Китен 2016/2017

• 147 283
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Ама, кое му е несериозното. Ако върнеш малко назад в темата ще прочетеш, че някой не си беше намерил квартира в Китен и са отседнали в Царево.
Споделих и моят опит с това търсене на място от преди няколко години.
Всеки има право да реши кога, как и къде да почива. Не мисля, че изказването ми е грешно. Peace

# 346
Това пък с морето звучи несериозно  Peace

За 7 дни нямаме един ден с кофти море, водата беше кристална, просто ходехме с кола до ММЦ и Перла  Peace Това обезсмисля спането в Китен и тотално го задрасквам вече като опция.

Сега видях, че си коментирала, колко е унищожен плажа Перла и колко е мътен и с вълни и дрън- дрън.
Да уточня- ние от години ходим точно в частта преди резиденцията, свободната зона преди буната.
Водата беше прекрасна, само единия ден имаше леки вълнички. Имам много снимки, но въобще нямам желание да прилагам доказателства, нямам интерес да лъжа, не съм концесионер  Naughty

# 347
  • sofia
Абсолютно чудесно беше моренцето!!! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 15:58 от Кришка

# 348
 bouquetВече няколко години ходим на Китен  с малко дете , изкарваме си чудесно .
Най-добре беше , когато  си наехме квартира близко до южния плаж  , а  си хапвахме ,  където си пожелаем - никакви  спазвания на  часове за  хранене и т.н.
До сега винаги сме били през юли и водата на южния плаж е чиста , плиткото е доста навътре и за децата е добре .

# 349
Не се нуждая от на никого "доказателствата" видях го в средата на юли със собственитре си очи . Говорих с местните там и рибари и хора , които имат бизнес ...Казаха , че след 'потопа" който отнесе Аспарухово пред 2 години и ученията на НАТО и подобни дебили в морето от миналата и тази година Перла е трагична , мътна и заради изкуствения залив не може да стане вълнение каквото е необходимо за да се изчисти от тази буквално тиня !
И аз нямам желание да споря, още повече всеки тук изказва личното си мнение и това е моето - квартири много, морето смотано и мръсно и неподдържано и не отговарящо на парите , които му се 'искат"

Иначе и аз имам снимки от последните 8 години на Перла , но "кристалното " море приключи преди потопа през 2014 - юни  Peace Миналата година нямаше какво да му се снима ...беше същата кочина.
Нестинарка е с камъни като речно корито и мръсна, Силистар е с вълни, кучета и различни 'модели" цигани да събират различни такси за паркинг въпреки огромните табели , че е безплатна зона и телефони за сигнали при нарушения.... Трагедия .....На Юг остана само малкият Оазис - Арапя , Дюни и неповторимия плаж на Каваци ...Мога да добавя и Южния плаж на Китен в близост до реката ...Това остана на Юг читаво и това споделям от личен опит .За северното ни море не мога да кажа нищо , защото то не ми е опция - само знам , че познати от Варна ходят на море за 10 на Синеморец , че Варна била потресаващо мръсна newsm78....За мен остава евентуално да се види "положението" съвсем на север -Крапец, Дуранкулак ....и за жалост за мен и семейството ми опциите в България за море се изчерпват  ooooh!

# 350
Същото важи и за северния плаж.
От 7 год ходим само там. Настаняваме се на границата между платените чадъри и безплатната част, около коридора за водните колелета. Само една година след буря имаше пласт от около метър водорасли на пясъка. Изчакаха два дена преди да ги почистят, явно за да изсъхнат. Е, няма такава смрад, хора. Но на третия ден всичко беше ок. С това изключение водата винаги е била съвсем чиста, вижда се дъното и рибките, които се стрелкат. Няма камъни, щипалки, медузи. Плитко е доста навътре. Освен това в залива водата е спокойна, дори когато е ветровито. Абсолютно подходящо място за плажуване на малки деца.

# 351
Не се нуждая от на никого "доказателствата" видях го в средата на юли със собственитре си очи .

А аз го видях с очите си преди дни  Peace
Морето ден с ден не си прилича. Твоят "оазис" Арапя в деня, който ние бяхме там беше с огромни вълни и мътна вода, черен пясък. Въобще не ме очарова. На Каваци почивах миналата година...чак пък толкова неповторим  newsm78, на никой от компанията не ни се стори и не ни изкуши да повторим.

Жалкото е, че наистина възможните варианти останаха мнооого малко  Confused

Редактирам се, за да допълня, че току що една потребителка, която е била в нашия период, е писала в темата за Арапя и мненията ни съвпадат  Peace

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 16:04 от raja_nikol

# 352
Възможно е в различните периоди да е различно ..., но мръсотията е потресаваща... Освен това всеки си знае приоритетите и какво търси , от там идват и различните мнения за едно и също нещо... Арапя в "нашия период" беше най-хубавото , чисто и спокойно място за плажуване !

