С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 702
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Смайлзче,права си  hahaha Въпреки че си режимна,ще се въздържа,че ти си ни  голяма опора  Hug

Алинка,и аз мисля,че не свалям бързо зааради млечните,но ги обожавам:( Ако ги намаля и тях ще ми остане месото- не съм привърженик голям и зеленчуци.А пък наистина е важно да се храним поне орез 4 часа.Според мен си яла много малко за деня и организмът ти си е натрупал изварката за запасче!

V1v1, добре дошла! Аз бих се радвалаа да споделиш какво по различно има в режима според най- новата му книга.

Новата книга на Дюкан е за нов режим, по-лек от стария, за хора, които имат малко да свалят или нямат много воля да се ограничават прекалено. Аз мисля да го пробвам като ми останат малко килограми за сваляне и съм вече изморена. Различното тук е и  че включва физическо натоварване - ходене.

Режимът се изпълнява 7 дни:
1 ден - протеинов (фаза 1)
2 ден - всичко от предишния ден + зеленчуци ( фаза 2)
3 ден - всичко от предишния ден + 1 порция плод (правилата за плодовете са както е в 3та фаза на първия режим)
4 ден - всичко от предишния ден + 2 филийки пълнозърнест хляб(правилата  са пак като 3та фаза на първия режим)
5 ден - всичко от предишния ден + порция сирене 40гр (да не е с по-голяма масленост от 45-50%)
6 ден - всичко от предишния ден + порция нишестени храни (количеството зависи от вида на храната :
210 гр. бобови - леща, боб, нахут
200гр киноа
190гр паста ал денте
190гр печена царевица
170 гр силно сварена паста
170гр кафяв ориз
160гр царевица от консерва
150гр бял ориз
140гр печен картоф
80гр картофено пюре (mashed potato))
7 ден - всичко от 5 ден(не от предишния !!!) + гала вечеря(както в 3та фаза от оригиналния режим)

Освен това физическо натоварване- ходене:
1 ден - 20 минути
2-5 ден - 30 минути
6-7 ден - 60 минути

Овесените трици - 1,5 супени лъжици на ден

Тези 7 дни се повтарят всяка седмица.

Фазата на задържане (3та фаза от първия режим) е разделена на 2 равни части:
-първата половина е същата като 3та фаза от първия режим, но с едно нишестено ядене и една гала вечеря на седмица;
-втората половина е като първата, но включва по още една порция плод на ден(общо 2), 2 нишестени яденета и две гала вечери на седмица

Надявам се, че съм била полезна
Приятна вечер на всички  Hug

# 331
  • Испания
Добро утро!

Усмихнат и режимен ден!

# 332
Добро утро и от мен!

V1v1, този вариант наа режима при колко килограми за сваляне е пидходящ? Аз сега трудно помръдвам...Simple Smile))

Хубав ден!
ВОДА! ВОДА! ВОДА!
иначе    bash

# 333
Добро утро  Hug
Тук е дъжд и студ Sad добре че си летя довечера.
Иде ми да изям блок-масата  #2gunfire
Но не се давам  Mr. Green пфууу само изкушения наредили гадовете  Crossing Arms

Тоз новия вариант не бих могла да го спазвам. Залитна ли веднъж с тия гали-мали, ходи почвай пак протеинови дни.

# 334
  • София
Добро утро и от мен.
Новият режим на Дюкан ми се вижда много либерален и на мен. Много мислене и следене пада какво може да се хапва и май вероятността да се изпадне от режима е голяма- поне за мен.
Класическия режим на мен ми допада, т. к се виждат резултатите сравнително бързо и мотивацията не умира Simple Smile
На мен ми идват в повече 5 дни само протеини и се чудех дали мога да направя два дни чисти протеини ( например Понеделник и Вторник) и останалите 5 дни от седмицата ПЗ. Със сигурност ще се отслабва по бавно, но аз не бързам за никъде... Имам свалени вече 4 килограма за по- малко от месец. Целта са ми още 6, които обаче ще са трудната част, т.к не съм била под 60 кг от 7-8 години Sad

# 335
Виви, направо няма нищо общо с досегашния режим, да не би пък мого вреди да е нанесла тази протеинова диета на хората и е решил да я промени? С тази диета едва ли ще се отслабва, трябва да се следят и порциите, иначе няма да има ефект.
Смайлс, че кой не бърза да отслабне Simple Smile
Ето на, тези дни ям и на вечеря и съм 1кг отгоре, знаех си аз да не ям като не съм гладна. И тренирам като луда и пак нищо. Качвам в дните, в които тренирам. Утре пак ударна, дано си ги върна, а не да качвам. само не знам дали да не ги намаля на 3 - ри П дни.
Успех.

# 336
  • Пловдив
Добро утро!
Аз и друг път съм си казвала мнението - според мен истински и удачен си е режимът по първата книга. Но тъй като хората са си все пак хора и се изкушават, а и Дюкан не е само доктор, а и бизнесмен (платени групи, доставки на храни ...) се добавят най-напред толерираните продукти, после нови олекотени варианти. И целта им е да се привлекат повече хора и повече последователи.
Но няма нищо лошо, който е съгласен със следващите варианти да ги следва и да ги спазва, все пак са преценени от доктора и щом ги е дал би трябвало да имат ефект, макар и по-бавен.
Писах и на лични на Виви, ако е съгласна да добавя това резюме в първия пост за информация на тези, които все пак биха искали да се водят по този вариант.

