Всичко за Instagram / Инстаграм – 1

• 126 715
  • 737
  •   2
Отговори
# 645
Знаете ли как се правят тези Hightlights? В отделните кръгчета под снимката и основната информация където са. Ако искам да направя отделни категории-примерно храна, коса, козметика?
И тези акценти те за какво точно служат?

# 646
Знаете ли как се правят тези Hightlights? В отделните кръгчета под снимката и основната информация където са. Ако искам да направя отделни категории-примерно храна, коса, козметика?
Ако имаш активно story, кликаш на него и долу в десния ъгъл ти излизат иконка highlight, кликаш на нея и те отвежда към add to highlights, където вече можеш да си ги групираш. Ако искаш да направиш нова селекция highlights, то кликаш на new (пада се най-вляво, като цъкнеш на add to highlights).
Ако нямаш активно story, кликаш на 3-те хоризонтални чертички вдясно на профила ти, избираш archive и оттам по същия начин избираш кои свои story-та да добавиш към highlights. В самите highlights можеш да избереш като заглавна корица (картинката в самото прозорче, преди да го отвориш) някоя снимка от поредицата, или да си избереш стилизирана (например ако имаш highlights на тема десети, да сложиш стилизирано парче торта или нещо подобно, вместо снимка на истинско такова). Принципно, ако си решила по една или друга причина да развиваш профила си, е добре да предвидиш тези акценти (highlights) и да ги групираш подходящо. Те са сред първите неща, които привличат потребителите, когато отворят твоя профил и дават представа за съдържанието в него. Хубаво е да се постараеш в групирането, да озаглавиш подходящо акцента (с кратко наименование/или само с емотикон дори) и да закачиш качествени story-та към него, а не примерно еднообразни бумеранги, размазани снимки, както и да не дублираш story-тата в акцентите (да речем торта, която е добавена в акцент "сладкиши", да не фигурира и в акцент "lifestyle", "travel" и прочие).

# 647
Здравейте!
От къде мога да си включа превод на коментарите?
Следвам няколко човека, които не са англоговорящи и бих искала да разбирам коментарите под снимките на лаптопа.
Моля, ако някой знае да ми помогне.

# 648
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е със следния казус:инста заключва,, временно,, профила ми, защото казва, че паролата ми е вкарана във фишинг сайт. Но уви и имейлът, който съм предоставила за връзка и телефонът не са актуални... Как мога да предоставя нов имейл за да ми възстановят профила, някой знае ли?

# 649
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е със следния казус:инста заключва,, временно,, профила ми, защото казва, че паролата ми е вкарана във фишинг сайт. Но уви и имейлът, който съм предоставила за връзка и телефонът не са актуални... Как мога да предоставя нов имейл за да ми възстановят профила, някой знае ли?

Ако профилът е бил свързан с Фейсбук може да им пишете, но в противен случай мисля че няма начин да си върнете профила. Реално вие няма как да докажете пред инстаграм, че това е вашият профил, и че вие държите правата му. Всеки може да се опита да открадне профила ви като каже  на Инстаграм "просто нямам достъп до пощата си и тел" (не казвам че вашият случай е такъв, но замислете се, ако беше възможно)

Ето и от техният съпорт център:
"Unfortunately, if you can't access the email account you registered with and didn't link your Instagram and Facebook accounts, we're unable to give you access to the account."

# 650

Ако профилът е бил свързан с Фейсбук може да им пишете, но в противен случай мисля че няма начин да си върнете профила. Реално вие няма как да докажете пред инстаграм, че това е вашият профил, и че вие държите правата му. Всеки може да се опита да открадне профила ви като каже  на Инстаграм "просто нямам достъп до пощата си и тел" (не казвам че вашият случай е такъв, но замислете се, ако беше възможно)

Ето и от техният съпорт център:
"Unfortunately, if you can't access the email account you registered with and didn't link your Instagram and Facebook accounts, we're unable to give you access to the account."

