Моята сватба през 2016 година (тема 2)

• 63 412
  • 705
  •   1
Отговори
# 480
  • Във въображаемия ми свят
p4elichkata, добре дошла и честито. Беше попитала дали има време за организация до пролетта или лятото - според мен, ако се стегнете може да се организирате, друг е въпроса дали ще има свободни дати за подписване, фотографи и т.н. Като цяло аз обичам да си подготвям нещата много от рано, но всеки си има принцип. Ние се сгодихме на 18ти март 2015, а сватбата ще бъде на 8ми окт 2016 живот и здраве. Но аз много държа на детайлите и ще ми трябва време, а и самичка си правя разни украси и др неща, така, че.. Не е невъзможно да се справите за няколко месеца Wink

Успех

hrisa__89 браво затова, че държиш и на малките неща и искаш да си ги направиш сама.

За подписването през делничните дни предполагам, че няма да е толкова натоварено. Моята половинка има приятел - фотограф и мисля, че ще се получат нещата с него. Желанието на любимия е да има саксофонист. А за DJ имате ли предложения? Абсолютно никакви ритуали не искам, нито хора, по-модерна музика, латино, диско и ретро. По-скоро на купон на плажа, а не типична сватба.

# 481
И аз имам един леко тъп въпрос, обачеее.... като си сменяме фамилията кога трябва да се смени Личната карта и проблем ли е ако по време на медената седмица сме със стари документи в чужбина?

Относно украсите - някой мислил ли е да наема осветление и други ефекти и ако да, за кой град, агенция и какви ефекти? 

Чудя се докато ни чакат гостите по време на фотосесията, дали да нямаме в хотела организирано нещо като "следобедна кафе пауза " със сладки хапки и плодове... или да бъде по време на welcome drink или да го няма.   newsm78

# 482
И аз имам един леко тъп въпрос, обачеее.... като си сменяме фамилията кога трябва да се смени Личната карта и проблем ли е ако по време на медената седмица сме със стари документи в чужбина?
Чудя се докато ни чакат гостите по време на фотосесията, дали да нямаме в хотела организирано нещо като "следобедна кафе пауза " със сладки хапки и плодове... или да бъде по време на welcome drink или да го няма.   newsm78

Доколкото знам, до месец след сватбата трябва да си подадеш документите за издаване на документи с новата фамилия.

Аз мисля да имаме welcome drink,докато се снимаме. Мисля,че ще стане в повечко ако е кафе+ напитка, но вие ще си прецените времето и финансите.

# 483
Здравейте и от мен! От няколко дни чета форума и до сега все си мислех, че имаме време, а то.. Shocked Сватбата ни ще е на 12.06 София. Обмисляме подробности около събитието от август, миналата година, а до сега успяхме да харесаме и купим единствено бокал. Резервиран е само ресторантът - Арена ди Сердика. Петък ще ходим до Кракра и Света София. Дано имаме късмет и часовете, за които си мислим да са свободни. Успешна и спокойна подготовка на всички  Simple Smile

# 484
francheska_aleksandrova, да, до един месец след подписването трябва да си подадеш документи за нова лична карта. Ние живот и здраве ще заминем веднага след сватбата и аз също ще си ползвам старата, така, че като се върнем ще вася нова Simple Smile или ако успея да подам документи точно преди полета, за да теече срока и после като се върнем да си я взема..

# 485
  • София
Всичко л и трябва да сменяме - лична карта, шофьорска, международен паспорт?

# 486
Всичко л и трябва да сменяме - лична карта, шофьорска, международен паспорт?

Da! Но за да смениш книжката, трябва да имаш издадена вече нова лична карта.

# 487
Тази година ще си сменям личната карта 2 пъти, изтича ми след няколко месеца и пак смяна след сватбата. Паспортът ми е изтекъл преди 3 години Embarassed Всъщност някоя от вас да знае дали ме грози глоба? Laughing
Ако колата е на ваше име - хоп честито - и нейните документи ще трябва да смените... Tired

# 488
  • Велико Търново
Ей това за личната карта и медения месец не се бях сещала да го мисля Simple Smile Значи няма проблем да пътуваме със старата? Аз да ви кажа тази година ще трябва да си я сменям 2 пъти, тъй като им изтича през юли, а сватбата нали е септември, та тъкмо ще ми дадат новата и ще трябва да подавам отново документи  Joy

Да ви се похваля - вече си имаме запазена дата и час в общината и съм много доволна. Официално на 3 септември от 16 часа ще ставам госпожа  newsm53

# 489
very_raspberry, глоба по-принцип има, но нз в какъв размер. Ако попаднеш на някой печен слубител в Кат може и да не те глобят. А всъщност мисля, че глобата е валидна за 2години, ама щом вече са минали 3 може да е изтекла Simple Smile

# 490
Еее, hrisa__89, благодаря! Такава съм нарушителка, че чак ще ми опростят греховете Grinning

Момичета, развитие с роклите? Никой нищо не казва Whistling

В началото на февруари трябва да взема решение за моята - ще я шия ли или ще търся готова.

# 491
  • Sofia
Здравейте и от мен! От няколко дни чета форума и до сега все си мислех, че имаме време, а то.. Shocked Сватбата ни ще е на 12.06 София. Обмисляме подробности около събитието от август, миналата година, а до сега успяхме да харесаме и купим единствено бокал. Резервиран е само ресторантът - Арена ди Сердика. Петък ще ходим до Кракра и Света София. Дано имаме късмет и часовете, за които си мислим да са свободни. Успешна и спокойна подготовка на всички  Simple Smile

Ехх и ние сме на същата дата Simple Smile Арена ди Сердика е прекрасен ресторант, за съжаление ми е над бюджета, но ако не ме притесняваше сумата не бих се колебала за него Simple Smile Успех!

# 492
  • София
Оо и документите на колата ли трябва да сменям? нещо друго? Моята рокля в почти мяот размер ще дойде средата на април.

# 493
Еее, hrisa__89, благодаря! Такава съм нарушителка, че чак ще ми опростят греховете Grinning

Момичета, развитие с роклите? Никой нищо не казва Whistling

В началото на февруари трябва да взема решение за моята - ще я шия ли или ще търся готова.

Моята рокля я поръчах в началото на декевмри от Асеновград, но тази която пробвах беше огромна и ми взеха мерки за да ми я ушият наново, като се разбрахме че до началото на април ще е завършена. /сватбата е на 14 май/
Очаквам вече за пробите да ми се обадят, но все още не са ...  Rolling Eyes

Ако шиеш моя съвет е по-навреме 4-5 месеца преди сватбата, че доста ги бавят.
На кумата ми- която я поръча 5 месеца преди сватбата беше готова 1 седмица преди големия ден. Прави хиляди корекции и шуротии до последно, а в цялата лудница покрай сватбата това не е много прятно.

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 15:06 от to4icaa

# 494
  • В сърцето на любимия човек
Моята рокля я поръчах при Стоян Радичев на 30.10.15 и си я взех на 19.12.15, първата проба ми беше на 12.12.15, а втората на 19-ти и тогава си я взех  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт