В момента чета...43

• 62 837
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
  • София
О, много добре те разбрах, защото си мисля същото. Не чета такъв тип книги, но тази ми хареса много, колкото и нищо особено да е, просто стилът ми лепна.
Да, да и пак да  Grinning.

Нели, сега се замислям, като го написа. Може би има нещичко Simple Smile. Както каза Лу онзи ден, усещанията, които носят книгите на всеки от нас са много интересни.

# 676
Да,за духа и атмосферата в първата част на Историята,може да се каже,че има прилики.  Peace

# 677
  • Пловдив

# 678
  • София
Не е много по темата, но в момента в е-зона.бг има 30% намаление на книгите на издателство Бард. Аз лично мисля да си поръчам И страж да бди на пост.  Peace
А на Дона Тарт книгите са с 25% отстъпка.

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 08:44 от Дидка-бандитка

# 679
  • Plovdiv
Аз почнах "Множество Катрини" на Джон Грийн. Още съм много в началото и не мога да дам оценка.

# 680
Аз се двоумя коя книга да започна : "Цар плъх" или "Панаир на суетата".

# 681
  • Plovdiv
Цар плъх Simple Smile

# 682
Благодаря ,Лоли ,то ще е довечера четенето , че трябва да се работи сега  Crazy

# 683
  • София
Прочетох "Не е време за дракони" на Лукяненко. Меко казано ще бъде, че много ми хареса.
Стегнато действие, богато въображение, без протяжни описания и излишъци. Просто излято повествование, класическо фентъзи. Чудно  Heart Eyes

# 684
  • София
Започнах Фламандският майстор на Артуро Перес-Реверте.

# 685
  • London, UK
Прочетох "Нашето лято". "Безинтересна" е мнението ми.  2/5. Довърших я на инат, иначе изобщо не ме заинтригува каква ще е развръзката дори. То и беше ясно, де - в книгата са наредени клише до клише. Четеше ми се някаква житейска семейна история, а тази книга като анотация ми пасна, но като реализация не се оказа такава, каквото се надявах.

Сега на четеца продължавам с "Червеношийката".
На на хартия си дочитам започнатите  "Изгубената дъщеря"  и "Изгубената съпруга", които също не задържат интереса ми Sad
Всъщност и "Изгубената съпруга" я започнах от една страна заради трудната житейска ситуация, пред която са изправени героите, според описанието. (Дори с ММ водехме  разгорещен спор как е правилно да се постъпи в такава ситуация и ако сме ние, кой какво би направил ), но още в самото начало на историята стана ясно, че на героите този труден избор,  за който аз си мислех, им е спестен.
P.S. Не издавам нищо съществено от сюжета, тъй като това става ясно в началните страници Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 01:13 от ~Adamant~

# 686
Аз се наслаждавам на много приятно четиво:

# 687
  • София
~Adamant~, препоръчвам ти "Вила с басейн" и "Вечерята" на Херман Кох. Те са нещо като семейни истории, с важни морални дилеми, много лесно четими, поради супер изчистен и ненатоварващ стил на автора. Заслужават си според мен. Има ги и електронни.  Peace

# 688
  • Belgium
Петенце, само пропусна да кажеш, че и двете са тежки психологически бруталии  Mr. Green

"Нашето лято" и аз я заглеждах, но вече съм се научила един определен стил корици+анотации как крият авторовото бездарие.

# 689
Много хубави книги четете - Цар Плъх, Панаир на суетата, Е. Шмит, Вила с басейн, Вечерята....
Аз започнах" Пациент 64" на Юси Адлер-Улсен. Много интересно начало

Общи условия

Активация на акаунт