ВТОРИ клас - 4 тема

• 37 019
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Значи не сме само ние тежък случай по отношение на номерата и размерите.  Mr. Green И моят мрази връзки, а и не умее да ги връзва. Та все се търси нещо, което да има и алтернативен вариант за закопчаване. Отказала съм се да купувам обувки с надеждата да се носят още един сезон/година. Има чувството, че периодът е такъв - на растеж. Thinking

# 526
Сега се сетих, че миналата година поръчвах за половинката пак зимни нордфейски от чужд сайт, но пристигнаха бели, женски и 39 номер  Joy На мен са ми малки, но така и не ги върнах. Викам си, като стане тийн щерката, ще ги носи. Май още догодина ще влязат в употреба.

# 527
Мен пък ме успокоявате...
Дребен носи 35 номер и ми се виждаше бая голям Simple Smile Висока е малко над 140 см., мисля, че е най-високото момиче в класа, но предвид факта, че аз съм почти 1,80, не е учудващо.

За гушкава е много гушкава още, надявам се да е така още някоя година  Heart Eyes

# 528
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush изобщо няма да споменавам номера му, но като се има предвид, че на баща му е 47 става ясна работата. Blush

някой знае ли нещо за записването за МБГ?

# 529
  • Варна
За много години, момичета!  Hug
Честит имен ден на празнуващите днес!
Много здраве, късмет и постигнати цели желя на всички през новата година!

Гледам пак сте отворили темата за мерки и теглилки - нашето момиче влиза в 2016г с ръст 130 см, 25 кг и 33-34 номер обувки. Уж като гледам етикетите на дрехите - 128см/8г го дават - тя си върви в "стандарта", обаче спрямо съучениците си е от най-дребничките. (Но пък при майка под 160 см, какво да се очаква...) Не го е ударила на драма, че е дребна засега, значи всичко е ОК Simple Smile
Иначе си продължава с непукизма - има 46 т. на състезанието по Околен свят и само каза: "Е, аз като ти казах, че не искам да ходя... видя ли сега?!" Категорично не ще да чуе за МБГ и каквото и да е друго състезание. Не я натискам, само ще я информирам за следващите състезания, макар да ми е ясно какво ще каже.
Напоследък е във вечно отрицание - първо казва "не/ не искам/ няма нужда" и след секунди явно информацията достига до правилното място в мозъка и обръща плочата Rolling Eyes И сега за всяко нещо се питаме по 3-4 пъти...
Днес класната и пред мен я помоли да пише по-красиво, дано има ефект. При вас как е? Оправят ли почерка или го развалят с напредване на времето?

# 530
  • Sofia
Честита Нова Година и Честит Имен Ден на всички празнуващи днес, бъдете здрави!
Хейли в класа на дъщеря ми имаше подобен на Вашия случай, но не с едно, а  с три момчета....Цяла една година търпяхме, говорихме, децата се настроиха много срещу въпросните деца, същите пък още повече "избесняха", стигна се до РИО, проверки и тнт., психоложките и двете почти всекидневно, да не кажа че и по няколко часа присъстваха в класа. Беше един омагьосан кръг с тези три момчета,родителите и на тримата приеха нещата по различен начин: едните уж казваха,че водят детето на психолог извън училище и видиш ли детето им инак било ангел,но другите го предизвиквали - въпросното дете нападна с ножица, омаза с бои цялата класна стая, униформи на децата, бута,бия и тнт., после чинно си тръгва по коридора посока директорката....това подчертавам в ПЪРВИ клас! Второто дете - уж имало ДЦП и понеже другите му се подигравали, то ставало така арогантно и тнт.- говоря пак за физическо насилие, вкл. гнусотии от плюене, мазане на сополи и тнт. До момента, в който не входирахме 3-4 жалби,никой не знаеше че детето има ДЦП, изразено в леко изкривяване на едната ръчичка, дори децата, но родителите извадиха това като ОСНОВЕН аргумент в липсата на възпитание в детето си и спекулираха в медиите "клас тормози различен първокласник". Третото момче за мен имаше проблеми вкъщи и изкарваше агресията си в класа. Както и да е Класната се стопи от ядове с тези деца, хилядите проверки и начини да реши проблема, директорката уж държеше по неутрална страна, но след като видяхме,че никой не обръща сериозно внимание и едва ли не ние оставаме виновни, а не потърпевши, заляхме с жалби и директорката и РИО.... После дойде лятната ваканция, всички приехме идеята,че въпросните деца ще пораснат (аз лично се надявах родителите им също!) и така дойде втори клас. Едно от момчетата имаше коренна разлика, това с ДЦП, другите две  обаче бяха още по-зле. На поредната родителска ни представиха план, преместиха едното дете в друг клас, другото спряха от задължителната занималня, та нещата уж кротнаха....Сега от дъщеря ми разбирам,че другия клас започват същите неща като нас.... жалби и тнт.
Аз съм се замисляла ако съм на мястото на тези родители и детето ми е "ангел",но в училище всички го предизвикват, тормозят, стои като аутсайдер и приемат като агресор, някакви родители нон стоп пускат жалби, всекидневно наблюдават ,водят при директорката  и изобщо цялата среда е срещу него, защо не го премествам?!?? Все пак считам,че е "тормозено дете",че то е в правото си, нооооо и попитах въпросните родители и отговора  ме потресе „Няма да го местим за да не улесним живота на класната и училището изобщо!“ ….съжалявам това дете с тези родители….

Dive целуни непокистчето от мен  Hug

Ние сме също в тези размери, обувки 31, макс 32, кг 23, височина 130...  Simple Smile но все пак скоро сатна на 8, а повечето са ни в началото на годината иреално сега стават на 9 години,та и ние сме от дребните...

# 531
  • София
Почерка е в пъти по- зле от това в първи клас.
Още му разбира учителката, но има забележки в тетрадката по въпроса. Не се трогва особено.
За втория срок съм поставила задача - да се научи да подрежда и изписва всичко по възможно най- прилежния начин.
Обяснихме му как се пишат красиви стрелки и как се чертаят. Обяснено е, как се чертаят фигурите, които са учили до сега. Изобщо на всеки един детайл се обръща внимание, защото наистина е доста зле.
Една от причините да не отменя упражненията по български през ваканцията беше именно за да тренира подреждане и прилично писане. В момента напредъка е две изречения супер зле, две не чак толкова зле. Не, че не може, просто някак не му идва отвътре да се постарае.
По този повод, има домашни, които го карам да ги преписва.

# 532
  • Пловдив
Моя син развали напоследък краснописа,първо почна все по-малки букви да пише.Това разбрах че станало при много деца в класа-всички взели да смаляват буквите.Сега малко ги поувеличи ,но нещо грозно пише.Госпожата вчера му писала забележка за това.А той ми вика "мамо виж как пиша като големите". Grinning
За размерите -моя е 140 см и 30 кг .37 номер

# 533
  • на Мелмак
Моето момиченце е високо и тъъъънкоо - 146-150 взимам супер тесни дрехи , слим панталони , които допълнително стягаме в кръста , носи 36 номер , 28-9 кг  е . Laughing
Аз съм 170 , баща й 182 , та двамата скоро се чудехме - кога ще ни задмине по ръст .
Докато малчо си е в нормите за 6-7 годишен и е един от дребичките в групата в ДГ.

# 534
  • Sofia
O, аз имах предвид моя 4ка, Гушкан (много е гушлива) е на 13ка, демек 31.  130см е, около 24-25кг.
letsgo, ето етикета, мерих и аз, толкова е -23.5см.

# 535
С какво ги храните тия деца  Shocked  Laughing Злоядко е висок 130см и тежи 25кг. Обувките му са 35, но му стават и някои 34 от миналата година. Имам чувството, че расте само на ръце. Само ръкавите окъсяват. Все още е глезлив и гушлив. Постоянно ме прегръща и ми казва колко ме обича. Все гледа да ми седне в полата. Трябва задължително да го прегърна преди да заспи. На мама то Mr. Green

С почерка положението е страшно! Напоследък пише свръх грозно и хич не му дреме  Rolling Eyes

Morena, много ти благодаря  Hug Изглежда са умалени, както очаквах. Ти си като Пепеляшка - с фино краче, само за стъклена обувка  Grinning Аз съм като водолаз - с плавници  Laughing

# 536
Почеркът на Д. винаги е бил ужасяващ, въпреки че напоследък уж се старае повече. И въпреки това има думи, които едва се четат. Буквите се смалиха, но съвсем се изкривиха и видоизмениха. Поне компенсира със 100% грамотност. Сега работим върху оформянето на изречения, че съчиненията му са пълни с изцепки..."През пролетта имам рожден ден и Великден съществува."  Mr. Green
П.С. Размерът на дрехите му също е голям, като на обувките му - 154см височина, 41кг - голямо обичливо бебе е все още. След едно момиченце от руски произход, което е доста по-високо от него, той е следващият по височина в класа.

# 537
  • София
Хихихи, много правилна градация, браво на детето!!! Разбира се, че той е най-важен...   Party Heart Eyes

# 538
Моят син най-много обича пица и сладолед, може само с това да се изхранва. Като пораснел, щял да отиде да живее в страната на пиците и сладоледа - Италия. Само отвреме-навреме щял да си идва тук, за да бъде президент. Миналата година госпожата им беше дала да си попълнят някакви книжки-дневник, имаше "Вярвам в......" и децата написали - вярвам в Дядо Коледа, в Бог, а моят хубавец написал "Вярвам в сладоледа". 😀

# 539
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Joy Joy давай го. ще правим партия  Hug

Общи условия

Активация на акаунт