Каваците и Дюни са си места за които все още няма отрицателни коментари по отношение на плажа....или поне аз не съм срещнала , а и все пак вярвам най-много на очите си !  Peace

# 353
Тази година предпочетох Китен пред Арапя.Определено беше по-добър за плажуване.Отбивахме се пътьом да видим, как е морето и беж на Китен.И съжалявам, че загубих половин ден да се мъкна до Силистар.Бурно море, доста дълбоко. А за северно черноморие, повече няма да помисля.

# 354
Здравейте!Тази година решихме да сменим Приморско с Китен.Никога не съм била там и ще се радвам да ми помогнете.Кой плаж е най-подходящ за малки деца?Ако можете и да ми предложите хотел близо до плажа.Чувала съм,че в Китен има много забавления за деца за всяка възръст,така ли е?

# 355
Някой да знае как се казва или поне телефон на тази лилавата къща - намира се на ул. Васил Левски, точно срещу морето, има оформени паркоместа пред нея. Не ми излиза в нета, а не мога да видя телефона от снимките на стрийт вю. Намира се по пътя от Жасмин към южния плаж.
https://www.google.bg/maps/@42.2379168,27.7776745,3a,75y,173.74h,92.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5c9p0-QwM4xBSweUdFAHgw!2e0!7i13312!8i6656
(моля копирайте целия линк в браузъра, защото с клик върху него не става - форума го прекъсва до !-та)
Или моля ако някой е в Китен и му се разхожда, да препише телефона Simple Smile
Благодаря!
Търсенето продължава. Ето и снимка:

Ако ми кажете как да почерпя, ако има някой в Китен в момента и може да се поразходи натам - пишете Simple Smile

# 356
Само не използвайте услугите и офертите на хотел„Шипка“! newsm25 Това е място,за което оставаш с погрешна представа за приятна морска почивка!Още със стъпването си в дворното пространство,нещо започна да ми подсказва,че нещо не е както трябва.Закупих ваучери от сайт,който и друг път съм използвала,направих си резервация и до тук добре,нооо... с пристигането си ударих на греда!  #CrazyГоляма група лагеруващи руснаци,за които не беше предупредено,след което потърсих човек на рецепцията.Посрещна ме една жена,която ме изпрати в друга сграда,която въобще не е хотела за който бях направила резервацията!Мръсна,неподържана,сякаш не беше почиствано от седмица,по стъпалата се търкаляха топки от косми,пясък и листа,сложиха ми гривна,на която пише трето съвсем различно място!Показаха ми стая,в която имаше нещо ,като обзавеждане от соца,ама доста използвано и очукано,да не говорим за храната #Cussing out Предложиха ми да използвам правото си да обядвам,но след като минах през някакъв салон,приличащ на склад и влязох в така наречения ресторант,който е по-точно столова от миналия век,видях ХРАНАТА и просто се завърнах по обратния път!Разбъркани манджи,окапани маси(няма покривки) грозна картинка!Гадост!Потърсих си правата и веднага се опитаха да ме настанят в по-добра стая(вече в същинския хотел) да мине номера!Разбира се, не останах и поисках да ми бъде върната цялата сума!Вярвайте ми-НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАМ!Съжалявам,че не направих снимки.. Почти ми провалиха почивката..

# 357
Тази година сме се насочили към Китен. Търсиме само спане. Дайте координати за квартира/семеен хотел близо до южния плаж с нормални условия и цени. Благодаря на всички! Разполагам с няколко дни да резервирам нещо.

# 358
Пак да попитам за хотел ЕОС ако има вече отзиви да сподели... много се притеснявам вече с тези коментари за ужасни места с ужасна храна Simple Smile

# 359
  • Майничка
Пак да попитам за хотел ЕОС ако има вече отзиви да сподели... много се притеснявам вече с тези коментари за ужасни места с ужасна храна Simple Smile

Ние от години ходим в съседния "Авеню", вечер са храним в "Еос" - страхотна кухня, големи порции. Наши приятели пък от години ходят в "Еос", заради по-големите стаи и бани. Чисто е, закуската е разнообразна, на блок-маса, включва много плодове. Стаите откъм шосето и в 1, и в 2 са малко по-шумни сутрин. Басейнът в 1 е по-скоро декоративен.
Паркирането, предполагам, е проблемно в натоварения сезон /ние ходим в началото на юли, така че нямам преки наблюдения/.

Общи условия

Активация на акаунт