От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 202 754
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Хубави, пухени възглавници ние купуваме от Jysk и сме много доволни.
Някой може ли да даде мнение за Hovag на Икеа?
Бдагодаря,трябва и тях да погледна.
 Май точно Hovag е нашия матрак и впечатленията ни от две нощи са добри,но всичко е индивидуално с матраците, който както си е свикнал.Най-добре е да си полежите на място.

Това ,което ни хареса е,че в Икеа никой не ти се бърка с непоискани съвети,както на повечето места,на които сме гледали.Пробваш и преценяваш сам.

# 421
Здравейте, търся мек матрак с мемори пяна ...ама много МЕК. Имахме преди латексов на екон, но не съм очарована. Моля за съвет.

Купихме Аманте на Магнифлекс лятото, 160 на 200 струваше 1404 лв с доставката. Беше с 20% намаление, което явно е било, защото повече няма да се произвежда продуктът.

Не беше толкова отдавна и цената му с намалението пак не е ниска, така че може някъде да има остатъчни бройки. Много е мек, всъщност единственият достатъчно мек за нас и на цена под 2000 лв.

# 422
Съгласна съм, че трябва да се пробва и матракът и възглавницата....
Направо не знам как избирате от места от Jysk и Метро - като не може да се легне и да се полежи...

Особено за възглавницата - ако не е удобна се събуждаш целия скован и изтръпнал във врата... Моят опит и препоръка е да се полежи в магазина 10-ина минути и все пак да се чуе съветът на продавача  - все пак трябва да са по-добри специалисти от нас Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 423
В Jysk Младост има няколко изложени матрака за проба и възглавници. Поне имаше преди два месеца.

# 424
Здравейте, много ще съм благодарна ако ми помогнете в избора на матрак, защото нямам никаква идея какъв точно ми трябва по принцип, а от там нататък да си набележа и пробвам. Имам от скоро здравословни проблеми, които се състоят в болки в ставите, така че ми трябва нещо от което да не се събуждам с два пъти по силни болки във врат, гръб и т.н., както се получава със стария ми матрак. Нямам лимит за цена на този етап. По принцип обичам да спя на меко, но не знам дали при такива проблеми не се спи на твърдо, лека съм, друго не знам какво да дам като информация? Благодаря!

# 425
Здравейте, много ще съм благодарна ако ми помогнете в избора на матрак, защото нямам никаква идея какъв точно ми трябва по принцип, а от там нататък да си набележа и пробвам. Имам от скоро здравословни проблеми, които се състоят в болки в ставите, така че ми трябва нещо от което да не се събуждам с два пъти по силни болки във врат, гръб и т.н., както се получава със стария ми матрак. Нямам лимит за цена на този етап. По принцип обичам да спя на меко, но не знам дали при такива проблеми не се спи на твърдо, лека съм, друго не знам какво да дам като информация? Благодаря!

_ivanova,

При здравословни проблеми може би трябва да се консултирате със специалист... Ако сте от София - знам, че в магазина на Happy Dreams в Студентски град има кинезитерапевт събота преди обяд, който прави безплатно консултации. До колкото си спомням трябваше да се звънне предварително само да се разберете за час. Иначе при здравословни проблеми ако не е медицинско лице, как да се натовари човек с тази отговорност да препоръча.

Успех!  Praynig

# 426

_ivanova,

При здравословни проблеми може би трябва да се консултирате със специалист... Ако сте от София - знам, че в магазина на Happy Dreams в Студентски град има кинезитерапевт събота преди обяд, който прави безплатно консултации. До колкото си спомням трябваше да се звънне предварително само да се разберете за час. Иначе при здравословни проблеми ако не е медицинско лице, как да се натовари човек с тази отговорност да препоръча.

Успех!  Praynig

Медицинските лица казват само да си взема удобен и стабилен за гръбначния стълб матрак и до там.. от тук нататък аз трябва да си избера някой хубав матрак, та за това реших да попитам тук, ако все някой друг е имал болка в гърба от спане или по принцип. Благодаря все пак за отговора!  Wink

# 427
  • гр.София
Ами това си проличава като лежите на матрака поне 10-15 мин. Ако не е удобен ще го усетите. Трябва да се пробва. Може би единственото условие в случая е да е около 20-22 см., двулицев.

