Боледуване на децата ни - тема 31

• 49 708
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Аааа от антибиотика е бил обрива на малката.  Снощи не дадох доза и вече няма и помен.

Поне имаш яснота от какво е..

Моят го издухах сутринта хубаво и излязоха едни зелени, зелени чудеса...Ама то нормално за нас. Иначе не кашля, само дето трудно спи, но снощи сложих отривин мъничко, да се поотпуши положението през нощта поне.

# 61
  • София
Umi, дано се оправите скоро. И мойта щерка понякога, когато боледува, прави секрет в окото, даже веднъж клепачът бе подут и седя така 3 дни (слабо място).

Дани, можеш да им кажеш в градината как у вас кашля по два-три пъти и да ги питаш защо ти дават обратна връзка, че в градината, докато спи, кашля много. Дали не преувеличават малко? Simple Smile

Тета, аз, ако знаеш, как пълня един контейнер на бейбивака със сопол и то при изпит 7 дни антибиотик и капани вече 7 дни капки. Това само при сина. От щерката не мога и една капка да изцедя. Явно на бобошевците сополът им е слабо място. 

Хоуп, оправяй се.

# 62
Ашиа, точно така-слабо място им е, да са ни живи и здрави.
Преди час като кихна и увисна като въже едно 10 см. съкровище -дебело и сочно Mr. Green ама поне си прочисти отворите Mr. Green

Даже ме е страх да го изкъпя с тези сополаци Confused

# 63
  • На брега на реката
Тета, не прескачай къпане, поне аз не бих. Напари банята предварително да се затопли и да се вдигне паро. Ще му облекчи красотите в носа Simple Smile
Аз на себе си прилагам директно напарване с душа към носа и "сърбам" с нос гореща вода. После си изтича и съм пушка. А съм с хроничен синузит. Това за нас възрастните де, изтезание е за малчуганите.

# 64
Бе ходихме до спешното да изпишат нещо за окото и само се разходихме.Някаква вода за промиване и ериус изписаха.Приличало на алергична реакция..Да ама не.Миналата седмица имаше едни мнооого болни близнаци в групата и с "алергична"цветна хрема и подобаващиа кашлица,та за пръв път разговарях сериозно с учителката.  
То окото изглежда май по-добре.Беше позалепнало,но с компреси с лайка и промиване със сребърна вода нещата се поуспокоиха.Сутринта пак беше с 38,5,цялата омазана в сополи,носът тотално запушен...Красота.Ще видим какво ще излезе от цялата работа.

# 65
Тета, не прескачай къпане, поне аз не бих. Напари банята предварително да се затопли и да се вдигне паро. Ще му облекчи красотите в носа Simple Smile
Аз на себе си прилагам директно напарване с душа към носа и "сърбам" с нос гореща вода. После си изтича и съм пушка. А съм с хроничен синузит. Това за нас възрастните де, изтезание е за малчуганите.

Така е по принцип, пАрата помага. Проблема при нас е, че отопляваме детската и хола само, в коридорите и в банята е бахър. Аз банята ще я затопля с духалката, но и аз като се къпя, не ми ли тече гореща вода върху мен, и веднага главата ми замръзва. Пък то е едно въртене вътре, едно чудо.. ooooh!

Уми, айде утре вече да не вдигате Т и да отивате към оздравяване ви пожелавам.

# 66
  • Варна
А пък аз как кашлям, ще ми изхвръкнат очите Tired Егати ужаса. Дано да съм се заразила от дребния, а не да е нещо ново.

# 67
  • в огледалото на живота
Не се предавайте майки,силни сте  Peace

Хоуп,Месечинке как добре ви разбирам.... Confused

Бързо да оздравявате  Hug

# 68
  • София
Бе ходихме до спешното да изпишат нещо за окото и само се разходихме.Някаква вода за промиване и ериус изписаха.Приличало на алергична реакция..Да ама не.

Умка, то може и алергия да е, но появата хич не е случайна. 99% съм сигурна, че е намесен вирус, поне при мойта щерка винаги е така. Видя ли й окото в тоя вид, знам - следва боледуване. Не се притеснявай, вие вече сте на средата, така като те "слушам".

Да се оправят всички болни - майки и деца ... Hug

# 69
  • shumen
Уми,как е Габи?
Тета,и аз не бих пропуснала баня.Затоплям предварително,измивам го набързо,обличам го и бам в леглото.Сега направихме точно така и сигурно ще откара пак до 5 да спи.
Ашиа,аз като се опитах да им кажа миналия път в нас,че не кашля,а там казват обратното,госпожите и сестрата започнаха да ми излизат с теории,че искат бележка,че е здрав и от алерголог,защоро според педи кашлицата беше алергична.Водих го при педи и за ОЗБ ми даде,но на алерголог още не съм,че от сегашното доки направление не можах да изкопча.От 01.12.сме при друга и мисля да си поговоря с нея и да искам направпение да видим тя какво ще каже и ще даде ли.
Месечинке,оправяй се и ти скоро.

# 70
Абе Дани, я не се занимавай с тези госпожи. Занеси им една бележка от детския лекар, че е клинично здрав и да си гледат работата. Като толкова се заяждат, носиш им бележката и казваш - ето, заведох го, няма проблем да посещава ДГ, здрав е в момента.

# 71
  • Варна
В петък една майка беше занесла спрей за нос в яслата да пръскат на детето й, защото има сополи  ooooh! В понеделник, ако е по-сговорчивата г-жа, ще се интересувам, дали е допустимо...

# 72
Ами аз и сега ще ти отговоря-не е редно.
Аз бих го поставила на въпрос. Интересно как се съгласяват да вземат спрея и да пръскат, като гледам как при нас редовно с незабърсани носове ходят.

# 73
  • На брега на реката
Супер нагло. Много се дразня на подобни постъпки. Днес спрей, утре АБ...а съм 1000% сигурна, че има родители, които пробват дали ще мине.
Да оздравявате всички!  bouquet

# 74
  • shumen
Тета,аз им занесох бележка от педи,но искали и от алерголог.Е,казах им,че няма как да стане,защото беше събота и неделя.
Мейбълин,не не е редно.На нас и в яслата,и в ДГ ни предупредиха,че не може да се носят никакви спрейчета,капки за нос и лекарства.В яслата само ми бяха казали,че може хомеопатия и то с рецептата,за да знаят как да я дават.В ДГ обаче не може.

Общи условия

Активация на акаунт