Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 157
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Магдалена я храня седнала в шезлонга. Опитвам се да я храня по-скоро. Пюрета все още никакви не ще,но днес успях най-накрая да пробутам няколко лъжици каша,около 50гр. Поне не  стискаше устата.

Чудя се с какво да я занимавам,на активната гимнастика не и харесва вече и стои от 3до 5 мин.макс,нодся я ,слагам я седнала да се занимава с нещо,но и това 5 мин,само са разнасяме. Ако лежи,задължително трябва да съм до нея и да я занимавам.
Наоплаквах се. Пропуснах да кажа,че с глутен я захраних още преди две седмици като и давам трошички хляб да върти из устата, иначе не ме оставя мен да се нахраня Twisted Evil

# 541
Стефи, точно така смятам и аз да направя с педи! Даже може да му кажа наистина, че давам боб с наденица да го видя тогава какво ще ми каже  Joy

От десетина дни имаме и първите сричкодумички  Simple Smile - мааамма  Heart Eyes, па папа ппап, ба ба ба, бааааубауба. Много е сладък Heart Eyes

# 542
  • до едно тепе
Постепенно щяла да се научи да подскача. Каза никакъв паяк докато не стане на седем месеца (но то пък е скоро) - не че съм се залетяла, даже още нямам такъв.
Какъв и е зора на педи да скача детето Shocked
Баткото не го учих да скача, няма да науча и Бубето. Все ми е било ужасно странно да гледам как се мъчи майката да удържа подскачащо дете. Thinking
Ще я оставя на земята да си лази и да се оправя сама.Когато се изправи подпряна на нещо тогава ще си е стъпила на краката. Как пък няма да я уча да ми рипа в ръцете като козле Whistling
И проходилка нямам и няма да купувам. Бънджи също.  Mr. Green
От 2 дена сме на бабабабаа.  Laughing
Днеска пускахме изследванията. Излязоха не съвсем в границите та да питам има ли друго бебе със завишени тромбоцити Thinking Чакам една посявка от носа и евентуално след прегледа на ехото в сряда може да минем през доки да ги погледне. Макар че тя каза да и ги занесем на другата консултация. Не знам дали ще устискам до тогава Crazy
Жасмин обиден или не кажи му да си прочете малко из препоръките на здравното министерство. Naughty
Кифлето след 2 дена ядене на тиква днес не само стисна устата,а почна и да го избутва. Аз вкарам с голЕм зор лъжицата и като я извадя нашата избута с езика. #Cussing out Почерпих я и с готово пюре от пащърнак. Още повече почна да плюе. Днеска ще и готвя моркови с картофи. Може пък тиквата да и е омръзнала знам ли Sunglasses

# 543
Поспаланчо, колко са завишени тробмоцитите? Бебка е с 419 при референтна до 420, но това е за възрастни. Чела съм, че за бебчета, референтната е до 500.
При мен за някои показатели пише за деца референтни стойности, но други ги търсих в нета.

Доколкото знам суровият банан запича, затова все още давам от готовите пюрета. Заради затегнато стомахче беба от вчера е на млечно-тиквена диета.

Петя, и аз бих излъгала с чиста съвест.  Mr. Green
Например педиатърката ми казва да давам кисел, но само като си спомня каква гадост беше в детската градина...  Sick   Казах й, че не давам, защото беба не го харесва. Тя отговори, че почти всички бебета не го харесват и не е фатално. Simple Smile

Бебка има периоди, в които й е достатъчно да ни наблюдава и си кротува в количката понякога и цял час. Разбира се, връзвам й играчки. И я местя- в количката, в кошарата, в креватчето. Когато има човек в същата стая, обикновено няма проблем. Вече се зазяпва по филмчетата и гледа цяло филмче от половин час. Рекламите безотказно й привличат вниманието. Така яде по-безпроблемно и без разсейване. Тя зяпа, аз тикам бързо в устата.  Joy
Но има и периоди, когато си иска гушкане, все пак са мънички още.

Стефи, и бебка обича игра с топка.  Heart Eyes Голямо удряне пада в желанието да я подаде или търкулне и понякога по случайност успява. Поне схваща идеята на играта и го прави с удоволствие. Другото, което научи отскоро е, когато я гушна и й кажа "дай ръчичка", да сложи ръчичка в моята и да танцуваме. Много е доволна. Но не се сеща да подаде играчка, когато й казвам "дай".

А като види баща си грейва цялата и протяга ръце да я гушне. И двамата примират от щастие. Heart Eyes Laughing

# 544
Банан му дадох вчера в тези стерилните марлички, голямо смучене падна, после и няколко парченца, кеф Simple Smile
Момичета, ние още  не седим стабилно, на 6м. и половина е, чудя се да се притеснявам ли newsm78
За яденето, слагам малко ябълка и хапва 120-130г., според педи е малко, но пък ака по 2 пъти на ден, та засега ще е така, да посвикне. Мисля днес да му дам елда- вие как въвеждахте, малко количество от елдата, другото оризова или как?

Жасмин, аз като не съм съгласна с нещо си казвам, хич не ме интересува- в крайна сметка е на моята глава после, не на тяхната Wink

# 545
  • срещу двата комина :)))
и моя не седи стабилно , трябва да го придържам, но мисля че не е проблем  Peace

и наче се занимава сам като го оставям на пода и се търкаля по цялата стая  Joy

# 546
  • до едно тепе
Моето не ще да седи. Като я сложа седнала подпряна на нещо забива краката, прави мост и след секунда вече е по корем и се търкаля. Повдигам и вече количката и там седи и гледа с любопитство навън. Вкъщи я слагам с столчето за колата и го нагласям така че да седи вътре, а не да е по гръб но понякога се размрънква и я спускам легнала да се люлее. Шезлонга го изпрах и прибрах. Страшни мостове почна да прави вътре и ме е страх,че ще се обърне.
Или 519 са при референтни 400. Ще видим доки какво ще каже. Сега и аз погледнах в нета  и пише че са до 500. Ако е така не са много завишени наистина. Crazy
Посявката и е чиста и няма бактерии в носа. Избили сме ги с тобрекса, които капехме за хремата или батко и не е успял да и ги лепне Party
Бубето обича да си играе с балони. Под наш контрол разбира се. Луда радост е обаче. И с батко си обича да си играе. Направо го преследва върху спалнята търкаляйки се. Гони го и докопа ли го го целува. Heart Eyes
Интересното е,че се радва и на другите хора обаче аз като я взема от няколко дни задължително съм нацелувана(олигавена по лицето порядъчно) и цялата се тресе от радост. Shocked

# 547
leninka`, елдата я дадох направо, но 50:50 с оризовата каша е добре.
ganbg, при нас суровия банан предизвика тежест, боля го коремчето, затова вече варя с вода. После използвям водата за каша и смесвам, понякога слагам заедно да се вари банан и 1 с.л.овесени ядки, винаги слагам АМ 1-2 л.като поизстине.

# 548
Мерси, Кристин! Точно за 50/50 си мислех, но се замислих да не е много за захранване Hug

# 549
Привет!Отчет от консултацията-6м и една седмица-7300кг;68 см.Биха ни противохепатитната ваксина.Казаха да започваме с глутена и по парата, но мисля още поне седмица да изчакам.

# 550
  • Варна, кв. Аспарухово
Привет Simple Smile
Излъгах свеки да дойде да гледа бебо и аз уж пиша  Crazy Ще се пръсна от ревност обаче, нали времето беше лошо и баба му го гледа пред мен и аз направо имам чувството, че някой ми е откраднал детето (ама това са си глупости и се радвам, че има кой да го погледа малко).
Ние ударно вкарахме извара (страшно я хареса и го разхлаби малко), царевична каша и пюре от кайсия  newsm78 Почнах да ползвам и АМ за пюретата.
Бебо за 2-3 дни тука ме изумява - вече седи стабилно като го сложиш и си играе (е случва се и да се катурне на някъде ама е на 6 месеца и малко все пак). Пълзенето вече няма тайни за него но гледам че когато му се налага да е повечко напред се изморява и си почива Simple Smile Ами това е от нас.

# 551
# 552
Здравейте, момичета!
Вчера с голямо желание сварих елда и пасирах - горда майка, която храни отрочето си здравословно!. Обаче Никола стопи всякакъв ентусиазъм у мен с отвращението , с което лапна единствените 2 лъжички от кашата. С такива физиономии ги преглътна , горкият - чак ми дожаля, че си тормозя детето. В момента, когато гълташе, чак му се надигаше, сякаш ще повърне. И ... съответно аз приключих с тази невероятна супер-храна.
Няма никакво намерение да пълзи, само се върти от корем на гръб и светкавично стига до ръба на спалнята.
Успешен ден!

# 553
  • София
nadianiki , има си чалъм при варенето на елда,за да стане вкусна и полезна.Виж из нета,малко е пипкаво,но определено има разлика между просто сварена елда и сварена,както трябва елда.  Peace
Аз ви съветвам да си купувате елда от Березка,изпитано там е най-добра.

Стефи честит рожден ден,на големи патерици! Бъди здрава,обичана и уважавана  Hug bouquet

# 554
  • Варна, кв. Аспарухово
Глупав въпрос ама какво да се прави  newsm78 Който има заместено хранене по колко мл дава?
Не мога да преценя дали ми мрънка мойто диване, че не му стига или защото му е вкусно. Аз давам по 150-160 мл.

Общи условия

Активация на акаунт