# 337
Добро утро Simple Smile

Деси,аз съм 162 см.Започнах на 06.01 на 72,1 кг,в момента съм 66.9,но имам 1 ден прегрешение на 04.02 и се забавиха нещата.Инъче имам -8 см ханш,корем и талия,-6 см гърди,-4 см от бедра и ръце.Ти си доста по-добре с ръст/кг.

Кари,
малко е останало при теб.Телешко и аз правя в тенджера под налягане.

Хубав режимен ден от мен!

# 338
Хелоу  Hug

Днес кантара ме сащиса с още 300 г нагоре и вече мисля да го хвърлям през терасата!  #2gunfire SmileKERM, ето виждаш ли, не си само ти в кюпа  ooooh! Деси, и ти ли сподели, че задържаш след и около тренировка или не си спомням правилно  newsm78
От днес съм на протеини 5 дни, та дано уравновеся нещата  Confused

Не ми се нрави този осъвременен вариант на режима на Дюкан. Прекалено либерален ми се струва. По-добре, както и други коментираха, да си караме по първия, основен вариант, който си е най-ефективен. Пък и в крайна сметка само в първа и втора фаза има толкова ограничения, след това в трета и четвърта има време и място за някои от нещата, които са ни се искали преди това. Отделно го има и това, че при една продължителна втора фаза се получава сериозно "превъзпитаване" на хранителните ни навици, което при един такъв разширен вариант на Дюкан трудно би се получило  Crossing Arms Всеки си преценява за себе си  Peace

On the run, хайде връщай се на родна земя вече де!  Hug

Елеаа, пием вода, смеем ли да не пием при тези чукове и бухалки, дето размахваш  Mr. Green На въпроса ти към V1v1, гледам, че тя е писала, че това е подходящ режим за хора, които имат малко да свалят или нямат много воля да се ограничават прекалено. Правилно (според мен) се е ориентирала тя да премине на него като останат малко кг за сваляне или вече се усеща изтощена от режима, макар, че според мен и третата фаза, ако щете и в олекотения й вариант, е добър еквивалент  Peace

Архмих, Фракталче  Hug

# 339
 #Cussing out аз пък не съм мръднала.....уж от рибните се отслабва най-много. Ми пък няма да стоя 10 дни на протеини-съвсем ги намразих тези меса. Минавам на ПЗ от днес.......Смятам да си правя сърми от конско и...... пилешкото, дето котката отказа да го яде, сега трябва аз да се боря с него.....Е не съм го взела от купичката на котана де.....сложих и малко почистено бяло месо и .....не го иска лиготията.......ама аз го надребних заради нея и сега се чудя какво да правя толкова обезкостено месо.....

# 340
Деси,аз съм 162 см.Започнах на 06.01 на 72,1 кг,в момента съм 66.9,но имам 1 ден прегрешение на 04.02 и се забавиха нещата.Инъче имам -8 см ханш,корем и талия,-6 см гърди,-4 см от бедра и ръце.Ти си доста по-добре с ръст/кг.

Оххх Магииииг, добре добре, колко да съм добре Hug
Стигнах до извода, че всеки сам си определя кога е добре и кога не, и не може да се сравнява с другите  Joy Joy Joy Блестящо заключение, нали hahaha

Днес КАРИИИИИ и моя кантар пак е нагоре! Но просто аз наистина не му вярвам вече, не може да тръгне да ми показва от 67.3 и да ме докара накрая до 69.7!!!! Наистина искам да го сменя някой да знае от къде може да се купи истински и верен кантар!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out НЕ МУ ВЯРВАМ ВЕЧЕ и тотално ме обърква!!! Дори като покаже по-малко, пак не му вярвам!!!! smile3516 smile3515 smile3513

Скрит текст:
Ще ми идва, простете  Embarassed

Днес кантара ме сащиса с още 300 г нагоре и вече мисля да го хвърлям през терасата!  #2gunfire SmileKERM, ето виждаш ли, не си само ти в кюпа  ooooh! Деси, и ти ли сподели, че задържаш след и около тренировка или не си спомням правилно  newsm78
От днес съм на протеини 5 дни, та дано уравновеся нещата  Confused

Мнооого сме в кюпа  #2gunfire
Кари незнам какво да ти кажа вече, задържа се малко според мен, но с времето пак слиза надолу кантара. А аз, казах, че гоня вече релеф, не килограми, затова стискам зъби и следя. Скоро ще направя 1 месец от тренировките и ще видя точно колко са ми минусите в см.

Отивам да правя кърито на Коста!!!

Минавам на ПЗ от днес.......

И аз ще карам само на ПЗ!!!

# 341
Нормално да избесняваш, викам всички дружно да мятаме кантарите през прозореца и каквото такова пък!  Crossing Arms  smile3512

# 342
 Ааааа,не съм съгласна -моя кантар точно мръдна надоло и да го хвърлям Rolling Eyes Знам ли на какъв ще попадна?  Сериозно,не искам да ви дразня,но днес съм много доволна - 76.5 след 4ПЗ  -900. ,не е много,но пък видях 6 и това ме радва,сега се боря за 5 Grinning     Найстина е много гадно това задържане,но няма как,трябва да го издаржим Hug

# 343
Мери, браво на теб! Ама то при нас щеше да е добре, ако бе задържане, а то ние качваме  Crazy Давай насам твоя кантар  Mr. Green

# 344
  • Испания
Спокойно, момичета, новолуние е. Луната нараства.  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт