Майчинството счетоводно-67

• 39 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, дължа на дължавата около 140 за здравни осигуровки, тъй като от половин година някъде не се осигурявам.
Интересува ме за да платя здравните си осигуровки къде да отида първоначално, в банката или другаде?
И след плащането веднага ли се възстановяват здравните ми права?
Мога ли веднага да взема направление?

# 196
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, дължа на дължавата около 140 за здравни осигуровки, тъй като от половин година някъде не се осигурявам.
Интересува ме за да платя здравните си осигуровки къде да отида първоначално, в банката или другаде?
И след плащането веднага ли се възстановяват здравните ми права?
Мога ли веднага да взема направление?

В НАП може да ти направят справка за задълженията с лихвите до деня, в който се прави.
Ако ги преведеш - в някоя банка - може с платежното нареждане да отидеш отново в НАП за удостоверение, че си възстановила здравните си права и с него при ЛЛ.

# 197
От НАП друго освен тази справка + банкова сметка взима ли се?
Някакво удостоверение?

И след като половин година вече съм безработна, а имам дете на 5г., трябва ли и за него да подавам нещо или данъчното облекчение за деца по чл. 22в?

# 198
  • София
Здравейте , имам един въпрос  20 дни преди 45 дневния болничен  по майчинство работодателя иска да ме преназначи в другата му фирма при същите условия , това би ли се отразило негативно по някакъв начин ! .?Идеята е от 3 януари всички да сме в новата фирма  ! Благодаря предварително , по думите му той се е консултирал със счетоводител и нямало проблем

# 199
  • Пловдив
Здравейте , имам един въпрос  20 дни преди 45 дневния болничен  по майчинство работодателя иска да ме преназначи в другата му фирма при същите условия , това би ли се отразило негативно по някакъв начин ! .?Идеята е от 3 януари всички да сме в новата фирма  ! Благодаря предварително , по думите му той се е консултирал със счетоводител и нямало проблем

Не е проблем,ако си на постоянен трудов договор.Но едва ли ще е така

# 200
  • София
Благодаря  Елфита  за отговора , мисля че ще е постоянен Simple Smile

# 201
  • В полите на Пирин планина
От НАП друго освен тази справка + банкова сметка взима ли се?
Някакво удостоверение? - Както писах по-горе след като платиш може да си вземеш и удостоверение от НАП.

И след като половин година вече съм безработна, а имам дете на 5г., трябва ли и за него да подавам нещо или данъчното облекчение за деца по чл. 22в? - можеш да подадеш годишна декларация до 30.04.2016 г. и да се възползваш, а също може и бащата на детето, евентуално при работодател, ако в момента има такъв.

# 202
Какво е това данъчно облекчение? За какво ползвам облекчение и има ли срок това подаване?
Какво точно трябва да подам, аз в момента съм безработна?!

# 203
  • Варна
Какво е това данъчно облекчение? За какво ползвам облекчение и има ли срок това подаване?
Какво точно трябва да подам, аз в момента съм безработна?!
Прочетете чл.22в от ЗДДФЛ  Peace

# 204
Остава ми само още 1 месец до края на майчинството искам да пусна маника на ясла,но незнам как стоят нещата за работата мога ли да се върна на работа без да ми спират последното обещетение или трявжа да уведомя за това,че се връщам на работа.Проблем ли ще ми създаде този 1 месец ?

# 205
  • Варна
Остава ми само още 1 месец до края на майчинството искам да пусна маника на ясла,но незнам как стоят нещата за работата мога ли да се върна на работа без да ми спират последното обещетение или трявжа да уведомя за това,че се връщам на работа.Проблем ли ще ми създаде този 1 месец ?
Ако дадете малкия на ясла,можете да ползвате 50% майчинство през оставащия месец и трябва да се върнете на работа или да ползвате например платен отпуск

# 206
Благодаря за помоща.

# 207
Изтича ми 2та година майчинство по основно трудово правоотношение, съответно подавам молба за напускане с 30 дневно предизвестие и ще бъда освободена. Междувременно почнах в една преводаческа компания на 2ри трудов договор, обаче нещо не ме устройват условията/т.е заплащането смятам е малко/ и смятам да приключа и тук и да работя само на граждански договори , да превеждам  Thinking Thinking. Та въпроса е като прекратя по собствено желание първият трудов, ще помоля да ме съкратят по вторият трудов договор и да ида полагаемо на борсата, дали ще получавам максималното или щом съм с предизвестие по собствено желание по първият трудов , няма да стане  newsm78 newsm78 Ако работя на граждански и авторски договори при преводи, имам ли право на обезщетение за безработица или да не се хабя и там да се разправям  newsm78 newsm78 Никога до сега не съм получавала, а имам години назад стаж, без прекъсване, така че на тези условия би трябвало да отговарям. Благодаря ви предварително за консултацията  bouquet Hug Hug/че те моите казуси са все едни, постоянно съм с ново 6 , ама искам да си наредя нещата възможно най в моя полза, а като нямам нужните познания, предпочитам да се посъветвам преди да ги натворя  Joy

# 208
  • Варна
Изтича ми 2та година майчинство по основно трудово правоотношение, съответно подавам молба за напускане с 30 дневно предизвестие и ще бъда освободена. Междувременно почнах в една преводаческа компания на 2ри трудов договор, обаче нещо не ме устройват условията/т.е заплащането смятам е малко/ и смятам да приключа и тук и да работя само на граждански договори , да превеждам  Thinking Thinking. Та въпроса е като прекратя по собствено желание първият трудов, ще помоля да ме съкратят по вторият трудов договор и да ида полагаемо на борсата, дали ще получавам максималното или щом съм с предизвестие по собствено желание по първият трудов , няма да стане  newsm78 newsm78 Ако работя на граждански и авторски договори при преводи, имам ли право на обезщетение за безработица или да не се хабя и там да се разправям  newsm78 newsm78 Никога до сега не съм получавала, а имам години назад стаж, без прекъсване, така че на тези условия би трябвало да отговарям. Благодаря ви предварително за консултацията  bouquet Hug Hug/че те моите казуси са все едни, постоянно съм с ново 6 , ама искам да си наредя нещата възможно най в моя полза, а като нямам нужните познания, предпочитам да се посъветвам преди да ги натворя  Joy

Щом по първия трудов договор напускате по собствено желание отивате за 4 месеца и борсата по 7.20 на ден
Ако по гражданския договор получавате сума под МРЗ за страната имате право на 50% от обезщетението си от борсата

# 209
При напускане по собствено желание обезщетението на борсата е в минималния размер за срок от 4 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт