дете за майка си е най-прекрасното. И когато в един момент поотрасне и се поогледа наоколо, и види, че не е чак толкова красиво, както е чувало, може да настане драма. Така че хвалебствията според мен е добре да са в по-умерен вид. Като например: Ти си най-прекрасният син за мен! Или: Чудесен/на си с тази дреха! Hug

Борим задачите ние. Голям зор, голям. Но ще го вкарам в пътя, няма начин. bowuu

# 627
Запис и от мен. И ние сме в първи клас. Аз съм с момче. Справяме се сравнително добре. Но и вкъщи се занимаваме. Сега сме започнали да четем повече вечер за да започнем малко по-бързо. Изчита думите добре независимо от дължината. Но е бавничко.

# 628
   Това е днешната ни диктовка Wink     

http://prikachi.com/images.php?images/353/8571353r.jpg

# 629
  • София
Чува, че е най-красиво, да. Е, може би не всяко, но разбира се всяко дете за майка си е най-прекрасното.
Изобщо нямах предвид чутото от мама и тате, а от хора извън семейството.
По-добре е да растат със самочувствие.
Малко ли са съфорумките, които се имат за първи хубавици, а са със съвсем обикновена външност.

Общи условия

Активация на акаунт