Профилът ми е свързан с фейсбук, ще опитам да пиша и на двата акаунта, благодаря за ценния съвет! Добра опция би бил алтернативен адрес..

# 651
Имам въпрос - Инстаграм само за снимки ли е? Не може текстове да се публикуват нали? Може и линкове да има като постове, но не и текстове нали? Нямам никакъв опит затова питам така....

# 652
Имам въпрос - Инстаграм само за снимки ли е? Не може текстове да се публикуват нали? Може и линкове да има като постове, но не и текстове нали? Нямам никакъв опит затова питам така....
Само текстове не, задължително трябва да има снимка, може самия текст да е като снимка. Линкове не могат да се публикуват, преди май искаха да имаш над 10000 последователи, за да слагаш линкове в сторитата си, сега не съм сигурна дали има промяна и дали и за публикациите важи това.

# 653
За текстове най-добрият вариант е Фейсбук, а за кратки такива Туитър, Инстаграм не е особено удобен за тази цел.

Crystal доста добре го е обяснила. Подобно е като на Фейсбук ако сте ползвала Highlights.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 03:06 от SSll

# 654
Благодаря за отговорите!

# 655
Здравейте, случайно можете ли да ми препоръчате приложение за повече последователи и харесвания, за инстаграма да е безплатно?!

# 656
Здравейте, случайно можете ли да ми препоръчате приложение за повече последователи и харесвания, за инстаграма да е безплатно?!
Привет, с най-добри чувства - няма смисъл да се занимаваш с такива приложения. Алгоритъмът на Инстаграм е много подобрен в сравнение с преди и тези приложения вече не са фактор. Преди години ИГ не следеше стриктно за тях и дори не ги разпознаваше, но сега вече е друго - щом забележи необичайна активност в профила ти, те блокира за известно време, т.к. си надвишил лимита на дейност: имаш "право" да последваш до х профила на ден (дали не бяха 60?!), да оставиш до 150 лайка на час и т.н. рестрикции. Освен това, ИГ разпознава кога си споделил паролата си с такова приложение и ти изпраща предупреждение за блокиране или директно те блокира, което не е в твой интерес. За лайкове няма смисъл да се хабиш, може би знаеш, че ИГ скри броя на харесванията на голяма част от профилите миналата година. Най-голяма стойност за ангажираност в профила ти носят запазените постове (т.е. колко човека са намерили твой пост за полезен и са си го запазили с тикче), след това брой препращания и коментари, накрая са лайковете, броя на последователите ти също не е чак такъв фактор. Препоръчвам да се захванеш с класическите способи за разработване на стойностен ИГ профил, ако все пак държиш на по-лесния и бърз, но не чак толкова ефективен начин, просто слагай хаштагове #likeforlike, #l4l, #likeforlikeback и призводни, където ще се намериш с други хора, с които взаимно да си се лайквате по снимките.  По същия начин може да действаш с #followforfollowback, #f4f, #followforfollow.

# 657
Здравейте! Ако споделя стори със списъка ми с близки приятели останалите последователи ще видят ли, че има качено стори, което свети със зелено кръгче, но не могат да отворят? С две думи останалите ще знаят ли, че има нещо качено или въобще няма никаква индикация при тях 😄

# 658
Този път и аз с въпрос. Къде отидоха снимките от чатовете? Помня, че ако са изпращани снимки в direct message, те бяха досъпни за разглеждане от горе в дясно "i", и оттам излизаха всички, без да се превърта целият чат. Сега обаче там ги няма, някой има ли идея?

# 659
  • София
Здравейте! Ако споделя стори със списъка ми с близки приятели останалите последователи ще видят ли, че има качено стори, което свети със зелено кръгче, но не могат да отворят? С две думи останалите ще знаят ли, че има нещо качено или въобще няма никаква индикация при тях 😄
Не, хората които не са ти в близки приятели не виждат абсолютно нищо.

deede и с месинджъра стана така, никой не знае защо, но не могат да се гледат.

Общи условия

Активация на акаунт