ЕЛП 51 - празнична, предколедна, черешова

• 23 287
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Да се завърнеш в елпенската къща,
когато утринта в следобед гасне,

и да те посрещне нейно Елфичество с фонтан от радост!  Grinning  Hug Това е то завръщане!

Снощи сънувах, че мъжът ми ми е изневерил (наяве съм неомъжена, ама това са подробности) и звъня на Атти за спешна помощ със съвети и практически действия. Забравих какви бяха, но се оказаха ефикасни.  Laughing Когато се събудих, ми стана много смешно и си казах, че днес трябва да вляза за по едно сгряващо в пъба. Не като лек срещу изневяра, ама така, превантивно.

Избирайте си  Laughing Аз се връщам да чета десет страници.

# 646
Десет страници по-късно:

Прибираме се току-що от кончерто пианисимо гроссо. Репертоар - изпълнен без забележки, подарък и цвете на госпожата - връчени, шоколад от госпожата за Дреболинда - изяден, настроение - до небесата, снимки - следват:

Атти, страхотни снимки, страхотна Дреболинда, и страхотно събитие. Браво на Пианисима-Фортисима!

Изпуснала съм разказа на Куркума за Розовата долина и щях да го прося, но него... вече го няма? Защо? Докога?

И Добриния рожден ден + Ваниния имен съм пропуснала. Добри и Ване, приемате ли още пожелания за щастие и букет + букет?

Свечи, обожавам точно това стихотворение на Балабанов!  Shocked

# 647
  • София
Вземам бързо кафето, преди да ме е изпреварил някой, защото се оказа, че вкъщи сме без прашинка кафе, а навън е прекалено студено, за да дръзна да си покажа носа навън и днес. Направих бисквитена торта с тайната мисъл тя да привлече кафе отнякъде и кафето не закъсня - моя близка се обади, че смята да прескочи до нас и нещата се уредиха  Laughing
Цитат на: Вещица в чужбина link=topic=888906.msg32406305#msg32406305
Снощи сънувах, че мъжът ми ми е изневерил (наяве съм неомъжена, ама това са подробности) и звъня на Атти за спешна помощ със съвети и практически действия. Забравих какви бяха, но се оказаха ефикасни.  Laughing
Не се съмнявам, че съветите ми са включвали възвратно-постъпателни движения с чугунен тиган в посока черепната кутия на заподозрения и последваща почерпка с десерт, съдържащ горчиви бадеми  Mr. Green

Ники, Дреболинда продължава с бодри стъпки - изврънка ме да я запиша на вокална група. Там са какички обаче, 6 и 7 клас, пък тя е трети. Учителят я хареса много, смята да я готви и индивидуално за участие в юбилейния концерт на училището. Ами да си я стопанисва там, каквото и да научи, все е добре, тя се кефи Simple Smile

# 648
Браво на Дреболинда!  bouquet Предстои ни да чуем велики неща.

Не, беше нещо в стил "Мисията невъзможна" 2 - едни поверителни разговори, едни асансьори, спускания по кабели в пехотинско облекло. Май накрая изневярата се загуби насред тръпката от екшъна.  Laughing Важното е, че съвместно отбелязахме победа.

Толкова сутрини съм правила кафе, и нито веднъж не е привлякло бисквитена торта. Може би има някакво специално мърморене по време на приготовлението, а, Атти? Нещо като
Скрит текст:
"печка, грей, машина, бълбукай, кафеена смес, мехури пукай, торта, торта, торта - тук!"
?

И систъра се появил, колко радостно, макар
и зарината в работа и завивки.  Hug

Днес бил денят на писането на ръка. Да се
поздравим, ако има ръкописници  Hug 

Аз съм по-скоро от кракописниците, но честит да е, Ло!  Laughing

# 649
  • София
Уауууу, на какви подвизи съм била способна само  Flutter bowuu

Сега да обясня за кафето и тортата - привличането работи, обаче винаги по-голямото привлича по-малкото. Закони от физиката, какво да ги правиш... И мърморене има, но не е толкова магьосническо, а е по-скоро досадливо и отегчено-изнервено: "Не бъркай във врелия крем, ще се изгориш! Да, ще ти дам накрая да оближеш купата и бъркалките! Добре, купата на теб, а бъркалките на теб! Не яж от нарязаните банани за тортата, вземи си от плика друг! Изядохте всички орехи, какво ще сложа на тортата! Не дръж дълго бисквитата в млякото, ще се разпадне! Не се бийте около купата с млякото, ще съборите нещо! Къш оттук вече, маймуни дребни, тортата трябва да стои, за да се напои, не може да се реже веднага, къшкъшкъшкъш!" - ето така. И стана номера Simple Smile

# 650
МУХА! След такова картинно описание на процеса, не мога да не поискам рецептата! Молямоля?

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 21:43 от Вещица в чужбина

# 651
  • София
Приемам, приемам! Благодаря! Взимам чай между другото!

# 652
  • София
МУХА! След такова картинно описание на процеса, не мога да не поискам рецептата! Молямоля?
Рецептата е най-простата, сигурно няма нужда да я пиша, но все пак, за да се убедиш, че я знаеш -
Скрит текст:
крем нишесте с вкус по избор, за 1 литър мляко, сварява се според указанията на опаковката. Обикновени бисквити се топят в прясно мляко и се редят в тавичка, редувайки с крем, на пластове, с крема се започва и завършва. Може вътре един ред бананови кръгчета. Може отгоре орехи, шоколадови пръчици или каквото друго има. Може да се направят индивидуални порции в купички. Да престои поне няколко часа преди консумация, за да се стегне, иначе се яде с голямата лъжица.

# 653
Благодаря, Атти. Не, не я знаех, никога не съм правила бисквитена.

Частта с "да престои няколко часа" ми изглежда ужасно трудна, на границата със садизъм.  Laughing

Ване, пий полека, това, което прилича на чай, всъщност е грог.  Laughing

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 21:43 от Вещица в чужбина

# 654
Много студено, бе.  Cry За сгряване (на кухнята) правих кекс вчера. И хляб. Днес вече няма какво да правя, че има още за ядене, подсмрък.

Ще изпразнувам ръкописането със закъснение, макар че ако Атти види как точно пиша, ще получи стрес.  Blush

# 655
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз така, Пуц. Вчера цял ден пекох нещо, да помогна на климатиците. Баница, лазаня, картофи. Ама днес нищо нямам - само три кюфтета Joy, щото вчера бяха малките при мен, а аз ги изпращам винаги с кутии. И реших да направя морковен кекс (след една морковена торта, изядена с голям възторг, морковените рецепти са на мода у нас), обаче мм каза, че по-добре солен кекс. Пък аз не обичам и сега се офлянквам. А днес няма да идва никой да помогне с изяждането.

Ще кажа нещо еретично по отношение на бисквитената торта - не ме намразвайте, моля!
Тази торта беше много любима и популярна, когато децата ми бяха малки (пък и удобна, щото винаги имаш продукти за нея) но веднъж една лекарка ме направи на бъзе и коприва, че давам на децата си "празни калории" - бисквити, в които няма нищо, ама нищо полезно, даже наопаки, нишестето същата работа и какво оставало - една чаша мляко! по-добре му я дай да я изпие тази чаша, вместо да го тъпчеш с тез боклуци, ми каза тя - какво учите в тези университети, като най-важните неща не знаете! Идват тука и ми се фукат, че дали на детето бисквитена торта, домашна видите ли! Какво му е домашното на това - реденето на бисквитите ли! Други пък си хранят децата със супи, натъпкани с надробен хляб - това пък каква глупост е! Хлябът обира всичката мазнина! Ама кой да ти мисли! Храните децата си като че ли са прасета - да наддават!

Още я помня тази разпенена лекарка и трябва да ви кажа, че след тази случка започнах сериозно да се интересувам от храненето. Накара ме да се засрамя, защото и аз хранех детето си със супа и хляб.

Много обичам да пиша на ръка с хубаво писало, обаче вече не мога. След толкова години писане на машина и после на комп. (което си е същото по отношение на писането), ръката ми вече няма търпение да изписва буквите. Много ме е яд.

Мислех, че имам тел. на Куркума, исках да го проверя как е. Обаче се оказа, че нямам. Ако някой има, нека му звънне, да се уверим, че тоз наш любим чиляк е здрав и читав. Пък ако щЕ да пише, изборът е негов. Ама да знаем как е.
Не обичам аз така - някой, към когото си се привързал, да ти изчезне ей тъй без никви обяснения.
Амаха!

# 656
  • Пазете Гор
Тук, съм, бре, добре съм, само дето не ми се пишеше никак. Поглеждах на два пъти, а днес преди обяд изчетох всичко. Споменавах не веднъж преди Рождество още, че четенето и писането във форума напоследък ми струва хем  все повече усилия, хем от ден на ден става с все по- малка възвращаемост във формата на положителни емоции. Та затова леко преосмислих инвестициите си в нерви и време. И те така, не влизах двадесетина дена. А къде е Роза, като стана въвпрос за въздържание?

