Форумни "образи"

• 227 646
  • 3 224
  •   1
Отговори
# 2 865
Леко объркан изглежда постът ми Simple Smile.. но точно това имах предвид и аз.. а именно, че виртуалната комуникация вече си е нещо съвсем нормално и че не е задължително един 'форумен образ' да е престорен, тъй като в самото началото на темата прочетох и подобни мнения.

Добре, не бих го нарекла 'липса', по-скоро алтернативен заместител на реалното общуване.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 00:02 от green_eyes14

# 2 866
  • София
Аз не мисля, че образът е самоцел, нито че е преднамерено престорен, поне при повечето потребители. Просто е факт и е провокиран от собственото представяне на всеки. Не възприемам участниците тук като потребители, както беше писал някой по-назад, а като личности. Така че нито Ша, нито Лиляна, нито някой друг има за какво да се сърдят, защото се вижда, че не им е особено приятно отношението и впечатлението, което оставят след себе си. Заслугата си е тяхна.

Да, може да има някакво изостряне и преекспониране на образите заради особеностите на писмената комуникация и липсата на визуален контакт, с всички недостатъци от загубата на невербалната комуникация, като интонация, жестове и прочее, но със сигурност има голямо припокриване с реалността.

# 2 867
Изобщо не е сигурно, че има реално припокриване. Доста образи тук преекспонират и се представят, не за това, което са в реалността. Нищо тук, не е както изглежда. Просто перушина, хохохо.

# 2 868
На мен не ми допадат потребителите, които влитат в някоя тема, и започват да раздават правосъдие.
....
 Не ми харесват и постове, които са открито заядливи, и не спират да се заяждат със съответния човек. Целта на посещението на форума не е да унищожиш самочувствието на някого, а напротив, да му вдъхнеш по някакъв начин такова. Ако човекът не беше в кофти настроение, или имаше кой офлайн да му спомогне, сигурно нямаше да търси подкрепа от непознати хора, все пак. Но някой път се получава обратния ефект.

Не знам тези типажи в какви категории попадат  Rolling Eyes

Да кажем, че философските им възгледи са обобщават с:

- Раздавай правосъдие
- Изкажи крайно мнението си, и не отстъпвай, всеки ще трябва да се съгласи
.....
Донякъде съм съгласна с това мнение. Както писах в по-предния си коментар, аз лично пиша тук за разпускане, забавление.. и въпреки че съм отскоро във форума, вече успях да 'завържа' едно познанство, а отделно има още 2-3 потребители, които ги възприемам като 'близки и познати'.: ) Разбира се, така стеклите се обстоятелства могат единствено да ме радват, тъй като не това е била целта на регистрацията ми тук; по-скоро беше случайно действие от моя страна.

Определено целта на писане в дадена тема не е да се вдъхва някакво самочувствие у някого.. Но съм забелязала, че едва ли не трябва да си претегляш думите понякога, за да не си навлечеш нечий 'гняв'. Simple Smile И тук не говоря за конкретно нападане към някого, а изказване на безобидно лично мнение. Simple Smile

И все пак предпочитам 'крайни, раздаващи правосъдие' потребители, отколкото такива, изпадащи в другата крайност! Не смятам самонадеяността за порок, а по-скоро за тип характер. Докато за всеки е ясно, че е невъзможно да се ''харесваш'' с всеки.

# 2 869
Всеки потребител допринася за изграждането на форумната реалност, а тя е такава, каквато я четем навсякъде.
За себе си съм приела, че много от хората тук са различни навън, защото не се замислят за въздействието на думите им във виртуалното пространство. Толкова откровено обиждат и използват епитети, които сигурна съм, в реалния живот не биха си позволили. Отказвам да приема, че поне 50 % от българското общество олицетворява бандитите от околовръстното.
Но пък и със сигурност не е много лесна работа да кълвеш по клавиатурата "о, колко си прост", "колко си гаден", колко си космат" и т.н. По-лесно щеше да е, ако носителят на тези "носещи толкова колорит и красота в себе си слова" е жител на някоя крайна циганска махала.
Не съм принцеса, нито пък съм с нещо специална, обикновен човек от народа съм, ама такова общуване не срещам в живота си.
Скоро имах възможност да наблюдавам такъв изразен материал по отношение на един мъж, който ме накара да се замисля дали този мъжки обект не е пък бил заобиколен през целия си живот от точно такива женски екземпляри, които са го накарали да носи това послание, което донесе в темата.
Или накратко - онези с големите претенции и високата интелигентност губят чувството си за реалност и се въвличат в предложеното им кофти отношение, отвръщайки със същото.

# 2 870
Изобщо не е сигурно, че има реално припокриване. Доста образи тук преекспонират и се представят, не за това, което са в реалността. Нищо тук, не е както изглежда. Просто перушина, хохохо.

Напълно съгласна Peace

# 2 871
  • София

Или накратко - онези с големите претенции и високата интелигентност губят чувството си за реалност и се въвличат в предложеното им кофти отношение, отвръщайки със същото.

smile3501
Търсих тиквон дето сваля шапка, но не открих. Simple Smile

Има саме едно нещо, което е по-кофти. С претенции или без, абсолютно реално да вървиш през лука, от позицията на по....висш, знаещ, надарен, умен, без значение дали отговаря на истината. В повечето случаи, не. И ако случайно някой то го посочи или поне се опита, викаш, не може да бъде, аз съм нъмбър уан и му теглиш майните, особено ако имаш и подходящите клакьори. Grinning

# 2 872
Не съм принцеса, нито пък съм с нещо специална, обикновен човек от народа съм, ама такова общуване не срещам в живота си.
Скоро имах възможност да наблюдавам такъв изразен материал по отношение на един мъж, който ме накара да се замисля дали този мъжки обект не е пък бил заобиколен през целия си живот от точно такива женски екземпляри, които са го накарали да носи това послание, което донесе в темата.
newsm10
Мохини, знаеш ли кое е 'интересното' в случая.. че ако си кажеш ясно какво не одобряваш, много по-голяма е вероятността да ти втълпят, че едва ли не си аутсайдер, с назадничаво мислене, защото, видиш ли, в днешно време простотията се толерира..
Но все пак мисля, че такова поведение е отключено от моментна реакция към нещо, някого... Не съм склонна да приема, че някой в действителност е способен на подобно отношение. В такъв случай определено 'форумният образ' е силно преекспониран!

# 2 873
  • Пловдив
Всеки си изпуска нервите понякога. В реала не си ли срещала хора, по принцип възпитани, които понякога да се разбеснеят? Както и има хора, които по принцип са си безпардонни и нахални.

# 2 874
Разбира се, че съм срещала, Янтра, но термините, които използват в скандалите си не са еквивалентни на понятията във форума.
Случаят трябва да е доста драстичен и да касае (по-често) детето на някоя майка, за да не може тя овладяно/ адекватно да спори с опонента си.
Безпардонни има много, те са точно тези от околовръстното.

# 2 875
  • София
Не съм забелязала 50 процента от форума да използва нечувани епитети, диалози тип "О, колко си прост" срещам рядко, хеле пък стил "Околовръстното". То си има много начини и особено мнение да изразиш.

# 2 876
Елица, за Околовръстното нямам предвид момичетата, които работят там, а онези бабаити, които размахваха палки миналата седмица.

# 2 877
  • София
Да де, ясно. И къде са тия размахани палки из форума?
Или някой да обяснява на друг колко е прост?
Горното в реалността и с поглед можеш да го постигнеш.

Тук повечето припадъци и обидени обикновено са от "припознали" се в дадено мнение, ненасочено конкретно към никого.

# 2 878
 Нито съм се припознала в нечие мнение, защото стоя настрана от подобни изцепки, нито пък ще тръгна да търся цитати, за да ти доказвам правотата си.
Факт е(за мен), че много хора тук си позволят да обиждат в прав текст и съм убедена, че не го правят навън.

# 2 879

Тук повечето припадъци и обидени обикновено са от "припознали" се в дадено мнение, ненасочено конкретно към никого.
Преди години имаше тема "Опишете се с една дума" и аз написах "овца". Такова ми беше настроението в този момент.  Crazy Каква беше изненадата ми, когато няколко часа по-късно получавам обидено лично съобщение от потребителка, която не познавам, но очевидно беше решила, че нея наричам овца! /Какво си позволявате!? Защо точно мен!? Веднъж и аз да споделя нещо, а то срещам такова отношение!!! Повече нищо няма да пиша и кажа!/
Направо ме застреля с думи! Shocked
После излезе, че тази потребителка писала преди мен в темата и решила, че моето "овца" се отнася за нея.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт