Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 745
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам кога мога да подам документи за получаване на детски? Детето навърши една годинка този месец. Миналата година не подадохме, защото изчислихме, че няма да вземем.

Когато искаш подаваш.Документи приемат всеки работен ден през целия месец,всеки месец,цяла година
Сметни доходите ви 12 м назад,ако влизате в прага,подаваш.Ако не,сметни кога ще влезете и подаваш тогава

# 586
  • Пловдив
Благодаря, Елфита  bouquet

# 587
Здравейте и аз да си задам въпроса с бащата нямаме брак детето е препознато. Живеем на един адрес, но по документи сме на рязлични та ще трябват ли неговите доходи или само моите и какви други документи са ми необходими за детски?

# 588
  • София-Младост
Здравейте и аз да си задам въпроса с бащата нямаме брак детето е препознато. Живеем на един адрес, но по документи сме на рязлични та ще трябват ли неговите доходи или само моите и какви други документи са ми необходими за детски?
След като живеете заедна на един и същи настоящ адрес се декларират и неговите доходи.
Необходимите документи са изброени в ЗСПД, ППЗСПД

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 12:52 от Ала-Бала

# 589
  • Русе

Ако постоянният ви адрес по лична карта е различен и нямате правени адресни регистрации в общината за настоящ адрес, вписвате само доходите на майката.

# 590
И аз с въпрос?
Исхат ми при подаване на документите копие от IBAN на сметката, на която ще ми ги превеждат?
Трябва ли ? Нне е ли достатъчно само да го впиша в декларяцията? Дс се засилвам ли към сътветната банка?
От Русе съм.

# 591
  • София-Младост
И аз с въпрос?
Исхат ми при подаване на документите копие от IBAN на сметката, на която ще ми ги превеждат?
Трябва ли ? Нне е ли достатъчно само да го впиша в декларяцията? Дс се засилвам ли към сътветната банка?
От Русе съм.
За първи път ли подаваш? Ако да, засили се към банката. Следващите пъти не са искали, но може да е вътрешно разпореждане.

# 592
Chibi ксерокопие на жълтото талонче с iban върши работа.Аз до бянка съм ходила за да ми издавта бележка с iban за НОИ ако нямат банковата ти сметка,да превеждат болнични и обещетения по карта.

# 593
Много благодаря, момичета! bouquet
Не подавам за първи път документи, но яено имат вътршни правила.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 15:02 от chibi

# 594
  • София
Ако вече си им носила бележка от банката, няма да я искат пак. Аз подаваx след години прекъсване и се наложи да се върна и до банката, преди не съм им давала.

# 595
Да, имам прекъсване.
Явно затова я искат.
Взех си бележката от банката.

# 596
  • на пистата
Имам един казус и ще помоля за отговор.Имам две деца,и двамата са ученици,мога ли да отбележа в декларацията,че не искам  детски за първото дете.Проблема е там,че баща му (с който нямаме брак) има регистрирана фирма на моя адрес,не подържаме връзка и няма постоянен адрес той,защото е чужденец и няма как да взема доходите му.не искам да взимам помощи за това дете,но държа да отбежежа,че е ученик и всичко е наред,защото той е първото ми дете.ако не отбележа,че е ученик ще намалят помоща на второто.не знам как да процедирам.

# 597
И аз с казус.
Имам отказ за получаване на семейни помощи, който отказ не ми е връчен. Подала съм декларацията през юли, от там някъде е и отказът.
Днес устно отидох да проверя каква става и никой не може да ми обясни каква е причината да не ми е връчен, въпреки че в Закона за семейни помощи пише, че

"(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 21 от 2006 г., изм., бр. 71 от 2008 г.) Отказът за отпускане на семейна помощ за деца се мотивира. Заповедта за отказ се съобщава писмено на лицето, подало молбата, в 7-дневен срок от издаването й."

Пак от устна информация разбирам, че причината за него е един липсващ документ ( който не е упоменат в Декларацията)  и имайки това предвид, заради тяхна грешка вече втори месец не получавам семейни помощи.

Според вас мога ли да направя нещо?

# 598
  • София-Младост
Грозното Пате
Може да отидеш и да си получиш заповедта за отказ и в 7 дневен срок да обжалваш, ако смяташ че си в правото си.

# 599
Имам и аз въпросче за детските...относно бележките за доходите за последните 12 м. - работила съм на 2 места + 4 месеца на борсата. Това означава ли, че трябва да ходя и до старото си работно място и да им искам бележка за доходите или е достатъчно само от сегашното място? А относно 4-те месеца на борсата, предполагам те автоматично си взимат информация и не е необходимо аз да ходя за някаква бележка...

Общи условия

Активация на акаунт