Е, вече наближава време за започване на разсада, на избор на семена и култури, и не мога да не пиша поне по този въпрос. А пък отворя ли форума - винаги поглеждам и тук. Няма как  да не погледна.
Скрит текст:
В една друга тема ти питаш какво да правим със стари лекарства, све4. Видях във една рекламна брошура, че на 24 януари ще има такъв пункт в един от софийските магазина на Кауфланд (май в оня до затвора). Но това е сложна занимавка. Аз правя друго: вадиш от опаковките таблетки или мазила и ги пускаш в печката (или котлето на парното) и готово. Те са 99,99% нишесте, ще изгорят до пепел. И със сиропите горе-долу същото прави. Мисля, че именно с изгаряне ги обезвреждат и професионалистите.

Всичко си е както винаги с мен. Ям. Почти не пия. Работя. Боря с теглото си. Правих скара за обяд, а новата котка се мотаеше покрай мен през цялото време, на три пъти ме препъна гадината! Щях да прекатура всичките сгоди там, но само си разлях виното за щастие. Най-накрая му дадох сланинката, с която мажа скарата, та миряса.

Около махалата текат две рекички. Една река и една рекичка, по-прецизно казано. Нали знаете, че ручей е онова, което прескачаш на един скок, а рекичка е това, което може да прецапаш, но не и да прескочиш. А река е ако трябва поне да си навиеш крачолите, че да преминеш, а вътре из нея има и раци, жабчета и мрени. Както и да е де - и двете рекички замръзнаха тия дни. Върбите край тях се обсипаха със скреж и клюмат като оплаквачки. Цяла сутрин откъм тях пълзят ледени мъгли. Ходихме с комшиите да ги гледаме. Всичките обясняваха, че чудо голямо станало, ама всичките дойдоха да видят леда с шаващите под него мехури.

Те мехурите се виждаха вчера сутринта, де. Днеска от мъглата се изръси към два пръста скреж

Ники, да ти проводя оная смешна история на ЛС?

# 657
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря ти, Куркума. И за инфото, и че се показа. Тъй де, по-спокойно е така.

Розето и нея ще я изчакаме тактично още малко, че нали е момиче и е по-нежно същество, не мой така грубо да викаме и дърпаме, ама...не може така да зачезвате за дълго, без да се обаждате. Кръчма - кръчма, ама и дисциплина си требе!

Ручей мислех, че е някакъв по-бърз поток. Някак игрив съм го мислела, не спокоен и кротък.

# 658
Ура! Куркума е тук, и жив, и здрав!
Ако не е много нагло, да, много ми се чете историята-подарък на Анджи.

Снощи четох десетте страници за наваксване накуп, без да гледам датите и не регистрирах, че Розето също я няма в последните дни. За нея, обаче, предполагам, всичко е наред, знам, че доста хора я имате в офлайн контакти. 'Ма все пак й е време да се появи - с ШНУР и/или поезия за извинение на отсъствието.  Laughing

Цитат
Какво му е домашното на това - реденето на бисквитите ли!
Вярно. Подкрепям с две ръце и твърдя, че бисквитената торта трябва да остане цялата за възрастните.  Mr. Green   Mr. Green Пазя децата, не друго.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 21:44 от Вещица в чужбина

# 659
  • София
Ще кажа нещо еретично по отношение на бисквитената торта - не ме намразвайте, моля!
Тази торта беше много любима и популярна, когато децата ми бяха малки (пък и удобна, щото винаги имаш продукти за нея) но веднъж една лекарка ме направи на бъзе и коприва, че давам на децата си "празни калории" - бисквити, в които няма нищо, ама нищо полезно, даже наопаки, нишестето същата работа и какво оставало - една чаша мляко! по-добре му я дай да я изпие тази чаша, вместо да го тъпчеш с тез боклуци, ми каза тя - какво учите в тези университети, като най-важните неща не знаете! Идват тука и ми се фукат, че дали на детето бисквитена торта, домашна видите ли! Какво му е домашното на това - реденето на бисквитите ли! Други пък си хранят децата със супи, натъпкани с надробен хляб - това пък каква глупост е! Хлябът обира всичката мазнина! Ама кой да ти мисли! Храните децата си като че ли са прасета - да наддават!
Аз пък не виждам защо трябва да се стресирам от бисквитените торти и супата с хляб. Такава торта ядат сигурно 3-4 пъти в годината, не вярвам да се отровят, а и я предпочитат пред купешките торти с кремове от растителна сметана, които залепват за небцето и имат вкус на гума. А на хляба в супата какво му е? При положение, че ядат само супа на едно хранене, без второ, защото не искат различни храни накуп, нормално е супата да се яде с хляб. Пък той дали ще е хапнат на суха хапка или ще е пуснат да плува като Титаник, все е едно. Хлябът обирал мазнината? Това не го разбрах, откъде я обира? Аз пък много обичам орторексици  Mr. Green Не можем всички да ядем само броколи и киноа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт