На море в Турция - тема 42

• 126 951
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
И аз тук с въпрос. Планираме море в Турция в началото на Септември. Колебаем се между тези два хотела http://www.booking.com/hotel/tr/alva-donna-belek.bg.html?aid=323 … total;ucfs=1& и
http://www.booking.com/hotel/tr/fame-resa-dence-lara.bg.html?aid … total;ucfs=1& . Ще съм много благодарна, ако някой е почивал там да даде някакви отзиви.
 Peace Подкрепям напълно Галактик. Alva Donna Еxclusive -  Belek  е прекрасен избор. миналия сезон имаш шанса да бъда там с 2 нощувки и от времето прекарано там останах с прекрасни впечатления.  За всеки детайл там е помислено ,няма слабо място хотела ,стига да не се търси тенденциозно лошото. Плаж ,територия ,храна, стаи, силна анимация , всичко е ок. Със сигурност и цената ще е по-ниска от Фейма в Лара. Не се двоумете ,резервирайте Алвата спокойно.  Simple Smile     

# 586
По време на  туристическото изложение в София имаше представител от Алва Донна. Оказа се мъж с български корени - много любезен!
Мисля, че работи в хотела в Белек.
Ако някой почива там, може да го потърси.  Laughing

# 587
А у нас ,не само не зачеркват полети ,но и тази година се планира да се пусне трета чартърна линия до Анталия в края на август. Става дума за най-мощната у нас фирма за сам. почивки там. Освен това добре вървят записванията и за самолетната програма до Ег. Турция . Ако така продължава ,полетите ще са пълни. ПП. за майски празници - самолета до Анталия е пълен/ няма места/.
Турция ще загуби над 15 милиона туристи тази година. С цели 50% ще намалеят и българските туристи.
Чудя се на кого да вярвам?!  newsm78

# 588
  • Варна
По време на  туристическото изложение в София имаше представител от Алва Донна. Оказа се мъж с български корени - много любезен!
Мисля, че работи в хотела в Белек.
Ако някой почива там, може да го потърси.  Laughing

Или мениджър,или гестрилейшъна,много любезен и услужлив човек е Peace

# 589
Вече платих първата вноска за Идеал Прим - Мармарис от 20.05.2016, 7 нощувки, та да видим.

# 590
  • Beyond the Frontiers
Вече платих първата вноска за Идеал Прим - Мармарис от 20.05.2016, 7 нощувки, та да видим.

Добър избор.

Нова не посочват източник за информацията си.

# 591
  • Beyond the Frontiers
Случайно имам контакти и в Нова и в БТВ, никак не случайно част от образованието ми е свързано със статистиката. За всеки с елементарни познания в сферата или в туристическия бранш в БГ и сферата на телевизията в БГ, изказването ви ще е смехотворно.
За широката публика ще изтъкна само няколко факта:
- няма такава организация в България, която да събира подобни данни като - брой резервации, брой пътуващи, брой настанявания. Тези данни се събират въз основа на декларирана от хотелите, от КПП-та  информация. Туристическите фирми не сме длъжни и не поддаваме никъде тези данни. За да се направи прогноза, това трябва да се опре на някакви данни, а такива просто няма като сборна информация. Т.е. как и от къде в репортажа се правят тези изводи не е ясно.
- хубаво е да се прочете малко и как се правят статистическите проучвания. Има едно нещо наречено представителна извадка, което се определя от точни правила /за помощ чичко Гугъл/. Е, в случая нямаме такова изследване. Кой, как и на какво основание прави такова изказване - не е ясно. Нова е чудесна телевизия, но за незначителен репортаж, в рамките на 3 минути - просто не се влага много финансов ресурс, какъвто би изискало едно реално проучване.
- ако определена фирма застане и коментира - имаме спад толкова и толкова...Ок. Но тук не се цитира фирма. Т.е. ...един човек каза. Това е несериозно.

Не претендирам да съм 100%, винаги права. Но пък реалистична доза критичност към медиите и коментарите е повече от препоръчителна за всеки средно статистически, разумен човек. Peace

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 22:58 от Galactic Voyager

# 592
  • София

Форумът и темата са място, където можем за споделим нещо, което знаем или да попитаме нещо, което ни интересува. Неприятният тон и откровеното заяждане не са съотносими с доброто възпитание. Какво се доказва на останалите участници в дискусията с това поведение и начин на комуникация. Нищо! Вероятно те самите доказват на себе си колко големи великани са във виртуалното пространство.На нас ни остава просто си извадим съответните изводи за интелекта на подобни потребители.

# 593
Здравейте,
Ето какво прочетох днес в сайта DNES.BG
"40% е спадът на български туристи за Турция по Великден, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Само за първите 2 месеца на годината българите, пътували за Турция, са били с 18% по-малко от предната година, а заради последните атентати спадът за лятото се очаква да е над 50%, каза Драганов, цитиран от вестник 24 часа.
Причината е, че терористите се целят в полицаи, военни и туристи, коментира той.
До края на годината отливът към Турция в световен мащаб ще е 19 млн. души, 4 млн. от тях са руснаци. Това довежда до безпрецедентен срив в туристическата индустрия при съседите ни.

1500 хотела с 4 и 5 звезди в много добро състояние са обявени за продан още през първите два месеца на годината. Очаква се за Турция да се развие ефектът на доминото, тъй като внезапен отказ на групи туристи ще доведе до анулиране на цели чартъри, коментират експертите.

Български туроператори също декларират, че за последните 4-5 месеца 30-40% от заявките им за Турция са отпаднали. Това включва както екскурзии до Истанбул и Анкара с автобус или самолет, така и море в Анталия, Кушадасъ и др. За сметка на това се засилвал интересът към Кипър, Гърция, Хърватия, Черна гора и др."
Не искам да се заяждам,но явно положението не е "розово".Аз лично съм със резервция за Турция,но до последно ще съм на "кантар"дали да отида.А дори и да го направя,ще избягвам местата с много туристи,да не говорим,че ЕКСПОТО ще е доста добра мишена ако някой реши да прави нещо.
Относно липсата на туристи не искам да вярвам,но..............никой не може да ме убеди,че цените на нощувките не са били паднали.Още като избирах хотел и се рових в сайтовете на хотелите имаше много промоции за ранно записване.Чудно защо това не се отрази в цените на нашите агенции.Още януари месец в разговор с две от агенциите за почивки представителите говореха за "падане"на цените а какво стана???Хора пишещи в тази тема от чужбина също коментираха за спад при тях.Всеки един хотелиер за да не фалира и за да запази бизнеса си ще намали цените без значение кой какъв пазар е.Дали немец или българин важи приказката:"Като няма риба и рака е риба"В търговията е така,а точно в Турция това е национална политика.
Това е без да се сърдите но ми намирисва номера както със горивата(цените извън БГ падат а тук се вдигат или са в застой)

# 594
Отдавна чета темата и съпреживявам последните събития в Турция. Копнея за топлото море, приятелски настроения персонал и превъзходната храна.
В последно време наблюдавам една групичка във форума, която се опитва верлбално да смачка всеки инакомислещ.
Valerko, спести цинизмите и ги използвай вкъщи при комуникацията с жена си и децата. Никой не е длъжен да чете вулгарното ти отношение към жените и какво им ставало на 28-ия ден.
Дотук видях един цитат от qq50 и самохвалството на Галактик, че тя познавала много хора телевионери. И какво от това. Не прочетох нито един факт, който да оборва репортажа на нова.
Татяна също е пускала линкове с информация за спада в резервациите. Галактик, защо не тръгна да оспорваш достоверността на немските медии, а атакуваш Нова? Не мислиш ли, че там също работят професионлисти, зa каквато се имаш и ти? Хайде върши си бизнеса, без да плюеш другите!

# 595
  • Бургас
Моля ви, нека спрем със споровете. Всеки вижда и чете какво се случва и може да прецени за себе си как да действа.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 13:40 от miss july

# 596
  • Русе
Отдавна чета темата и съпреживявам последните събития в Турция. Копнея за топлото море, приятелски настроения персонал и превъзходната храна.
В последно време наблюдавам една групичка във форума, която се опитва верлбално да смачка всеки инакомислещ.
Valerko, спести цинизмите и ги използвай вкъщи при комуникацията с жена си и децата. Никой не е длъжен да чете вулгарното ти отношение към жените и какво им ставало на 28-ия ден.
Дотук видях един цитат от qq50 и самохвалството на Галактик, че тя познавала много хора телевионери. И какво от това. Не прочетох нито един факт, който да оборва репортажа на нова.
Татяна също е пускала линкове с информация за спада в резервациите. Галактик, защо не тръгна да оспорваш достоверността на немските медии, а атакуваш Нова? Не мислиш ли, че там също работят професионлисти, зa каквато се имаш и ти? Хайде върши си бизнеса, без да плюеш другите!
И се регистрира днес, само за да ни кажеш това?

# 597
Вики, има ли някакво ограничение кой кога се е регистрирал и кога може да поства?
Сега се почувствах засегната, сега пиша. Нещо напротив? Не знаех, че трябва да ти искам разрешението, за да пиша. Моля да ме извиниш.

# 598

Добър избор.

Нова не посочват източник за информацията си.

Галактик, явно добре познаваш хотелите в Турция по курортите, може ли да ми пратиш на лични линк на твоята агенция за консултация за няколко хотела в Белек и Сиде. Мерси 

# 599
Не искам да съм адвокат на никой от този форум, но тези препирни в предишните постове, не са подходящи за форум където се обсъжда едно много хубаво и приятно преживяване, което всеки го очаква с голямо нетърпение и за повечето хора се случва веднъж годишно "Лятна ваканция", хубаво е че има такива форуми за обмен на опит с хотели, агенции, пътувания и т.н.
Пожелавам на всички които планират своята ваканция да намерят най-добрия за тях хотел, и да си изкарат по най добрия начин времето.

Общи условия

Активация на акаунт