# 428
  • оттам, откъдето започва България
Не мисля, че това е единствено условие - да е двулицев и с посочените см. По-скоро трябва да се преценява дали трябва да е ортопедичен. И преди съм писала, че синът ми е с дискова херния и поради тази причина купихме Каспия полифлекс на Нани. Твърдичък е, но пък е перфектен за спане. Малинка е права, че трябва да се пита специалист какъв матрак да се купи. Аз за стави наистина не знам кое ще е най-добро.  Peace
P.S. Виждам че _ivanova е писала, че медицинските лица са й казали, че й трябва удобен и стабилен за гръбначния стълб матрак. Пробвай, посочения от мен матрак, в някой от магазините.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 17:59 от didka pitka

# 429
Питала съм медицинско лице по същия въпрос /доцент от Плевен/.
_ivanova, видях мненията ти в другата тема и аз съм със същия проблем.
Та, на въпрос "На какъв матрак е хубаво да се спи?", отговорът беше "На какъв ти е удобен".
По принцип за деца, подрастващи, при които растежът на гръб. стълб не е завършил още, препоръчват по-твърд матрак. Докато при възрастни вече се мина на "удобство". Аз лично обичам да ми е мекичко Embarassed Може би трябва да се намери баланс м/у мек и твърд матрак. Питайте и на място в магазина...Дано съм била полезна. bouquet

# 430
Здравейте, студент си търси матрак за спална 160х200 и нямам голям опит в това. Бюджетът ми е 500 лева и първата идея ми беше съвсем обикновен матрак в комбинация с топ матрак, например Сиена Гел 3+1 на Дормео. Вече не съм сигурен дали е толкова добра идея. В момента има сериозни намаления на Eco Sleep Care на ТЕД и Primo Memory на Манглифлекс,  някой може ли да сподели мнения за тези матраци или някакъв съвет? Това също ще помогне. Благодаря!

# 431
Здравейте, търся мек матрак с мемори пяна ...ама много МЕК. Имахме преди латексов на екон, но не съм очарована. Моля за съвет.

Би ли споделила кое не ти харесва на латексовия матрак на Екон ? Аз тъкмо се каня да си купувам някакъв такъв и затова се зачетох тук . Съвсем скоро трябва да купувам  и не знам защо съм останала с впечатление ,че латекса е по добре от мемори пяната / в смисъл не е чак толкова мек / . В момента съм с матрак Нани /не знам какъв модел от едната страна зимен , от другата за лятото / . За 4 години се смачка , отпусна ... не бих купила повече Нани . Миналото лято сложих отгоре един топ матрак на Дормео  6см мемори пяна , но мисля ,че много потъвам в него ,защото е прекалено мек и лятото леко затопля ...
Заради мнения за латексови матраци на  Екон се зачетох тук  Wink

# 432
Здравейте, студент си търси матрак за спална 160х200 и нямам голям опит в това. Бюджетът ми е 500 лева и първата идея ми беше съвсем обикновен матрак в комбинация с топ матрак, например Сиена Гел 3+1 на Дормео. Вече не съм сигурен дали е толкова добра идея. В момента има сериозни намаления на Eco Sleep Care на ТЕД и Primo Memory на Манглифлекс,  някой може ли да сподели мнения за тези матраци или някакъв съвет? Това също ще помогне. Благодаря!
И аз си купих на Магнифлекс, обаче не мога да дам отзиви все още , защото не съм го разопаковала. Видях и тези с мемори пяната , но те са по-меки. Моя модел е Ортопедико плюс . Цената им в момента е доста за добра, вярно че за тази верига ги правят по-нисък клас, но се надявам покупката да е успешна.

# 433
Здравейте, до колко е лошо да се ползва двулицев матрак без подматрачна рамка?

По принцип ми трябванещо леко - двулицев с подматрачна рамка или еднолицев, но и в двата варианта не намирам нищо. Матракът, който имаме в момента е 28 кг., а подматрачната ни рамка е 22 кг. Общо 50 кг. Искам да намаля това тегло с 15-20 кг., но не откривам вариант, цената няма значение. Като последно решение остава да сложим само матрака без рамка, но мисля, че не е много добре това.
Ходих в мострена зала на Тед и всички еднолицеви бяха ужасно твърди. Единственият по-мек, който ми се стори добре беше Exclusive memory silver, но се оказа, че тежи 48 кг. Tired За размер 164Х190 см става въпрос.

# 434
  • гр.София
Бухтичка, стана ми интересно защо теглото на рамката и матрака е проблем? Да не е пдч леглото? Или има повдигащ механизъм и ви е тежко?

fragal, сещам се за един мнооооого мек матрак с 8 см. мемори пяна. Ако те интересува на лични.

За латексовите матраци, има много доволни от тях. Аз лично съм влюбена в Мемори Латекс Лукс Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт