СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 615
  • 705
  •   1
Отговори
# 450
А аз първоначално си рекох: "Бреййй, сигурно само аз не съм разбрала, че трябва да пробивам пустите му дупки"  Joy

# 451
# 452
Аз само кърмя и на 18 правим 3 месеца, но никога не съм знаела по колко яде.

# 453
  • Драгоман
ПолиТ, и моята е на 18ти  Simple Smile Астрални близначки  Simple Smile

# 454

Hug Heart Eyes

# 455
А ме карат да я дохранвам и меря, най-вече, защото последната седмица е качила само 40 или 60 гр(а и последния месец е качила малко) (1-ия месец-1300гр, 2-ри месец-1200гр, 3-ти месец-500гр). А тя не иска да яде повече, не мога да я накарам да изяде 130 мл наведнъж  Sad
Идеално е наддала, какво искат? Освен това не трябва да се тегли прекалено често, защото наддаването се определя за по-голям период и не е равномерно. Все едно да я теглиш всеки ден и да искаш по 100 грама точно да качва и ако някой ден качи 60, да се втурнеш да дохранваш.
Това е човек, не е робот все пак. Така само се всява паника, че нещо не е наред, а то си е съвсем наред.

Не дохранвай, ако детето не изглежда гладно и не искаш да отбиваш. Дохранването намалява кърмата и след известно време води до отбиване.

Аз с моята първа дъщеря бях полудяла от паника. Записвах точно колко мл изяжда на всяко хранене, изписах 2 тетрадки  ooooh! Сравнявах кога яде повече и кога по-малко, за да мога по-успешно да се паникьосвам  Laughing Един път на около 3 месеца не беше качила ни-що за цяла седмица и бях пред нервен срив. Тогава докторката ми каза, че точно затова не трябва да се теглят толкова често децата, защото наддаването не можеш да го разделиш на най-малките отрязъци и да очакваш да е съвсем равномерно.
И естествено, нищо ѝ нямаше.
Колкото до нормите за ръст и тегло, две приятелски деца на еднаква възраст на 3 месеца бяха - едното 4кг, а другото 8 кг!!! Като станаха на 5г и двамата са с еднакъв ръст и тегло и разликата се заличи.

Не се вглеждайте толкова във всеки грам, цялостната картинка е по-важна и много по-показателна.

# 456
А аз първоначално си рекох: "Бреййй, сигурно само аз не съм разбрала, че трябва да пробивам пустите му дупки"  Joy

Joy майка ми преди 25години е пробивала , защото бибероните са се продавали без дупки и понеже тя ми купуваше шишетата и питала в магазина дали трябва да се пробият и продавачката й казала, че вече няма такива

Не слушай какво ти говорят, кърми си бебето на поискване и няма да сбъркаш, повечето деца, които са кърмени са отгледани така, мен ме предупредиха за адаптираното да си спазвам поне 3 часа разстояние , понеже е по - тежка храна и трябва повече време да се смели и ако й дам по - рано може да я заболи коремчето още повече. Според мен изчакай още малко по твоя начин, давай й да си суче като иска, това с милилитрите изядено няма как да стане , моето също не яде по 130мл, горе - долу за денонощие се събира 650мл адаптирано , а ако й видиш бузите....все едно един литър мляко изпива на ден Joy

моите шишета са на Томи Типи и са единица, чудя се дали да купя по - големи биберони, засега ми се струва , че няма нужда, тя в началото даже се мъчеше с тях, много бързо май течеше и май чак сега й е удобно, яде по 10 минути като е гладна, като не е гладна се мъчим по половин час за 100мл , ама то защото аз я мъча  Grinning Заради коликите мъжа ми беше купил на Нук едно шише , похвалили му го в магазина , биберона е М, тя беше на десетина дена тогава, ама направо й течеше от устата , давеше се, ужас беше, пробвах няколко пъти, много голяма идваше дупката. Бях го забутала някъде и онзи ден се сетих за него и сега давам вода от него, няма проблеми вече

# 457
Напълно подкрепям казаното от Аллана! И аз не знам колко изяжда моето бебе, но не ми и трябва - нали расте, дрешките умаляват, изхвърлям пълни памперсите /с ако по нарядко вече, ако не всеки ден през ден/ и съм напълно спокойна.

Днес беб е много спокоен и успях да свърша толкова полезна работа! Истински подарък!

# 458

Joy

моите шишета са на Томи Типи и са единица, чудя се дали да купя по - големи биберони, засега ми се струва , че няма нужда, тя в началото даже се мъчеше с тях, много бързо май течеше и май чак сега й е удобно, яде по 10 минути като е гладна, като не е гладна се мъчим по половин час за 100мл , ама то защото аз я мъча  Grinning Заради коликите мъжа ми беше купил на Нук едно шише , похвалили му го в магазина , биберона е М, тя беше на десетина дена тогава, ама направо й течеше от устата , давеше се, ужас беше, пробвах няколко пъти, много голяма идваше дупката. Бях го забутала някъде и онзи ден се сетих за него и сега давам вода от него, няма проблеми вече
На Томи Типи и аз имам две шишета - оказа се едното единичка, другото - двойка. Ако са ти купени в обща кутия, виж и твоите да не би да са различни номера. Иначе грам не ги харесвам с тези тръби вътре, уж за обезвъздушаване. Ползвам на Авент, но както казах и с тях се давим. Явно било нормално.

# 459
моите Томи Типи са без тръбичка , твоите са Анти - колик явно  ,моите са обикновени и бяха в обща кутийка и са единичка със сигурност. Явно му тече много бързо спрямо гърдата ти и затова се дави , ама ще свикне

# 460
 момичета, толкова много ви благодаря!!!  Hug  bouquet
Сега се поуспокоих, а и добих малко повече увереност в себе си, че сигурно не си храня лошо детенцето!!!  bouquet
Аз също имам шише на Нук и ужасно се даваше с него, та съм го прибрала в шкафа.

# 461
Здравейте,
днес бяхме на консултация. Качил е 700 гр и вече е 5700 гр и 64 см. Според лекарката наддава чудесно и да преценя кога да му увелича млякото. Каза да ми да започна да го захранвам със сокове. Първо с ябълка, после и морков. Днес му дадох 2 лъжички сок от ябълка, много беше смешен, чуди се какво е това. Засега няма проблем, дано и занапред да е така. Praynig
Ваксина ще му бият в понеделник, а аз бързах да отворя куул пача, та сега съм го сложила в хладилника. Дано не го разваля.
Вашите бебчета държат ли играчките вече? Макси още не хваща, само ги бута понякога с ръка, да не говорим че и не се кефи много много на играчки. Повече му харесва някой да му говори, тогава много се смее. Laughing

# 462
Хееей, и моето момиче е на 18ти Simple Smile

# 463
Ааа товаа, че в Холандия можело да се храни на поискване, а тук не е най-непрофесионалната глупост, която съм чувала...
Храни си бебето както то се чувства най-добре и както сте си свикнали. Така ще е спокойно и ще си расте. Кому е нужно да го държиш гладно, за да има режим. Да не би да наддава по-добре като чака гладно някакъв час ?!??

# 464
А ме карат да я дохранвам и меря, най-вече, защото последната седмица е качила само 40 или 60 гр(а и последния месец е качила малко) (1-ия месец-1300гр, 2-ри месец-1200гр, 3-ти месец-500гр). А тя не иска да яде повече, не мога да я накарам да изяде 130 мл наведнъж  Sad
Идеално е наддала, какво искат? Освен това не трябва да се тегли прекалено често, защото наддаването се определя за по-голям период и не е равномерно. Все едно да я теглиш всеки ден и да искаш по 100 грама точно да качва и ако някой ден качи 60, да се втурнеш да дохранваш.
Това е човек, не е робот все пак. Така само се всява паника, че нещо не е наред, а то си е съвсем наред.

Не дохранвай, ако детето не изглежда гладно и не искаш да отбиваш. Дохранването намалява кърмата и след известно време води до отбиване.

Аз с моята първа дъщеря бях полудяла от паника. Записвах точно колко мл изяжда на всяко хранене, изписах 2 тетрадки  ooooh! Сравнявах кога яде повече и кога по-малко, за да мога по-успешно да се паникьосвам  Laughing Един път на около 3 месеца не беше качила ни-що за цяла седмица и бях пред нервен срив. Тогава докторката ми каза, че точно затова не трябва да се теглят толкова често децата, защото наддаването не можеш да го разделиш на най-малките отрязъци и да очакваш да е съвсем равномерно.
И естествено, нищо ѝ нямаше.
Колкото до нормите за ръст и тегло, две приятелски деца на еднаква възраст на 3 месеца бяха - едното 4кг, а другото 8 кг!!! Като станаха на 5г и двамата са с еднакъв ръст и тегло и разликата се заличи.

Не се вглеждайте толкова във всеки грам, цялостната картинка е по-важна и много по-показателна.

Аллана, много ме кефиш и мн ти се радвам когато ги наредиш така днешните доктори с още стари разбирания. Аз по същия начин като бяхме в болницата заради жълтеницата ме караха да го храня през 3 часа и да го меря след всяко хранене. Разбира се като си се прибрахме си продължих на поискване да си храня и детето си е мн добре. На 3 месеца 5500 гр. Аз също като бебе в трети месец съм била толкова и съм по слабичка - такъв ни е гена.

Общи условия

Активация на акаунт