Пазаруване от Amazon - тема №49

• 112 438
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
А тези пари блокират ли ги или направо ги теглят? Защото и аз на няколко пъти забелязвам такива суми от по лев и нещо за всяко плащане в Амазон. Но не съм обърнала внимание дали после се освобождават или си ги взимат.

# 661
  • София
Момичета, имам едни въпрос- не съвсем свързан.. но
Преди две години си поръчах от амазон това уредче за почистване на лице:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00464XWT2?psc=1&redirect … etailpage_o02_s00

Работеше много добре, за съжаление обаче преди няколко месеца се развали -  не му зарежда батерията и не мога да го ползвам. Ако можете да препоръчате къде в София бих могла да го занеса на ремонт, човек или сервиз, който би могъл да го погледне ще съм много, много благодарна. Според мен проблемът е поправим , а и бях много доволна от самия уред  и искам ако мога да намеря къде да ми го оправят!

Благодаря! bouquet
Защо не пишеш на амазон, ако не са минали точно 2 години (или повече)? До 2г. е гаранцията в целия ЕС. Отделно, ако вече са минали, можеш да ги попиташ просто дали могат да те насочат към сервиз в БГ.
По другия въпрос за картите и парите - на мен ми пращат СМС за всяка транзакция, за тези 1.95лв. също ми пращат СМС, че са успешно изтеглени. Не съм забелязала после да ми ги връщат, но скоро ще разбера, така и така ще ходя до банката. Аз съм на Пощенска.

# 662
  • Sofia
   А тези почти 2 лв. защо изобщо се удържат?

# 663
  • Варна
Аз ги виждам в банкирането си, стоят при авторизираните суми известно време и това е, не ги теглят реално. И при мен е 1 валутна единица / евро или лира/ според валутата в която плащам.

# 664
  • София
Плащам с дебитна Виза на ПИБ. Преди известно време ми направи впечатление, че са започнали да ми удържат такса, която варира 0.24-0.26% върху стойността. Канех се да питам дали има промяна в условията на банката, но забравих. Някой запознат ли е?

# 665
Аз плащам с Виза на Райфайзен, удържат ми 1% от стойността за превалутиране, а при рефънд - 2 пъти х1%.

# 666
Плащам с дебитна Виза на ПИБ. Преди известно време ми направи впечатление, че са започнали да ми удържат такса, която варира 0.24-0.26% върху стойността. Канех се да питам дали има промяна в условията на банката, но забравих. Някой запознат ли е?
Има, да, от ноември 2015 за всички техни карти, аз затова закрих картата, извадих в друга банка, но интернет-банкирането на ПИБ е най-доброто Peace

# 667

Имат 0,25 % такса превалутиране от няколко месеца

# 668
  • София
Jane2013, в коя банка е без такса?

# 669
  • Варна
Спунк, ЦКБ нямат такива такси. За обикновена разплащателна сметка говоря, виза електрон е картата.
Там имам и виртуална карта с която досега не съм плащала нищо, с нея само няколко пъти съм правила покупки с т.н. празна карта, и при всеки опит да изтеглят пари там има такса 0.40лв което е тъпотия но безплатен обяд няма. Плащам си за екстрата да запазя стока 2-3 дни докато реша да я платя ли или не.
За Пиреос вече казах, че няма такси.

# 670
ПИБ поне все още имат cash back, въпреки че го намалиха на половина, аз с cash-back-а си покривам годишната такса и таксата за преиздаване вече 8 години.

# 671
  • Стара Загора
Ползвам интернет банкиране от три банки. На ПИБ е най-скъпо, а е на второ място по  качество според мен.За съжаление таксите на всички банки са горе-долу едни и същи . Аз в последно време ги избирам по работно време и местоположение.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 13:50 от VeLin4eto

# 672
  • София
Благодаря, момичета.

# 673
  • В подножието на Сините камъни
Да попитам тези, които поръчват от американския амазон, как се справяте с тока от 110 на 220 волта? Някакви преходници ли се копуват или ...?

# 674
  • гр. София
Да попитам тези, които поръчват от американския амазон, как се справяте с тока от 110 на 220 волта? Някакви преходници ли се копуват или ...?
Да, но са само за уреди с малък волтаж. Какво искаш да взимаш? Аз сега съм поръчала един такъв адаптор, но по-късно ще пусна линк. Сега през телефона не мога.

Общи условия

Активация на акаунт