Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 451
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • От Луната
djfeq, много странно Sad
Имай предвид, че може да са извън нормите ... нормално е за Б, те си знаят до колко отклонение е ОК.
Ако имаш възможност, пусни си тромбофилията. Аз не бих била хепарин, без доказана нужда Sad , а при кървене още повече.

Molssi , на мен проф Лисичков ми обясни как да бия клексана, оказа се че го правя много погрешно. Значи хващаш гънка и забиваш не на 90градуса, а на 180. На кожата пак се пада под ъгъл 90градуса, но като погледнеш транспортир се пада на 180тия градус. И така не се забива толкова дълбоко и реално това е подкожно ...
аз се бях насинила цялата, сега да чукна на дърво от три дни пак започнах да слагам инжекциите и нямам даже следа от убождането.
Отделно опипвам с иглата, къде ми е по-малко чувствително и там забивам.

# 646
Ееее, професор Лисичков ли прочетох.
Как е този човек, вече доста ли е възрастен?

Проф. Паскалева ми е  казвала при кървене да спирам нмх (фракси или клексан) до два напълно чисти дни.

# 647
  • От Луната
Герда, добре е, на години, но много жив и много добре обяснява.
Русев ми е казвал за кървенето и ударно вит К 12-15 капки, еднократно.
Аз заради това се учудвам как изписват хепарин просто така, доста неща са и не е за подценяване.

# 648
Синеока, може ли да ми пратиш негови координати и къде преглежда.
Всъщност може и тук да ги пуснеш публично.
Защото той е един от най-най- добрите в България.

# 649
  • От Луната
Герда, контактите ги има в интернет публични са.
Ето тук преглежда след уговорка по телефона, а ето и лична информация за него, както и контакти.
Аз останах много доволна ... изключително подробен. Отидох с готови изследвания, доста ме разпитва, говорихме, и накрая той ми обясни какво да правя и как. Та благодарение на него, доц Русев и Сигридов, картинката ми се изясни максимално. Аз лично не можех да го започна пак, без да съм сигурна, че не се поставям в риск. Следя всичко на всеки три седмици и вече с доцената и Сигридов ще бутаме терапията до преди раждане, тогава иска да отида за нови изследвания и да ми каже каква е схемата за самото раждане и след това.
Освен това, дойде по време на отпуск, заради мен и още 4ма пациенти, даде ми час за следващия ден.

# 650
И аз съм при същия доктор с ин витро.Също биех профилактично фраксипарин до края на 5 месец при това без да имам тромбофилия.Спрях го по указана схема от доктора,но пък Сигридов каза отново да почна за 10 дни като бия през ден и на 11 ден да изследвам АРТТ само и ако е над 30 да спирам окончателно,ако е под 30 да започна пак този път всеки ден за 10 дни и пак на 11 ден изследвам.Въобще луднах с тези доктори.Единия го изписва профилактично,другия те кара да се следиш сам.

# 651
  • От Луната
Ета, мен ме побъркаха  Crazy Crazy Crazy
Калчев: нямаш нужда от хепарин Simple Smile , след УЗ и кръвонасядания го спряхме, защото имаше риск от кървене.
Сигридов: трябва да го биеш, защото иначе рискуваш инфаркт или тромбоза, а бебето ще изостане в кг.
Русев: трябва да го биеш, защото бебето е с 1/2 увреден ген, ако не и с целия Sad

И аз не знам какво да правя, ако го бия краката ми посиняват, отичат и съм цялата синя. Ако не го бия пък риск ... ходих при Лисичков, за да ми обясни реално риска какъв е и ако не го бия какво ще стане! НО аз имам доказано генетично изследване за тромбофилия, вие как без него биете съдоразреждащо не мога да си представя, аз след хематомите в матката, не можех да спя от притеснение... макар и терапевтична доза, за мен е прекалено да има такава терапия без съответните изследвания. Аз видях с очите си, получих рядка алергична реакция и сега го слагам със свито сърце, но нямам избор ... И Русев и Сигридов, само дозатвърдиха паниката в която бях изпаднала заради кръвонасяданията. В крайна сметка пак го започнах, но поне хематолога ми разясни най-подробно всички рискове...

Сигридов има нещо предвид, направи го, за 10дни нищо няма да стане след като си го била 5 месеца. Поне ще се докаже реално имаш ли нужда.

# 652
Нискомолекулярният хепарин най-добре консултирайте с хематолог вместо с аг.
Сигма също може да се намеси с полезна практична информация, тя е много опитна.

Синеока, по отношение на хематомите в матка, изобщо не ги мисли, защото се разнасят много бързо. Hug
Просто си иска пазене известен период.
Аз имах хематом, който беше по-голям от бебето, но много бързо се разнесе.
АРТТ  и дозиране на нмх консултирайте с проф. Паскалева, тя е тясно специализирана с тромбофилиите.
НМХ се проконтролирва при промяна килограмите на родилките.

# 653
  • От Луната
Сега вече не е страшно, но в първите седмици, сериозно си полежах Sad
То аз бях синя, краката, корема, кръвоизливи имах от носа. Лисичков ми каза диагноза, но беше много засукана и не запомних Sad Сега се молим, да ми се размине  Crazy

# 654
Е само аз липсвам да се разпиша, че и аз съм с профилактична доза, според Сигридов трябваше да започна всеки ден, според това, че нямам тромбофилия и проф. Савов генетичния консултант от Майчин дом-няма нужда от клексан всеки ден, вече и аз съм луднала, а да не забравям,че съм и с плацента превия...чуднотека-споменавате много имена, но не разбирам кой е хематолога в цялата ситуация, при мен явно остана да се уточни спрямо хемостазата дали въобще имам нужда да бия.Мислех да пиша до Паскалева, но така без уговорка не знам какво ще направя  newsm78

# 655
Oле,оле, какво става тук? Всеки с различно мнение по въпроса. ooooh!
Аз ще ида на хематолог и това е,все пак това е специалиста за това.

# 656
Значи се тегли кожата и тогава се бие инжекцията. Така няма как да се уцели вена.
А за това кой какво казва. И аз бях така. АГтата не са компетентни за фраксито. Има си изследване и само хематолог казва дали и колко точно има нужда организма от фракси. Защото може да стане беля, че организма има добра коагулация и една дори профилактична доза фракси може да направи кръвоизлив.

# 657
  • От Луната
Паскалева и Лисичков са хематолозите. Те трябва да дадат крайно становище по въпроса.
Това обаче без изследвания и за тромбофилия на практика е невъзможно или поне е доста несигурно.

# 658
Добре момичета препоръчайте добър хематолог в София или Пловдив.За мен проф. Паскалева си е специалист хемостаза, ама как да ѝ се пльосна така, доц. Русев си е имунолог, при положение, че нямам тромбофилия какво да правя при него, като цяло и според мен си е за хематолог работата въпроса е къде? newsm78

# 659
  • От Луната
Аз при Лисичков отидох от днес за утре. До колкото съм чела и при Паскалева е горе долу така. За Пловдив не знам нищо...

Русев сега само ми след коагулация и пкк, отделно ТСХ и разни други "красоти"

Общи условия

Активация на акаунт