Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 162
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
stefyyyy, да си жива и здрава и семейството до теб! Как се казва тортата, аз съм любителка и майсторка Simple Smile Simple Smile ?
Вчера сварих настъргана ябълка и тиква, малко нишесте, две л.АМ  и накрая и прашинки канела, стана супер.
Навън вече вали сняг. Simple Smile

# 511
  • Русе
Честит рожден ден на Стефи. Много хубава торта, чак си направих кафенце.
Днес и аз започнах захранването с картофено пюренце. Не знам дали колко  успя да изяде, но ще трябва да започне. Аз съм си записала схема на захранване от каката още и сега мисля да я следвам долу горе. Кошара, столче за кола имаме от каката и тях ще ползваме, столче за хранене сега ни подариха, но още не съм го разпечатала даже. Нали момичетата се слагат да сядат като навършат 6 месеца и аз още не смея да прекалявям, слагам я понякога за няколко минути и толкова.

# 512
  • София
https://utroruse.com/article/6151/

Не знаех, че има такъв вид ехографски преглед при бебетата !  newsm78 Благодаря! smile3525 Моля софийските мами да кажат къде са водили бебоците и дали са доволни ?  Simple Smile Аз за какво да си поискам направление от педиатърката - за ехография на коремни органи или за нещо друго ? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Честит рожден ден Стефи! Да си жива и здрава! newsm51

# 513
 Стефи ЧРД , живa и здрaвa в предвид времето нaвън по водa дa ти върви!Мaрия Тересa, искaй зa ехогрaф нa коремни оргaни,тaкa се води мисля, също зa уринa и пълнa кръвнa кaртинa, товa сa изследвaниятa 6ти месец, нaс мaлко по-рaно ни пуснaхa. 6ти месец се ходи и нa ортопед,aз този път ше ходя от кaсaтa, че предния път ходих нa чaстно.

# 514
  • София
Стефи ЧРД , живa и здрaвa в предвид времето нaвън по водa дa ти върви!Мaрия Тересa, искaй зa ехогрaф нa коремни оргaни,тaкa се води мисля, също зa уринa и пълнa кръвнa кaртинa, товa сa изследвaниятa 6ти месец, нaс мaлко по-рaно ни пуснaхa. 6ти месец се ходи и нa ортопед,aз този път ше ходя от кaсaтa, че предния път ходих нa чaстно.

pepilota 123 благодаря ти! А сега се сетих и за офталмолог ? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 515
Стефиии, мила, да си жива и здрава! Много много щастлива! Габи, каката и всички близки също да са здрави!

Мария Тереса, аз водих Александър при д-р Гайтанджиев в бившата Трета градска болница. Според нашия педиатър на частно е един от най-добритр ехографисти в София, но аз не смея да се ангажирам с мнение. Лично аз съм доволна. При него водех сина ми за рефлукса на стомаха, който вече е минало. Работи със ЗК.
Столче за хранене ни подариха на Чиполино за Коледа. Ползваме го и е много удобно и за двама ни, т.к. преди го хранех в люлката и седях на пода. Да не обяснявам как се изгърбвах.

Забелязвам, че за рибата казвате, че домашно пюре може да се дава след 10 м., а ако е купено може и сега. Това важи ли и за заешкото?!? Извинявам се, ако въпроса ми е тъп.

# 516
Стефии Честит рожден ден!Желая ти щастие,здраве и да бъдеш много обичана  bouquet

А защо да не може домашно пюре от риба?Каква е разликата с купешкото newsm78 На мен педи ми каза че може да давам домашно,само сьомга и треска и да е охладена а не замразена(при замразяването се използват химикали разни).
Щах да пиша още нещо,ама забравих.Много съм разсеяна напоследък.Даже на моменти май съм малко неадекватна  Tired сигурно от преумора.Например хвърлих дрехите за пране в кошчето за боклук,вместо в коша за пране.Оня ден като ходих към университета слязох от автобуса една спирка по-рано...представа си нямам защо.И други подобни  Crazy А и пак почнах да рева без причина,както от хормоните след раждането.Дано скоро мине и този период Rolling Eyes

# 517
Стефи, честит рожден ден  bouquet. Здраве, щастие, безброй детски усмивки да те радват!
Моят малчо доста ме е обсебил напоследък и не ми оставя време за писане.
Вчера бяхме на дк. 8.220 кг(+420) -на педи малко и се видяха. Реши, че гърлото му е червено, да пиел хомеожен. Калциев глюконат също по два пъти на ден, ама защо и тя не знае. Ми то детето си е здраво- нито кашля, нито сополи има, весело. И за капак не му сложи ваксина, защото краката му били студени, можело да е простуден. Еее, бясна бях  #Cussing out такава тъпа консултация не бях видяла! Мрън, мрън...

# 518
   Добро утро!
   Снощи не знам спах ли, или не! Моят хубосник се буди цяла нощ през един час - сякаш има хронометър, та отмерва точно. А сега , в 7 сутринта заспа блажено   #2gunfire , а аз се разсъних
    На консултацията ни боцнаха само едното краче(синфлорикс), другата ваксина я нямаха, та я отложихме за следващия месец. Гюленцето на мама тежи 9 ,140 кг. и е дълъг 74 см. Дадоха ни разрешение за каши и две седмици по-късно да започнем с месото - бяло пилешко, пуешко и заешко. Аз кашите ги започнах вече - оризова безмлечна, може би след няколко дни ще пробваме с пилешкото месце. Докторката посъветва, че елдата е другият вариант за захранване, вместо каша. Знам , че е много полезна, но никак не ми допада миризмата й. По-нататък ще я пробваме и ще пиша за реакцията на бебо.
Направихме изследванията. На убождането на пръстчето не реагира въобще. Вие се смеете за количеството урина, но аз май съм най-зле. С първия колектор беше пълен провал - памперсът пълен, колекторът - не. Тичах до аптеката за нов, с него - няколко капки. За щастие в лабораторията казаха, че стига за изследване. Умрях си от срам. Дадоха ни направление за нефролог .
Успешен ден и приятна неделя!

# 519
Рибата, яйцето и канелата са силни алергени. Аз лично бих изчакала, има време ще яде Peace

# 520
Много ми е любопитно как стига сьомгата охладена до магазина. 100% е била замразена преди това, освен ако нямат рибарник в склада

# 521
Ленинка,тук първите пюрета са с канела. Не знаех, че е алерген.

Ето какво открих:

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

Днес Алекс стана на половин годинка  smile3525 Two Hearts

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 10:03 от crazy_iv

# 522
  • Варна, кв. Аспарухово
Ч.Р.Д., Стефи bouquet

От два дни сме на Хип пуешко и познайте Венци вече пие вода, явно бебчовците си знаят кога какво им трябва (а как ам-ка няма да ви кажа)  Simple Smile Днес ще пробваме домашна извара, но я направихме от кисело мляко със свеки, че е по-щадяща уж. После заешко, пилешко и като ми донесат 1/4 жълтък от щастлива кокошка. За риба на мен не са ми казвали още пък и аз искам ако го захранвам да е нещо пресничко така че може да почакам малко да се активизират нашите рибари (нали съм на морето).
Който е на кърма да е засичал скоро по колко пият малчовците. Моичкият на ден докарва от 400 до 500 мл. И аз нали си нямам много само му се притеснявам. Кърменето е едно шоу, сутрин е ок на обед става с 2-3 проплаквания и вечер е направо ад докато си изсуче дозата. Казах на ЛЛ, ама тя все ме успокоява, че щом наддава и след ядене се успокоява всичко е наред, но на мен сърцето ми се къса като го гледам как се ядосва докато суче.

# 523
Много, много ви благодаря момичета за пожеланията. Hug Аз също ви пожелавам вие , вашите съкровища и всички близки да бъдете живи и здрави  Hug

Тортата е шоко лешник на сладкарници Неделя.

На нас нищо не са ни казвали за месо. Казаха ми само жълтък, но аз няма да й давам.
Подправки изобщо няма да слагам до към 10м когато почне да яде кухня.
Канелата е мн силна подправка дори за възрастен какво остава за 6м бебе. Каката която е на 4г от скоро почна да яде сладки с канела.

# 524
Стефи, и от мен на патерица всичко Най!  Hug

На ехограф я заведох в 14 ДКЦ при д-р Диана Филипова. Препоръча ми я педиатърката. Тя е специалист детски болести. Беше изключително мила и внимателна, даже бебка й се усмихна, въпреки че я събудихме за прегледа, а това си е рядкост, обикновено се плаши от непознати. Не чакахме изобщо, щом ни видя с бебето, веднага влязохме с предимство. Тя каза, че направлението в тая възраст принципно е за бъбреците, но тя за свое спокойствие оглежда всичко. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт